37. Haftada Bebek Pozisyonu Nasıl Olmalı?

37.-haftada-bebek-pozisyonu-nasil-olmali?

Bebeğin rahminizdeki pozisyonuna fetüsün yönü denir. Hamileliğiniz boyunca bebeğiniz rahim içinde hareket edecektir. Hamileliğinizin büyük bir bölümünde bebeğinizin çeşitli pozisyonlarda olması normaldir. Başlangıçta, bebek serbestçe hareket edebilecek kadar küçüktür. Hatta bu hareketi son birkaç ayda hissetmiş olabilirsiniz. Ancak bebek büyüdükçe, hareket daha sınırlı hale gelir. Hamileliğin sonu yaklaştıkça bebek doğum için pozisyon almaya başlayacaktır. Bu genellikle bebeğin rahminizde baş aşağı olması için ters çevirmeyi içerir. Bebek rahminizde aşağı doğru hareket etmeye başlayacak ve doğum sırasında doğum kanalınızdan geçmeye hazırlanacaktır.

Doğum kanalı, serviksiniz (rahiminizin hemen dışında), vajina ve vulvadan oluşur. Doğum kanalını genişletilebilir bir tünel olarak düşünün. Doğum sırasında, kasılmalarınız bu boşluğu genişletmek için çalışır, böylece doğum sırasında bebeğin içinden geçebilir.

Doğum için en ideal pozisyon nedir?

Doğum için ideal olarak, bebek baş aşağı, yüzü annenin sırtına dönük, çenesi göğsüne sıkışmış ve başın arkası leğen kemiğine girmeye hazır şekilde konumlandırılır. Bu pozisyona sefalik yön denir. Çoğu bebek bu pozisyona hamileliğin 32. ila 37. haftaları arasında girer.

Makat pozisyonu

Makat pozisyonu, bebeğinizin poposunun aşağıda olduğu zamandır. Her 5 bebekten 1’i hamileliğin 30. haftasında makat pozisyonundadır. Hamileliğin sonunda, 100 kişiden sadece 3’ü makattır. Bebeğiniz kendi başına baş aşağı pozisyona geçebilir. Bebeğiniz 36 ila 37 hafta arasında hala makat geliyorsa, kendi kendine dönmeyebilir. Doktorunuz genellikle bebeğinizi eksternal sefalik versiyon (ECV) ile döndürmeyi deneyecektir. Bebeğiniz döndürülemiyorsa doktorunuz başka bir gün tekrar denemenizi önerebilir.

Makat pozisyonundaki bebeklerin yarısına yakını bu şekilde döndürülebilir ve vajinal doğum pozisyonunu alır.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir