2022 İlkbahar – Yaz Podyumlarında Dikkat Çeken 20 Trend 

2022-ilkbahar-–-yaz-podyumlarinda-dikkat-ceken-20-trend 

2000’li yılların yankı uyandıran dönüşü, platform sandaletler, kusursuz takımlar, birbirinden ihtişamlı baskılar… Yakın zamanda gardıroplarınızı süsleyecek en detaylı trend rehberini sizin için derledik.

2000’ler Geri Döndü

2000’lerin yüksek sesli dönüşüne kulak vermemek mümkün değil! Kelebek desenli üstler, düşük bel kot pantolon ve etekler, fırfırlı elbiseler… Gardırobunuzun derinliklerine saklanan 2000’li yılların zamansız parçalarıyla günlük kombinlerinizi buluşturmanın tam zamanı. Miu Miu’nun düşük belli mikro eteklerinden, Etro’nun floral desenlerine kadar 2000’ler modasını podyumda estiren parçaları incelemenizi öneririz.

Blumarine / Etro

Kedi Takımlar

Catsuits veya dar tulumlar yeni sezonun en dikkat çekici trendlerinden! Spor ayakkabılar, blazer ceket, gözlerinizi gizleyecek güneş gözlüğü ve altın sarısı takılar aracılığıyla birçok iltifata ev sahipliği yapacak karşı konulmaz bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Saint Laurent / Stella McCartney

Bikini Üstleri

Bikini üstlerinizi giymek için sadece yaz mevsimini beklemekten sıkıldınız mı? Cevabınız evet ise bu trend tam size göre! Üstüne atacağınız keten gömlek veya oversize şık bir ceket ile ofis görünümlerinizde bile rahatça kullanabileceğiniz bikini üstleri, yaz sezonuna hiç olmadığı kadar iddialı bir giriş yapıyor. Son olarak klasik bikini üstleri yerine biraz yenilik taraftarıysanız, pullarla süslenmiş parlak modeller veya uzun bağcıklı klasik modeller istediğiniz görünümü kolayca elde etmenizi sağlayabilir.

Chanel / Dolce & Gabbana

Özlenen Parti Ruhu

Payetler aracılığıyla özlediğimiz parti ruhu geri döndü. Sadece özel günlerde değil, günlük görünümlerde de sıkça karşılaşacağımız payet parçalar; klasik beyaz bir gömlek ve göz alıcı mini etek ile dikkat çekici görünümlerin başrolü.

Badgley Mischka / David Koma

Pantolonların Dönüşümü

Geçen yaz severek giydiğimiz bermuda şortlarla oldukça iyi anlaşan denimler, bizi 20 yıl öncesine başarıyla götürüyor. Payetler ile süslenmiş pantolonlardan hoşlanmıyorsanız, ipli sandaletler veya platform topuklar ile eşleşecek bir kot modeli sizi günün dikkat çeken ismi yapmaya yeterli olacaktır.

Chanel / Isabel Marant

Ağlar

Yavaş yavaş yaz mevsiminin sıcak havasını kucakladığımız bugünlerde ister gece katılacağınız özel bir davette, isterseniz de plaj görünümlerinizde kolayca ağ desenleri kullanabilirsiniz. Kısa bir üst, pantolon veya tozluk ile iddialı bir görünüm yakalamanız an meselesi.

Burberry / Coperni

Yüksek İddia

Monoton ayakkabılardan sıkılmış ve ayakkabı seçiminde en az sizin kadar havalı bir model tercih etmek istiyorsanız platform topuklar hayatınızı kurtarabilir. Lanvin’den Versace’ye kadar birden çok modaevi podyumlarda platform topukların dönüşünü ihtişamla karşıladı. Bu ihtişama karşı koymak sizce de çok zor değil mi?

Lanvin / Richard Quinn

Baskılar

Hayvan baskılarının şöhretinin bittiğini düşünüyorsanız, maalesef yanılıyorsunuz! Çin burçlarına göre 2022 yılının kaplan yılı olması özellikle kaplan baskısının öne çıktığının kanıtı niteliğinde olurken, baskılı parçaları günlük görünümlerinize birkaç parça ile kolayca adapte edebilirsiniz.

Jil Sander / Dolce & Gabbana

Yeni Ofis Stili

Uzun süren pandeminin hayatımızı meşguliyeti sebebiyle ofis kurallarını bile özlediğimizi söyleyebiliriz! Belki de bu yüzden ofis dışındaki özel günlerde bile gömlek etek ikilisinin uyumuna karşı koyamıyoruzdur, ne dersiniz?

