• 8 Şubat 2022
  • 171 görüntüleme
  • 2 dakikada okunabilir
  • Gözde Selçuk

Yoga, aslında Hindu asıllı, bedene zihne ve ruha sayısız yararı olan bir spiritüel uygulama. Yıllardır birçok insan yogayla ilgilenmeye başlamış da olsa, özellikle pandemi ve sonrasında gelen karantina süreçleri kesinlikle çok büyük bir grubu yogayla tanıştırdı. Bu kadar çok insan yogayla ilgilenirken, çoğu kişi yoganın cinsel hayata olan faydalarından haberdar değil!

Yoganın cinsel hayata olan en büyük faydaları sağladığı esneklik ve kan akışını iyileştirmesi. Bu faydalar sayesinde orgazm kalitesi artıyor, orgazmın hedef olmadığı durumlarda ise yakınlaşmayı iyi yönde etkiliyor ve çok daha etkili bir birliktelik sağlıyor. Yogayı hayatınızda bir alışkanlık haline getirirseniz seks hayatınızdaki etkilerinin tahmin ettiğinizden çok daha fazla fark edilebilir düzeyde olduğunu göreceksiniz. Yani aslında, eğer yoga yapmıyorsanız sadece sağlıklı bir yaşam fırsatını değil iyi seksi de kaçırıyor olabilirsiniz.

Yepyeni deneyimler edinebilmeniz için cinsel hayatınızı iyileştirecek üç yoga pozisyonunu sizin için aşağıda listeledik.

Uyarı: Hareket rutininize yeni uygulamalar eklemeden önce daima doktorunuza danışın.

Downward Dog

@yogitsu_loree

Eğer amatör bir yogiyseniz, zaten bu yoga pozisyonuna çok aşina olduğunuzu düşünüyoruz. Bu pozisyon kalçalarınızı açması ve kan akışınızı hızlandırması faydalarıyla bilinir, partnerin G noktasına erişimini kolaylaştırır. Downward Dog’un bir diğer faydası da vulvanın kayganlaşmasını sağlamak. Bu da penetrasyonu daha kolay ve keyifli hale getiriyor.

Meghan Markle’ın favorisi olan yüz yogası hakkında bilmeniz gerekenler

Kobra

@easylifeyoga

Kobra pozisyonu, alt sırtınızı açarak penetrasyonu kolay hale getirir. Partneriniz siz bu pozisyonda gerilirken arkanızda dizlerinin üzerinde oturur pozisyonda durabilir. Bu pozisyon G noktasına ve o harika hisse ulaşmanın çok iyi bir yoludur.

Savasana

@bebafalcon

Bütün o yoğun ve yorucu geçen yoga antrenmanlarının en güzel yanı, son kısımdaki gevşeme ve rahatlama kısmıdır ve muhtemelen tüm seans boyunca hayalini kurduğunuz o yatış pozisyonu olduğu için de herkes için bu kısımdaki favori pozisyon Savasana’dır.

Bu pozisyon misyoner pozisyona başlangıç yapabilmek adına harikadır ve sakin bir seks için iyi bir başlangıç noktasıdır. Bunun yanında cinsellikte yaratıcılığınızı zorlamanız için çok iyidir, bu pozisyondan sonra kendinize en uygun pozisyona geçmeyi deneyin ve daha keyifli bir seks hayatı ve klitoral uyarım için birleşiminize seks oyuncaklarını da eklemeyi gözden geçirin.

İlgili Konular
  • slider

Önceki Yazı

Sonraki Yazı

Bunlar da hoşunuza gidebilir