Romantik Şehir Kapadokya

romantik-sehir-kapadokya

Önce lav ve küller vardı, milyonlarca yıl boyunca rüzgar ve yağmur iş birliği yaparak her yeri aşındırdı.

Kapak: Museum Hotel

Göreme, Avanos, Ürgüp ve Uçhısarı ile işte böyle ortaya çıktı Kapadokya! Persler ona Güzel Atlar Ülkesi dedi, Aşıklar ise romantik şehir. Vadileri, peri bacaları, kayalara oyulmuş yerleşim yerleri ve doğal güzelliği ile turizm cenneti oldu çok kısa zamanda.

ışıl evrim akgün

Gökyüzünde özgürce uçuşan balonları maviyi rengarenk tonlara boyarken, birçok ilan-ı aşk da o balonlarda gökyüzüne haykırıldı. Kapadokyanın birbirinden güzel mimarisi olan  otelleri ise  nice balayına ev sahipliği yapıldı.

İşte bu yüzden çiftler için Kapadokya’nın yeri bir başkadır.

Hazır havalar ısınmış bahar kapıyı aralayıp bizlere göz kırpmışken, farklı konseptlerdeki Kapadokya otellerinde romantik bir tura ne dersiniz?

Museum Hotel

Eski harabe, mağara ve yıkıntı evlerin aslına sadık kalınarak, özenle restore edilmesi sonucu meydana gelen Museum Hotel, Kapadokya bölgesinin “ilk lüks oteli”dir. Restaurant, Teraslar ve Barlarının ise tamamı Kapadokya’nın muhteşem manzarasına hakim olan Museum Hotel’den; Göreme vadisi, Aşk vadisi, Güvercinlik Vadisi, Kızıl Vadi, Avanos ve Erciyes dağı gibi görsel anlamda Kapadokya’nın en önemli görsel güzellikleri kuşbakışı seyredilebilmektedir. Museum Hotel göstermiş olduğu kalite anlayışının bir sonucu olarak, dünya otelcilik sektörünün en prestijli ödüllerinden olan International Hotel Awards 2013 tarafından En İyi Otel Mimarisi ve En İyi Otel Restorasyonu ve Yenilemesi ödüllerinin sahibi olmuştur. Müze” konsepti, birbirinden tamamen farklı ve paha biçilmez antikalarla dekore edilmiş 34 çok özel kaya ve geleneksel taş odası, nefes kesici manzarası, Türkiye’nin tek Relais & Chateaux hizmet kalitesi, 34 odaya hizmet etmek için özel olarak eğitilmiş 85 kişilik seçkin ekibi ile hizmet sunmaktadır.

Eyes Of CappadocIa Cave Hotel

Eyes Of Cappadocia Cave Hotel

Kapadokya’nın muhteşem manzarasına hakim olan otelden; Göreme Vadisi, Aşk Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Kızıl Vadi, Avanos ilçesi ve Erciyes Dağı gibi Kapadokya’nın görülmesi gereken güzellikleri kolayca seyredilebilmektedir. 8 farklı konseptteki odasıyla organik kahvaltısı ve sıcak ambiyansı ile Kapadokya’nın kendine has butik tarzını ve mistik havasını yansıtmaktadır. Binlerce yıldır Hitit, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlılar tarafından ev, ahır, mutfak ve depo gibi birçok amaç için kullanılmış olan bu ender mağara ve taş odalar sahip olduğu geçmişin dokusunu kaybetmeden Eyes Of Cappadocia Cave Hotel kalitesi ve özeniyle hizmet vermektedir.

HU OF CAPPADOCIA

Hu Of Cappadocia

Hu of Cappadocia; Kapadokya’nın en nezih zirvesi olan Uçhisar Kalesi’nin yanında, bütün Kapadokya’ya hakim bir noktada konumlanmıştır.

Eski mağara evlerin, aslına sadık kalınarak restore edilmesi ile Hu of Cappadocia’da toplam   17 adet birbirinden farklı dekore edilmiş oda oluşturulmuştur.

Odalarda farklı konseptlere sahip ve bölgede nadir bulunan taş küvetler misafirlerimize benzersiz bir deneyim sunarken fark yaratarak Hu of Cappadocia’yı seçkin misafirlerin öncelikli tercihi yapmıştır.

Güvercinlik vadisine hakim konumu ile Kapadokya’nın sembolü balonlar ve doğanın bizlere sunduğu mucizevi vadilerin görsel şöleni eşliğinde, tamamen organik ve yöresel  ürünlerden oluşan kahvaltısı ile benzersiz bir deneyim sunmaktadır. Kapadokya’nın destansı gün batımı eşliğinde Türk ve Dünya mutfağının en seçkin lezzetlerini bulacağınız Restoran ve Bar da keyifli bir günün yorgunluğunu atarken yeni Kapadokya gününüzü heyecanla planlayabilirsiniz.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir