Partnerinize Seks Sırasında Ne İstediğinizi Söylemenin İnce Noktaları

partnerinize-seks-sirasinda-ne-istediginizi-soylemenin-ince-noktalari

Bu yaklaşım, size en iyi orgazmınızı yaşatabilir.

Seks sırasında zevkten çılgına dönmüş durumda değil misiniz? “Taklit mi yapsam yoksa gerçeği söylesem mi?” cümleleri size tanıdık geliyorsa, doğru yerdesiniz!

Eğer, yatakta zaten ne istediğinizi söylüyorsanız sizi tebrik ediyoruz. Ama eğer henüz bu duruma alışık değilseniz de, gayet normal. Belki partneriniz nasıl hissettiğinizi veya ne istediğinizi sorduğunda doğru kelimeyi bulamadınız veya iyi bir seks için ne istediğinizi söylemeniz gerektiğini biliyorsunuz ama hiç açıkça sormadılar. Her iki durumda da  ne yapmanız gerektiğini açıklıyoruz.

Öncelikle, partnerinize nasıl “hissetmek” istediğinizi söylemek “belirli bir hareketi” istemenizden çok daha tatmin edici.

“Beni gerçekten arzuladığını hissetmek istiyorum” kadar geniş veya daha ayrıntılı olabilirsiniz. Bu stratejinin yatakta daha tatmin edici vakit geçirmenizi sağladığı kanıtlanmış bir gerçek. Bu basit yaklaşımın son derece etkili olmasının nedenleri için yazının devamını okumaya devam edin! 

Kadınlarda Cinsel İsteksizliğin Sebepleri

İhtiyaçlarınızı ifade etmenin daha az göz korkutucu bir yolu olabilir.

“Biraz daha sola doğru” gibi doğrudan bir  şey söylemek göz korkutuyor olabilir. Nasıl hissetmek istediğinizi ifade etmek konuşmaya başlamak için en iyi yoldur diyebiliriz.

Birçoğumuz cinsel arzularımızdan utanıyoruz . Partnerinizin biraz sertleşmesini istediğinizi bilseniz bile, ondan bunu yapmasını istemek bungee jumping’den (çıplak) daha korkutucu gelebilir. İhtiyaçlarınızı iletmenin daha incelikli bir yolunu arıyorsanız, nasıl hissetmek istediğiniz hakkında konuşmak iyi bir taktik olabilir.

Bu stratejiyi, teoride doğrudan olma konusunda iyiyseniz ama sevgilinizin duygularını incitmekten çekiniyorsanız kullanabilirsiniz. Egolarımız genellikle cinselliğimize sarılır. Herkesin olumlu bir cinsel deneyim yaşayabilmesi için partnerlerin birbirine nazik olması önemlidir.

Altını çizerek söylüyoruz buradaki amaç birinin egosunu kurtarmak için ne istediğinizden kaçmak değil. Her şey rızaya dayalı olduğu sürece, seks sırasında mümkün olduğunca eğlenmeye hakkınız var. