Sabahları Yaşanan Yüz Şişkinliğini Geçirmenin 5 Yolu

sabahlari-yasanan-yuz-siskinligini-gecirmenin-5-yolu

Lezzetli, tuzlu bir gece atıştırmasını siz de bizim kadar seviyorsanız bu gibi gecelerin sabahlarının yüzdeki etkilerini de çok iyi bilirsiniz. Maalesef bu böyle, bazen gece hiçbir şey yemesek de dönem dönem yüzümüzün şiş olduğu, normal haline göre bizi tatmin etmeyen bir görüntüye uyandığımız sabahlar olur.

Tuz yemek, eklenen tuzu telafi etmeye ve hatta sistemimizdeki tonisiteyi (veya konsantrasyonu) ortadan kaldırmaya çalıştığı için vücudumuzun su tutmasına neden olabilir. Ne yazık ki, lezzetli tuzlu yiyecekler yediğimizde, alkol aldığımızda ya da kötü uyuduğumuzda oluşan şişkinliği tamamen önlemenin bilinen bir yolu yok ancak bu etkiyi ortadan kaldırmanın ve sıvı tutulması görünümünü en aza indirmenin yolları var.

Göz Altı Şişliklerinden Kurtulmanın 12 Yolu

1. Ekstra bir yastıkla uyuyun.

Hafifçe yükseltilmiş açılı yastık, gece boyunca size yardımcı olabilir. Bu, yüzde kalan sıvı miktarını azalttığı için şişkinliği önlemenin en kolay yollarından biridir.

2. Sabahları yüzünüze soğuk su çarpın.

Sizi uyandırmak ve kan akışını sağlamak için buzlu bir yüz banyosu gibisi yoktur. Soğuk, yüzünüzdeki gözenekleri sıkılaştırmanın ve damarları daraltmanın (yani sıvıyı dışarı atmanın) hızlı bir yoludur ve şişliğin inmesine yardımcı olur.

3. Doğal taşlardan yapılmış roll’lar ile yüzünüze masaj yapın.

Doğal taş savunucuları, taşın yüzünüzdeki hareketinin auranızı dengeleyebileceğini, toksinleri temizleyebileceğini ve kollajeni uyarabileceğini iddia ediyor. Bilim bunu doğrulayamaz, ancak lenfatik bir masaj sağladığı kesin. O zaman denemekten zarar gelmeyeceğini söyleyebiliriz.

4. Yeşil çay ve patates tedavisi uygulayın.

Biraz yeşil çay demleyin, soğuması için buzdolabına koyun, bir patatesi birkaç dilim halinde kesin ve soğuk yeşil çayın içine daldırın. Ardından çayı emen patatesi göz kapaklarınıza uygulayın. Soğuk hava ve kafein, özellikle antioksidanlar ve nişasta ile eşleştirildiğinde, gözlerin şişliğini hızla indirir.

Bonus: Ekstra bir antioksidan takviyesi için sonrasında yeşil çayı içebilirsiniz.

5. Bir LED maskesi edinin.

Vaktiniz ve imkânınız varsa, biraz ışık terapisi uygulayın. Kırmızı LED ışıkların önemli anti-inflamatuar etkileri vardır, ayrıca doğal kolajen ve elastin üretimini uyarabilir.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir