• 3 Aralık 2021
  • 56 görüntüleme
  • 4 dakikada okunabilir
  • Kübra Elmalı

IMDb, ekran yapımları ve sinema filmleri söz konusu olduğunda tüm dünyanın başvurduğu ilk kaynaklardan. Heyecanla beklediğimiz dizi sezonlarına ve filmlere dair gelişmeleri güncel bir şekilde oradan takip etmeyi hepimiz seviyoruz!

2021 verilerine bakıldığında bu yıl sitenin STARmeter tablosunda daima en üst sırada yer alan, bir yıl boyunca sitede ismi en çok aranan yıldızlar Top 10 listesinde yer aldı. İşte IMDb’ye göre 2021’in yıldızı en çok parlayan isimleri:

10) Lily James

Başarılı oyuncu başrolünde yer aldığı, Pamela Anderson’ın seks kaseti skandalı sürecini konu alacak mini dizi “Pam & Tommy” için gün sayarken 2021’in en popüler isimleri listesine de 10. sıradan giriş yapıyor. 2 Şubat 2022‘de izleyiciyle buluşacak diziyi beklerken Lily James’in son dönem yapımları The Dig ve The Pursuit of Love’a göz atabilirsiniz!

Lily James

9) Ben Barnes

Ben Barnes 2021’in hem en popüler oyuncular listesinde hem de “Yükselen Yıldızlar” listesinde yer alıyor. Netflix’in fantastik dram dizisi Shadow and Bone‘daki General Kirigan karakteriyle beğeni toplayan oyuncu 2021 Ekim ayında çıkardığı “Songs for You” adlı EP albümüyle müzikal anlamda da üretim yaptığını gösteriyor.

Ben Barnes

8) Jodie Comer

Lily James’in ardından bir diğer İngiliz aktris Jodie Comer da listeye adını yazdırıyor. Killing Eve dizisinde yarattığı ikonik karakter Villanelle, ünlü ismin bu listede yer almasında oldukça etkili olsa da Jodie Comer, tarihi drama The Last Duel’da gösterdiği performansla da hafızalara kazındı. Aktris şu sıralar yine bir Ridley Scott filmi olan Kitbag‘in heyecanını yaşıyor. Napolyon Bonapart’ın bir biyografisi olacak filmde Jodie Comer, imparatorun ilk eşi ve tek gerçek aşkı Joséphine’i canlandıracak.

Jodie Comer

7) Alexandra Daddario

Uzun yıllardır sektörde yer alsa da Alexandra Daddario’nun hak ettiği yükselişi “The White Lotus” dizisiyle yakaladığını söylemek yanlış olmayacak. İzleyici bu sarkastik HBO dizisinin gelecek 2. sezonunda da başarılı aktrisi görmek konusunda heyecanlı olsa da ufukta Kiernan Shipka ile birlikte yer alacağı kara komedi Wildflower da var!

Alexandra Daddario

6) Anya Taylor-Joy

“The Queen’s Gambit” mini dizisiyle rüştünü ispatlayan Anya Taylor- Joy, 2021’in en çok konuşulan isimleri arasındaydı. Kırmızı halıda yakaladığı stil görünümleri, Council of Fashion Designers of America‘nın tarihinde ilk kez verdiği ‘Yılın Yüzü’ ödülüne layık görülmesi ve adaylıklarıyla birlikte Anya Taylor- Joy Last Night in Soho filmindeki performansıyla da takdir topluyor. Başarılı aktrisin sesini ise 2022’de Super Mario video oyunu için hazırlanan ve ismi henüz belli olmayan bir animasyon filmde Prenses Peach olarak duyacağımız için heyecanlıyız!

Anya Taylor-Joy

5) Yvonne Strahovski

The Handmaid’s Tale yıldızlarından Yvonne Strahovski, Chris Pratt ile başrolleri paylaştığı Amazon Prime aksiyon filmi The Tomorrow War ile STARmeter listelerinin zirvesinde yerini aldı. The Handmaid’s Tale’in yeni sezonunu beklerken The Tomorrow War filminin de devamının geleceğini hatırlatmakta fayda var!

Yvonne Strahovski

4) Ana de Armas

Knives Out ile 2019’da büyük ses getiren Ana de Armas, 2021’de Bond filmi No Time to Die‘daki varlığıyla listelerdeki yerini aldı. Kendisi ayrıca 2022’de Marilyn Monroe biyografisi Blonde için merakımızın artma nedeni! Kübalı aktris ayrıca önümüzdeki dönemde eski sevgilisi Ben Affleck ile Deep Water, Chris Evans ve Ryan Gosling ile de The Gray Man filmlerinin başrolünü paylaşacak. Bu projelerden yola çıkarak Ana de Armas’ı IMDb 2022 Top 10 listesinde de görme ihtimalimizin oldukça yüksek olduğu aşikar!

Ana de Armas

3) Florence Pugh

Marvel hayranlarının beğenisini kazandıysanız yıldızınızın yükselmesi hiç de şaşırtıcı değildir! Black Widow‘da Natasha Romanoff’un üvey kız kardeşi Yelena Belova’ya hayat veren Florence Pugh listede üçüncü sırada yer almaya hak kazandı. 2022 için başrolünde olduğu heyecanımızı kabartan Don’t Worry Darling korku gerilim filminde ise Gemma Chan, Chris Pine, Harry Styles, Dita Von Teese gibi isimler yer alıyor. Filmde hem rol alan hem de yönetmenliği üstlenen kişi ise Olivia Wilde.

Florence Pugh

2) Regé-Jean Page

Netflix’in tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve Squid Game’e kadar en çok izlenen yapımı olan Bridgerton, IMDb kitlesine Regé-Jean Page’i kazandırdı! Hastings Dükü Simon Basset performansıyla STARmeter’da altı hafta boyunca ilk 10’da yer alan aktör, şu sıralar Chris Evans ve Ana de Armas ile birlikte rol alacağı The Gray Man‘in hazırlıklarını yapıyor.

Regé-Jean Page

1) Elizabeth Olsen

Ve zirvedeki isim: Elizabeth Olsen! Elizabeth Olsen 2021 boyunca tek bir yapımda yer alsa da, bunda öyle büyük bir performans sergiledi ki, izleyiciler onu bir numaraya taşıdı. Marvel evreni dizilerinden “WandaVision” ile Elizabeth Olsen Emmy adaylığı da elde etti. 2022’de ise onu Doctor Strange in the Multiverse of Madness‘ta izleyeceğimiz için sevinçliyiz!

Elizabeth Olsen
İlgili Konular
  • carousel

Kübra Elmalı

Tam bir yabancı dizi tutkunu olan Kübra, bunun yanında filmleri de kaçırmıyor. Favori aksesuarları ise broşlar ve fularlar. Ayrıca yeni mekanlar keşfetmeyi ve floral desenleri de çok seviyor.

Önceki Yazı

Sonraki Yazı

Bunlar da hoşunuza gidebilir