Hindi Ve Tavuk Eti: Farkları Nelerdir?

hindi-ve-tavuk-eti:-farklari-nelerdir?

Hem hindi hem de tavuk eti, diyetinize dahil edebileceğiniz sağlıklı gıdalardır. Aslında uzmanlar, yaşınız ne olursa olsun genel sağlık durumunuzu iyileştirmek için her ikisini de tüketmenizi tavsiye ediyor.

Bu etlerin ikisi de beyaz et olarak kabul edilir. Bunların kırmızı etlerden daha iyi bir üne sahip olması, kırmızı etlerin aşırı miktarda  tüketildiğinde kronik hastalık geliştirme riskinin yüksek olmasıyla ilişkili. Ayrıca, metabolizmamızı etkileyen tehlikeli katkı maddeleri içerebileceğinden, endüstri tarafından işlenenlerden kaçınmaya çalışmalıyız.

Tavuk eti

Bu besin, yüksek protein içeriği ile dikkat çekiyor. Çalışmalar, bu besinlerin yeterli kas sağlığını sağlamak için vazgeçilmez ve gerekli olduğunu göstermiştir. Bu maddeler, tüm gerekli amino asitleri içerdikleri ve sindirilmeleri oldukça kolay oldukları için yüksek biyolojik değerleri ile karakterize edilirler.

Ayrıca, tavuk eti düşük bir yağ yüzdesine sahiptir. Lipit içeriğinin doymuş türden oluştuğu doğrudur, ancak sağlık için herhangi bir tehdit oluşturmazlar. Bilimsel açıdan bakıldığında, Critical Reviews in Food Science and Nutrition’da yayınlanan bir çalışmada gösterildiği gibi, doymuş yağlı asitlerin tüketimi son yıllarda çok değişti.

Öte yandan, bu yemeğin B grubu vitamin içeriği ile de öne çıktığını unutmamalıyız. Bu mikro besinler vücut için gereklidir ve enerji elde etme ile ilgili çok sayıda metabolik reaksiyonda anahtar rol oynar. Örneğin, B12 vitamini, aneminin önlenmesi için temel bir maddedir.

Tavuk, kompleks B vitaminleri ve proteinleri içeren beyaz bir ettir.

Bu yazımızı da mutlaka okuyun: Tavuk Alerjisi: Belirtileri ve Öneriler

Hindi eti

Hindi eti ayrıca bileşiminde biyolojik değeri yüksek proteinler içerir. Bu besin ile ilgili olarak her iki gıda arasındaki fark çok az belirgindir. Belirtebileceğiniz tek şey , hayvanın tükettiğiniz kısmına bağlı olarak, bu tür proteinlerden yediğiniz miktarı değiştirebilmenizdir.

Bununla birlikte, yağ içeriğinde önemli farklılıklar vardır. Hindi eti doymuş lipit içermez. Aslında, toplam yağ miktarı tavuğunkinden daha düşüktür. Ek olarak, kolesterol seviyesi oldukça düşüktür.

Tüm bunlara rağmen, bunun ciddi sağlık etkileri yoktur. Doymuş lipidler, cis trans olmadıkları sürece zararlı kabul edilmez.

Son olarak, hindi etinin tavuktan daha yüksek seviyede kalsiyum içerdiğini söylemek yerinde olur : neredeyse üç katı. Bu veriler, kemik hastalıklarını önlemek amacıyla bir diyet oluştururken yönlendiricidir. Düzenli olarak kalsiyum tüketmenin, yaşamın ilerleyen dönemlerinde osteoporoz gelişme riskini azalttığını doğrulayan kanıtlar var.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Kemik Sağlığı: Kalsiyum ve D Vitamini İçeren Yiyecekler

Etin hazırlanması önemlidir

Tavuk veya hindi eti pişirirken, bazı hususları göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunlardan ilki, tercih edilen pişirme yönteminin ızgara, fırın veya haşlama olmasıdır. Bu şekilde yağ asitleri değişime maruz kalmaz, bu da sağlıklı olmasını sağlar.

Bu yiyecekleri kızartmaktan ve hamurla kaplamaktan kaçınmalısınız. Bu durumlarda, trans lipitler ve akrilamid gibi insan sağlığı için zararlı ve hatta toksik bileşenler üretebilirsiniz. Her iki madde de sistemik inflamasyona neden olabilir ve organları, dokuları ve hücreleri etkileyebilir.

Öte yandan eti yemenin en iyi yolu ona sebzelerle eşlik etmektir. Bu şekilde yeterli miktarda mikro besin ve antioksidan kaynağı sağlarsınız.

Yemeğinize karbonhidrat da dahil etmek istiyorsanız, en iyi seçenekler bakliyat ve tam tahıllılardır. Makarna ve ekmekten mümkün olduğunca uzak durmak önemlidir, çünkü yüksek glisemik indeksleri genel olarak şeker metabolizmasına zarar verebilir.

Hindi eti, yağ içeriği dışında, besin içeriği bakımından tavuk etine çok benzer.

Hindi ve tavuk eti: iki sağlıklı besin

Sağlıklı bir diyete hem hindi etini hem de tavuk etini dahil edebilirsiniz. Biyolojik değeri yüksek proteinlerin tercih edilen kaynaklarından biri olarak düzenli olarak dahil edilmelidirler. Ayrıca kırmızı et yerine beyaz et tüketmek de iyi bir seçenektir.

Genel olarak, pişirme yöntemleri bu ürünlerin nihai sonucunu etkileyecektir ve aralarında neredeyse hiçbir önemli fark yoktur. Bunları hazırlamanın en uygun yolu ızgara veya fırındır, ancak haşlayarak tüketmek de mümkündür. Bu şekilde yağ asitleri sağlıklı kalır.

Sağlıklı beslenmenin temelinin çeşitlilik olduğunu unutmayın ve bu nedenle bu ürünleri yumurta, balık ve süt ürünleri gibi protein içeriği yüksek diğer yiyeceklerle değiştirmeyi de deneyin.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir