• 1 Aralık 2021
  • 54 görüntüleme
  • 2 dakikada okunabilir
  • Kübra Elmalı

Yorucu iş planlamaları, şehrin kaosu, ikili ilişkilerde agresif diyaloglar, bazense tek başına bir PMS dönemi! Tüm bunlar, gün içerisinde negatif enerjilerle yüklü olmamıza yetiyor. Hatta bazen sakin bir duş, yoga ya da meditasyon bile bu kötü enerjiyi bünyeden atmada etkili olamıyor. İşte böyle anlarda uygulayabileceğiniz etkili bir yöntemle tanıştırmak istiyoruz sizi.

Bedeninizi ve yaşam alanlarınızı tuz ile olumsuz enerjilerden koruyabileceğinizi biliyor muydunuz? Tuz elementinin yani kimyasal adıyla sodyum klorürün içindeki kristaller sayesinde negatif enerjileri yok eden elektromanyetik dalgalar taşıdığına inanılıyor. Tuzun radyasyon üzerinde de etkili olduğunu hatırlatalım!

Peki tuzu kötü enerjiden kurtulmak için nasıl kullanabilirsiniz? İşte önerilerimiz!

Evdeki negatif enerji için tuz nasıl kullanılır? +

  • Günün sonunda huzuru aradığınız yerin eviniz olduğuna eminiz. Evdeki olumsuz aura ruhunuza iyi gelmeyebilir ve bu da baş ağrısı, yorgunluk ve sinir hali olarak bünyenizde yansıma yapabilir. Bunun için önerimiz evinizin giriş kapısının yakınlarında bir yere ufak bir kapta tuz koymanız olacak. Haftada bir ya da on günde bir bu tuzu tazeleyebilirsiniz. Aynı uygulamayı iş yerinizin girişine de yapabilirsiniz.
  • Tuz ile negatif enerjilerden arınırken bir başka temizleyici olan sudan da destek almanızı öneriyoruz. Bir- iki parmak derinliğinde tuz koyduğunuz kabın üzerine tamamen dolana kadar su ekleyin. Bu suyu yattığınız odaya ya da gün içerisinde en çok vakit geçirdiğiniz alanlara yerleştirebilirsiniz. Aynı gün aralıklarında su-tuz karışımını tazeleyebilirsiniz.
  • Tuzu temizlik rutininize ekleyerek de negatif enerjiden yaşam alanlarınızı koruyabilirsiniz. Evin zeminlerinin silindiği suya bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Dilerseniz sakinleştirici esansiyel yağlar da ekleyebilirsiniz. Lavanta ve papatya yağı gibi!
Negatif Enerjiden Tuz İle Arınma Yolları

Vücuttaki negatif enerji tuz ile nasıl atılır? +

  • Evinizi arındırdıktan sonra sıra bedeninizdeki enerji alanını kutsamaya geliyor! Bunun için en temel önerimiz elbette tuz banyosu! Küvete bir miktar tuz ekleyin; dilerseniz esansiyel yağ uygulamasını banyoya da taşıyabilirsiniz. Enerji yenilenmenizi aromaterapi ile taçlandırmak için bir tütsü ya da mum yakabilirsiniz.
  • Uzun bir küvet banyosuna vaktiniz yoksa duş rutininize de tuzlu suyu ekleyebilirsiniz. Her zamanki düzeninizde duş alın ve ardından son durulamada hazırladığınız ılık tuzlu su ile bedeninizi yıkayın. Kafa çevrenize bu uygulamayı yapmamanız, boyundan aşağısında kullanmanız önerilir.
  • Yorgun bir günün ardından yalnızca ayaklarınızın ağrısını gidermek için tuzlu su hazırlamaya alışkınsanız bunu bir de negatif enerjiler için kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Tuzlu su ile yapacağınız ayak banyosunun ardından kendinizi rahatlamış ve hafiflemiş hissedeceksiniz.
İlgili Konular
  • carousel

Kübra Elmalı

Tam bir yabancı dizi tutkunu olan Kübra, bunun yanında filmleri de kaçırmıyor. Favori aksesuarları ise broşlar ve fularlar. Ayrıca yeni mekanlar keşfetmeyi ve floral desenleri de çok seviyor.

Önceki Yazı

Bunlar da hoşunuza gidebilir