• 6 Ocak 2022
  • 116 görüntüleme
  • 3 dakikada okunabilir
  • Kübra Elmalı

Nerede o eski aşklar” diyorsanız 2022’de de olmadıklarını rahatça söyleyebiliriz. Şu bir gerçek ki artık ilişkiler Jane Austen romanlarındaki gibi ya da Selvi Boylum Al Yazmalım filmindeki gibi yaşanmıyor. Daha çok keşfe açık ve özgürlük ihtiyacıyla yaşanan aşklara rastlıyoruz. Peki 2022’nin ilişki ve seks trendlerinde neler öne çıkıyor dersiniz?

Seks oyuncağı markası Lovehoney, 2021’in en popüler seks trendlerini inceledi ve 2022 yılında da gözlemleyeceğimize inandığı bazı detayları açıkladı. Tüm bu trendlere katılıp katılmamak size kalmış; ancak tüm dünyada ilişki kalıplarında bir değişim olduğunu inkar edemeyiz!

Son yıllarda özellikle Y kuşağının tercih ettiği bir ilişki türüne değinerek başlayalım. Ethical non-monogamy (ENM) olarak adlandırılan etik olarak tek eşli olmayan ilişkiler şeklinde çevirebileceğimiz ilişkiler, aldatmanın aksine ilişkinin daha başından partnerlerin başkalarıyla birlikte olabilmesine izin verebilen bir ilişki türüdür. İlişkinin başında tek eşli olunmayacağı konusunda anlaşılan birlikteliklerde aldatılma ya da güven sorunları ortaya çıkmıyor. Zaten ilişkideki herkes bunu kabullenmiş oluyor.

Swinging terimi de özellikle son on yılda talep gören bir ilişki türü oluyor. Bu ilişki türünde iki ayrı çift, partnerleri değiştirerek cinsel birliktelik yaşayabiliyor. Böylece yatak odasına bir hareketlilik kazandırılıyor.

2022’nin İlgi Çeken İlişki ve Seks Trendleri

Özellikle seks ürünleri satan şirketler, eğilimlere ve fantezilere yönelik anketler gerçekleştirerek pazarlarını genişletiyor. Bu araştırmalarda da threesome yani üçlü seksin en popüler fantezi olması dikkat çekiyor. Kadınlar da erkekler de üçlü seks konusunda son yıllarda hiç olmadıkları kadar açık görüşlü bir tavır benimsiyor.

Pandemide sosyal ilişkilerin minimuma indirilişinin ve kısıtlamaların ise, zevki kendi başımıza yaşamamızı gerekli kıldığı zamanlar oldu. Böylece mastürbasyon konusunda daha profesyonel desteklere başvurularak seks oyuncaklarına olan talep arttı. Mastürbasyonun stres azaltma ve uykuyu verimli kılma faydalarının yanı sıra kadınlar için regl ağrılarını hafiflettiğini de hatırlatalım!

Her sektörde öne çıkan sürdürülebilirlik ve çevre dostu tüketim cinsellikte de öne çıktı ve 2022’de de çeşitlenmesi ve yaygınlaşması bekleniyor. Çevre dostu vibratörler ilerleyen süreçte büyük bir atılım yaşayacak gibi görünüyor.

Öne çıkan bu tercihler sizin ilişki algınıza uyar mı bilinmez; ancak aşkta ve sekste rızaya, açık iletişime ve tatmine dayalı, tüm bunları karşılıklı olduğu bir bağ kurulduğu sürece sizin de partnerinizin de mutlu olabileceği aşikar!

İlgili Konular
  • carousel

Kübra Elmalı

Tam bir yabancı dizi tutkunu olan Kübra, bunun yanında filmleri de kaçırmıyor. Favori aksesuarları ise broşlar ve fularlar. Ayrıca yeni mekanlar keşfetmeyi ve floral desenleri de çok seviyor.

Önceki Yazı

Sonraki Yazı

Bunlar da hoşunuza gidebilir