Diyet Yılbaşı Tatlıları – Yeni Yıla özel Fit Ve Sağlıklı Tatlı Tarifleri

diyet-yilbasi-tatlilari-–-yeni-yila-ozel-fit-ve-saglikli-tatli-tarifleri

‘Bir umuttur yaşatan insanı.’ Yeni yılı umutla karşılama zamanı! Yeni kararlar almak, bize zarar veren alışkanlıklarımızı değiştirmek, yeri geldiğinde ‘hayır’ diyebilmek, istediğimiz hayatı yaşayabilmek için gelecek planları yapmak… Bunlar için en önemli şey sağlık olduğuna göre beslenme alışkanlıklarını değiştirme ve sağlıklı besinlerle tanışma zamanı! Yıl olmuş 2022, hala aç kalarak zayıflamaya çalışmak? Diyet yapmak tatsız tuzsuz yemekler veya aç kalmak anlamına gelmez. Yemek yemek sosyal bir davranıştır. Doğum günü, yılbaşı ve evlilik yıl dönümü gibi özel günlerde aklımıza ilk ne yiyeceğiz sorusu gelir. Hem sağlıklı hem de lezzetli beslenmek mümkün. ‘Yeni yıl yeni kararlar!’ mottosu ile harekete geçme zamanı!

DİYET YILBAŞI TATLILARI *

Yılbaşı gecesi tatlıdan ödün vermek istemeyenlere özel birbirinden leziz, sağlıklı ve diyet yılbaşı tatlıları tarifleri hazırladık. İşte Diyetisyen Perihan Kılıç‘ın özenle hazırladığı diyet yılbaşı tatlıları…

DİYET BİSCOTTİ TARİFİ *

Malzemeler

  • 2 büyük su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı öğütülmüş kuru dut
  • 3/4 su bardağı kırılmış fındık
  • 3/4 su bardağı kuru uzum
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Hazırlanışı

Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Bir başka kapta, yumurtayı mikser ile karıştırıp dut ve vanilya ekleyip biraz daha mikserleyin. Daha sonra kuru malzemeleri içine döküp ve karıştırın. Elinizle hamura şekilde verdikten sonra 2 parçaya bölün. Daha sonra parşömen kağıdına serine ve üstünü elinizde düz şekil verin. Elde ettiğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili tepsiye rulo şekli vererek yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp ince ince dilimleyin ve dilimleri tepsiye yerleştirip 150 derecede 5-6 dakika daha pişirin. Pişirdikten sonra çıkarıp ters çevirin ve 5-6 dakika daha pişirin. Son olarak fırından alıp soğumasını bekledikten sonra servis yapın.

YILBAŞI TOPLARI (15 adet) *

Malzemeler

  • 18 tane hurma
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve ikiye bölün. Hurmaların üzerine 4 kaşık kakaoyu, 2 kaşık Hindistan cevizini koyun, azcık su ilave edip blenderden geçirin. Sonra 15 adet küçük toplar halinde yoğurun. Üzerine Hindistan cevizi serperek 2 saat dolapta bekletin.

YILBAŞI İÇİN ÇİKOLATALI FİT PUDİNG TARİFİ *

Malzemeler

  • 1 adet olgun avokado
  • 3 çay kaşığı ham kakao tozu
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı %70 bitter çikolata
  • 2 çay kaşığı bal
  • 2 kaşık su (istenilen kıvam için)
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş badem

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri blender ile karıştırın. Buzdolabında 5-6 saat dondurun. Afiyet olsun…

YILBAŞI İÇİN DİYET & FİT KABAK TATLISI TARİFİ *

Malzemeler

  • 3 bardak su
  • 5 tane çubuk tarçın
  • 2 dilim balkabağı
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 6 tane ceviz

Hazırlanışı

Tarçını su ile 10 dakika kadar kaynatın. Kaynamış tarçınlı suyu soğumaya alın. Kabakları soyup dilimledikten sonra soğuttuğunuz tarçınlı suya ekleyin. Kabakları tarçınlı su ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Porsiyon kontrolü yaparak bal, tahin ve cevizle lezzetlendirebilirsiniz.

DİYET ŞEKERPARE TARİFİ *

Malzemeler

  • 125 gr hindistancevizi yağı
  • 1/2 su bardağı pudra haline getirilmiş hindistancevizi şekeri
  • 3 çorba kaşığı silme irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağından fazla yakın tam buğday unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • 1 çay bardağı fındık

Şerbeti için

  • 1 su bardağı hindistancevizi şekeri
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Tarif

  • Karıştırma kaına hindistancevizi yağı, hindistancevizi şekerini ekleyip karıştırın.
  • Yumurtayı ilave ettikten sonra tekrar karıştırın.
  • İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan, cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  • Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin ve fırın tepsisine dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Şerbet için derin tencereye suyu ve hindistancevizi şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişirin.
  • İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin 2-3 dakika daha pişirin. Pişen şerbeti ılımaya bırakın. Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçeyle gezdirin.
  • Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

  • İşte aradığınız hafif ve nefis yılbaşı menüsü
  • Sağlıklı bir yılbaşı sofrası nasıl olmalı? İşte püf noktaları…
  • Hem hafif hem de leziz yılbaşı menüsü ile yeni yıla ‘merhaba’ deyin
  • Yılbaşı gecesi sonrası ayılma rehberi! Mideyi toparlamak için ne yenir, ne içilir?

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir