• 13 Aralık 2021
  • 1.1K görüntüleme
  • 2 dakikada okunabilir
  • Kübra Elmalı

Tenet‘in ardından sinema dünyası merakla bir sonraki Christopher Nolan filmini beklerken güzel haber geldi! Başarılı yönetmen, yeni filmi Oppenheimer için başrollerini belirledi. Filmin konusunu belirleyen hikayeye, oyuncu kadrosuna ve vizyon tarihine dair merak edilenleri araştırdık! Yeni bilgiler paylaşıldıkça haberimizi güncellemeye devam edeceğiz.

Oppenheimer filminin konusu +

Oppenheimer’ın konusuna baktığımızda film; fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın bilimsel ayağını yürüttüğü, nükleer silah üretimi için II. Dünya Savaşı sırasında gerçekleştirilen Manhattan Projesi sürecini konu alarak olaylara bilim insanı Oppenheimer ve ailesinin gözünden bakacak.

Filmin hikayesi Kai Bird ve Martin J. Sherwin‘in “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” isimli 2005’te yayınlanan ve Pulitzer Ödülü kazanan biyografi kitabına dayanacak.

Universal Pictures projeyi şu şekilde tanımlıyor: “Dünyayı kurtarmak için aynı zamanda dünyayı yok etmeyi de göze alması gereken esrarengiz bir adamın, bu heyecanı yüksek paradoksunu izleyicilere hissettirecek destansı bir gerilim filmi.

Nolan’ın Yeni Filmi “Oppenheimer” Hakkında Merak Edilenler

Oppenheimer oyuncu kadrosu ve yapım bilgileri +

Filmde J. Robert Oppenheimer’a hayat verecek isim Peaky Blinders yıldızı Cillian Murphy, fizikçinin eşi Katherine Oppenheimer Vissering’i canlandıracak isim ise başarılı oyuncu Emily Blunt olarak açıklandı. Filmin kadrosu bununla sınırlı kalmıyor. Son zamanların zengin kadrosuyla bizleri en heyecanlandıran film haberi haline gelen Oppenheimer’da yer alacak diğer önemli isimler Florence Pugh, Rami Malek, Matt Damon ve Robert Downey Jr!

Yönetmen Nolan, filmin yapımcılığını eşi ve iş ortağı Emma Thomas ile birlikte yürütecek. Universal Pictures’tan çıkacak film, Nolan’ın Warner Bros. ile çalışmadığı ilk film olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Oppenheimer ne zaman vizyona girecek? +

Filmin çekimleri henüz başlamadı. Ancak yapım şirketi film için oldukça ileri bir tarihi, 21 Temmuz 2023‘ü işaret etti.

İlgili Konular
  • carousel

Kübra Elmalı

Tam bir yabancı dizi tutkunu olan Kübra, bunun yanında filmleri de kaçırmıyor. Favori aksesuarları ise broşlar ve fularlar. Ayrıca yeni mekanlar keşfetmeyi ve floral desenleri de çok seviyor.

Önceki Yazı

Sonraki Yazı

Bunlar da hoşunuza gidebilir