Christian Dior / Miu Miu

Cut-Out

Klasik görünümlere bayılıyor ancak modern bir dokunuş ile bu parçaları günümüze uyarlamak istiyorsanız cut-out detayların yükselişi en çok sizi mutlu edebilir! Elbise, pantolon hatta tişörtlerinizin beklenmedik yerlerinde dekolteler yaratan cut-out trendi; cesur deneylerinizin aranan yüzü olabilir.

Balmain / Burberry

Düşük Bel

2000’lerin modası sizi hala etkilemediyse, düşük beller büyük ölçüde fikrinizi değiştirebilir! Geçmiş sezonlarda Paris Hilton, Britney Spears gibi isimlerin başarıyla temsil ettiği düşük bel trendi, yaz sezonunda iddialı bir görünüşün temeli olmaya aday.

lANVİN / Balmain

Çoraplar

İster parlak, ister kısa, isterseniz de uzun çorap modelleri; klasik görünümlerden hoşlanıyorsanız bu yıl gardırobunuzun favori parçası olacaktır.

David Koma / Miu Miu

Mini Etekler

Uzun yıllar süren midi boy saltanatından sonra, sonunda mini etekler yeniden aramızda! Cesur ve birbirinden renkli görünümleriyle öne çıkan mini etekler, 2022 yılında minilere olan ön yargıları kırmaya hazır. Zıt renkler ile yapacağınız mini görünümler, sıcak havalara yüksek enerjili giriş yapmaya kararlı.

Max Mara / Lanvin

Maksi Etekler

Mini eteklerin ezeli düşmanı maksi etekler zarif bir görünümün başrolünde yer alıyor. Cesur fakat zarif bir görünüm elde etmek isterseniz düşük bel maksi etekler bu isteğinizi karşılayabilir. Risksiz fakat albenili bir görünüm isterseniz ise minimalist maksi elbiseler işinizi kolaylaştırabilir.

Alaïa / Atlein

Azur Mavisi

‘Elektrik Mavisi’’nin küçük kardeşi niteliğinde olan Azur Mavisi, sadece günlük görünümlerinizde değil gece kıyafetlerinize de kolayca uyum sağlayabilir. Balenciaga, Acne Studios, Stella McCartney gibi markaların podyumlarında bolca kullandığı Azur Mavisi, gardırobunuzdaki renk paletine yeni bir soluk getirmeye hazır.

Balenciaga / Acne Studios

Pembe

Çocukluğumuzda televizyon başında başlaması için dakikalar saydığımız Pembe Panter çizgi filmini hangimiz sevmezdik ki? Adından da anlaşılacağı üzere Pembe Panter’in favorisi olan soluk pembe, bu yıl görünümlerinizin neşesini arttırmaya hazır. Sadece bizim değil, birbirinden ünlü modaevlerinin de radarında olan pembe tonlar, minimum zaman maksimum şıklık denkleminin çalıştığının kanıtı!

Fendi / Carolina Herrera

Renk Kombinasyonu

Dışarı çıkmadan önce hangi renk ile kombininizi oluşturacağınıza karar veremiyorsanız, bu trend hayatınızı kurtarabilir! Farklı renk blokların kombinasyonu ile bu dertten kolayca kurtulabilir, görünümünüzde ekstra birkaç yüzük kullanarak tüm dikkatleri üstünüze toplayabilirsiniz.

Christian Dior / Tory Burch

Örgüler Her Yerde

İster saçınızda isterseniz de gardırobunuzun öne çıkan parçalarında, örgülerle karşılaşmaya alışmanız gerek! Çünkü 2022 yılında örgü detaylar elbiselerin yanı sıra pantolonlar, çantalar hatta sandaletler aracılığıyla sezona dinamik bir giriş yapıyor.

Alberta Ferretti / Chloe

Sitrik Sarı

Yaz mevsimini güneşin en tatlı tonuyla karşılama fikri kulağa hoş geliyor değil mi? Aklınıza gelebilecek neredeyse her türlü parçada kullanılan sitrik sarıyla özellikle yaz sezonunda sıkça karşılaşmaya hazır olun.

Blumarine / Alexander McQueen

Bikini Altları

Uzaktan çalıştığımız dönemde evde eşofman, şort hatta bazı günler iç çamaşırımız eşliğinde yorganın altından çıkmadan çalıştığımızı söylemek pek de yalan olmaz. Bizim bu yönelimimizi tasarımcılar da hissetmiş olacak ki, mayodan şortları podyumlara büyük bir özgüven ile geri getirdiler! Sadece evde değil yaz günlerinde gittiğimiz plajlarda da kolayca ayak uydurabileceğimiz bu trendi biz çok sevdik, peki ya siz?

Chanel / Coperni

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir