• 10 Aralık 2021
  • 73 görüntüleme
  • 3 dakikada okunabilir
  • Kübra Elmalı

İleriye yönelik 2022 planlarımızı ve kararlarımızı şekillendirirken nasıl bir yılı geride bıraktığımızı merak ediyor musunuz? Bu konuda bizlere en gerçekçi sonuçları verecek kaynak ise şüphesiz ki Google arama trendleri! Tüm dünyanın başvurduğu arama motoru Google, 2021 arama verilerini duyurdu. İşte Google’ın gözünden kısa bir 2021 özetimiz!

Dünya genelinde yayınlanan trend raporunda 2021 yılına hemen herkes ‘yeni bir ben’ bilinciyle girmiş olacak ki, ocak ayında en çok aranan kelimelerin başında “olumlama” vardı. Öte yandan pandemi nedeniyle tüm dünyada işsizliğin artması “iş nasıl bulunur” aramasını ve girişimci olmak isteyenler için “iş nasıl kurulur” aramasını da beraberinde getirdi.

2021 Şubat ayında Sevgililer Günü herkesi biraz etkilemiş olacak ki ayın en yüksek araması “ruh eşi” kelimesi oldu. Ayrıca bu ayda çevremizi de fazlasıyla önemsedik. Böylece “doğa nasıl korunur” araması, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Mart ayında tüm dünya, “Meghan ve Harry röportajı” araması ise Oprah röportajına ulaşmaya çalıştı. Hatta bu merak, röportajı Google Trendler tarihinde en çok aranan röportaj haline getirdi. Bu ayın bir diğer önemli araması ise “iklim değişikliğinin etkisi” oldu.

Google Arama Trendlerine Göre Dünya 2021’i Nasıl Geçirdi?

Nisan ayının en çok arama yapılan kelimeleri ise “işaret dilinde seni seviyorum” ve “sürdürülebilirlik” oldu.

2021 Mayıs ayında tüm dünyada ivme kazanan arama “Filistin’e nasıl yardım edilir“di. Gergin dünya gündemi herkesi etkilemiş olacak ki, bu ayın en çok aranan bir diğer cümlesi “ruh sağlığı nasıl korunur?” oldu. Bu aya damga vuran diğer aramalar ise “Eurovision” ve yılın kazananı İtalyan rock grubu Maneskin‘e aitti.

Yaz aylarına baktığımızda ise 2021 Haziran’da tüm dünyada “beden olumlama” araması her zamankinden daha fazla yapıldı. İklim krizi ayrıca dünyanın farklı bölgelerinde afetlere neden oldu. Bu nedenle yangın ve sel temmuz ayında tüm dünyada patlama yapan aramalardı. Ağustos ayında ise dünya çapında, “y2k temalı parti” aramasına duyulan ilgi %4.700 arttı.

2021 Google Arama Trendleri

Sonbahar aylarında Eylül 2021’de dünya, Trendler tarihinde her zamankinden daha fazla “kayıp yerli kadınlar araması yaptı ve en çok arama Kanada’dan yapıldı. Eylül ayında ayrıca Hawaii ve İspanya’daki patlamalarla birlikte, dünya çapında volkan araması ağustos ayına göre 3 kat daha fazlaydı.

Ekim ayında İspanyol ve Latin Amerikalıların kutladığı Ölüler Günü’ne dair aramalar artıştaydı. Özellikle “ölüler günü makyajı” araması tavan yaptı. Aynı zamanda Meme Kanseri Farkındalık Ayı olan ekim ayında, tüm dünyada mamografi aramaları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yılın dünya genelinde en çok aranan kişisi ise, geçtiğimiz aylarda film setinde bir kaza sonucu görüntü yönetmeninin ölümüne neden olan Alec Baldwin‘di.

Ekran yapımlarına baktığımızda dünya en çok bu beş diziyi aradı: Squid Game, Bridgerton, WandaVision, Cobra Kai ve Loki.

İlgili Konular
  • carousel

Kübra Elmalı

Tam bir yabancı dizi tutkunu olan Kübra, bunun yanında filmleri de kaçırmıyor. Favori aksesuarları ise broşlar ve fularlar. Ayrıca yeni mekanlar keşfetmeyi ve floral desenleri de çok seviyor.

Önceki Yazı

Sonraki Yazı

Bunlar da hoşunuza gidebilir