• 17 Ocak 2022
  • 100 görüntüleme
  • 3 dakikada okunabilir
  • Kübra Elmalı

Bu yıl sevdiğiniz kişiyle evlilik adımı atacaksanız sizi pek çok hazırlık süreci bekliyor demektir. Davetli listesi, düğün mekanı, gelinlik-damatlık, düğün şarkıları, düğün ikramları derken pek çok detay arasında seçim yapmakta zorlanmanız ise oldukça muhtemel. Bu noktada devreye girerek sizi tüm dünyada öne çıkan 2022 düğün trendlerinden en popüler olanlarla tanıştırmak istiyoruz. Tercihlerinizi yaparken işinizi kolaylaştıracağına eminiz!

Açık alanlar

2020’den bu yana hayatımızı her alanda domine eden pandemi, söz konusu düğünler olduğunda da şartları fazlasıyla etkiledi. 2021 düğünlerindeki açık alanların popülerliği 2022’de de devam edecek. Düğünler çoğunlukla kır, bahçe, kumsal, sahil kenarı mekanı gibi açık alanlarda gerçekleşecek. Duvarlardan, kapalı ve basık tavanlardan arınmış düğün atmosferleri salgın açısından elverişli bir tercih olduğu gibi düğünün havasını da değiştirecek.

Ancak açık alanlarda gerçekleşen düğünlerin ani yağış korkusunu da beraberinde getirdiği bir gerçek. Bu noktada da devreye düğün konseptine birebir uyan, özel yapım tenteler giriyor. Düğündeki diğer detaylarla uyum içindeki renk ve desenlerle hazırlanmış tenteler beklenmedik yağmurlarda eğlencenin eşsiz bir kurtarıcısına dönüşüyor.

2022’de Evlenecekler İçin Düğün Konsepti Fikirleri

Temalı düğünler

Sizi en iyi yansıtan ve kendinizi en mutlu ettiğiniz detaylarla kuşanan bir düğüne hayır diyemeyeceksiniz. Lily Collins‘in orman temalı düğününü hatırlayın! Fotoğrafların masalsılığı bile tematik düğünler için olan iştahımızı artırıyor.

Sizi ve partnerinizi ortak olarak yansıtan, belki birlikte bir anıya sahip olduğunuz şeyleri listeleyerek işe başlayın. Gittiğiniz bir yurt dışı tatili, izlediğiniz bir film, okuduğunuz bir kitap… Şimdi bunu nasıl düğün temanız haline getirebileceğinizi düşünün. İnternette yapacağınız araştırmalar kesinlikle size yol gösterecek! Örneğin İtalya en sevdiğiniz ülkeyle oranın kültürünü yansıtan bir tema belirleyebilirsiniz.

Bu yazı da ilginizi çekebilir >>> 2022 Gelinlik Trendleri ve Saç Modelleri

Dijital davetiyeler

Yıllar geçtikçe pek çok geleneği geride bıraktık. Artık birinci dereceden aile yakınları hariç hemen hiç kimse düğün davetiyesi saklamak gibi amaçlar taşımıyor. Bu da sanal davetiyelere olan talebi artırıyor. Düğün hazırlıkları aşamasında bir harcama başlığının üstünü çizmek ve bir yandan kağıt israfını da azaltmak için siz de dijital davetiyelere şans verebilirsiniz.

Photoshop ile bir profesyonelden yardım alabileceğiniz gibi, Canva gibi çizim ve tasarım uygulamalarının sunduğu hazır taslakların üzerinde değişiklikler ve eklemeler yaparak kendi dijital düğün davetiyenizi hazırlayabilirsiniz. Bunları sosyal medya aracılığıyla, WhatsApp üzerinden ya da e-posta ile davetlilere iletebilir, hızlı ve güncel bir şekilde katılım durumlarını öğrenebilirsiniz.

Minimalist ve çevreci detaylar

Az, çoktur” mottosu 2022 düğünlerinin merkezine yerleşiyor. Sakin dekorasyonlar, minimal masa düzenleri, dingin renkler minimal düğünlerin kalbini oluşturuyor. Bu aşamada ahşap malzeme kullanımı minimalist ve çevreci detayları bir araya getirerek düğün konseptini huzurlu bir noktaya taşıyor. Abartıdan uzak detaylarla kendini bağdaştıranlar için bu düğün trendinin artan popülerliği sevindirici bir haber olacak!

Düğününüzde çevreci detayları her anlamda değerlendirmek için ikramlar ve yemekler açısından da sürdürülebilir seçeneklere önem verebilirsiniz. Düğün hediyeleri olan nikah şekerlerinde de uzun yıllardır popüler olan tercihlere gitmeyi deneyin.

Çiçek köşeleri

Büyük çiçek aranjmanlarından oluşan çiçek köşeleri 2022 düğünlerinin vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor. Sevgilinizle birbirinize “evet” diyeceğiniz yerde ya da fotoğraf için en uygun ışığa sahip alanda bir çiçek köşesi oluşturabilirsiniz. Mis kokan gerçek çiçeklerle oluşturacağınız bu alanda, siz de davetliler de ileride mutlulukla hatırlayacağınız kareler yakalayacaksınız.

İlgili Konular
  • carousel

Kübra Elmalı

Tam bir yabancı dizi tutkunu olan Kübra, bunun yanında filmleri de kaçırmıyor. Favori aksesuarları ise broşlar ve fularlar. Ayrıca yeni mekanlar keşfetmeyi ve floral desenleri de çok seviyor.

Önceki Yazı

Sonraki Yazı

Bunlar da hoşunuza gidebilir