Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Tüylenmeyi yok etmek için kullanılan İzmir lazer epilasyon, uzun yıllardır tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Oldukça güvenilir olan bu yöntem sayesinde, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Ayrıca lazer epilasyon vücudun tüm bölgelerinde uygulanabilmektedir.

Lazer epilasyonun etkinliği ve uygulanma tarzı cilt, tüy tipi, tüy rengi ve alanın genişliği gibi bazı değişkenler dikkate alındığında farklılık gösterebilmektedir. Lazer epilasyonun kalıcı etkilerini görebilmek için bazı periyotlar içerisinde işlemin tekrarlanması gerekmektedir. Lazer epilasyonun asıl amacı tüyleri kısaltmak değil, kıl kökünün yok edilmesidir.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer epilasyon, oldukça basit ve kısa sürede tamamlanabilen bir işlemdir. Öncelikle ten ve kıl rengi dikkate alınarak planlamalar yapılmaktadır. Daha sonra lazer epilasyon uygulanacak olan bölgedeki tüyler jilet yardımıyla kısaltılmaktadır. Tüyler kısaldıktan sonra bölgedeki kıl kökleri lazer cihazı yardımıyla taranarak kıl köklerine lazer atışları yapılmaktadır.

Melanin pigmentleri tarafından emilen lazer atışları, kıl kökünü yakarak yok etmektedir. Bu işlem sırasında hassasiyetinize göre hafif yanma hissi oluşabilmektedir. Ayrıca lazer epilasyonun uzman kişiler tarafından uygulanması büyük önem arz etmektedir. Lazer epilasyon firması olarak, uzmanlarımız ile bu süreçte sizlerin yanındayız.

Lazer Epilasyon Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lazer epilasyon öncesinde ve sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bu durumlar aşağıda sıralanmıştır.

  • Bronzlaşmış bir ten, lazer epilasyonun etkinliğinin azalmasına yol açacaktır.
  • Lazer epilasyon yaptırmadan önce yağ ve krem gibi ürünleri kullanmamalısınız.
  • Kılların jiletle kısaltılması işlemi, lazer epilasyondan bir gün önce yapılmalıdır.
  • Lazer epilasyondan 1 ay öncesine kadar başka bir epilasyon ürünü kullanılmamalıdır.
  • Lazer epilasyondan sonra bölgenin kızarıklığı geçene kadar güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.
  • Lazer epilasyon yapılan alanda çıkan tüyleri kesmemelisiniz.
  • Lazer epilasyon yapılan bölge terlememelidir.
  • Isı üreten cihazlar bölge ile temas etmemelidir.

Yukarıda belirtilen uyarılar dışında, uzmanın önerileri de dikkate alınmalıdır. Lazer epilasyon bölgenin büyüklüğüne ve kıl tipine göre 6-8 seans arası sürebilmektedir. Kıl köklerinin kalıcı olarak yok olması için tüm seanslara katılım göstermeniz çok önemlidir. İzmir lazer epilasyon ailesi olarak bu süreçte sizlere destek olmaktayız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir