Bebeğinizin hareketleri hamileliğin son birkaç ayında farklı olabilir, ancak öncekinden daha az hareket etmemelidir. Gebeliğin 20. haftası ile 30. Haftası arasında bebeğinizin hareketleri artacaktır. Ayrıca düzenli uyku döngülerine başladığında daha tanınabilir bir düzene girmeleri gerekir. Bebeğiniz genellikle bir seferde 20 ila 40 dakika uyur, ancak bir buçuk saate kadar da uyuyabilir. Bu şekerlemeler sırasında muhtemelen fazla hareket etmeyecektir. Bebekler genellikle öğleden sonraları ve akşamları, özellikle de yemek zamanlarınızda daha aktiftir.
Yaklaşık 34 haftadan itibaren bebeğinizin aktivitesi siz doğum yapana kadar aşağı yukarı aynı kalacaktır. Her gün hissettiğiniz hareketlerin sayısı biraz azalsa da belirgin biz düşüş olmayacaktır. Doğum tarihinize yaklaştıkça bebeğiniz her zamanki düzenine geçmeye devam etmelidir. Doğumunuz sırasında bile hareket etmeye devam edecektir.
Gebeliğin sonlarında 34. haftadan itibaren hareketlerinin azaldığını fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, bebeğinizin hareket etmek için daha az alanı olmasıdır. O kadar kolay dönüp yuvarlanamayacak ve küçük bacaklarını çok fazla uzatamayacağı için vuruşları farklı hissedebilir. Hareketleri daha güçlü hissedecek ve daha rahatsız edici olabilir.
Her saat veya günde tekme sayısını sayma konusunda endişelenmeyin. Her bebek farklıdır, bu yüzden kaç tekme hissetmeniz gerektiğine dair belirlenmiş kurallar yoktur. Bebeğinizin hareket düzenine dikkat etmek ve onun için neyin normal olduğunu anlamak daha önemlidir. Bebeğinizin hareketlerinin yavaşladığını veya aniden arttığını düşünüyorsanız hemen doktorunuza veya doğum ünitesine başvurun. Doktorunuz problem olup olmadığını kontrol edebilir. Mümkün olan en kısa sürede kontrol edilmeniz önemlidir, böylece doktorunuz her şeyin yolunda olduğundan emin olabilir ve gerekirse size ve bebeğinize doğru bakımı verebilir.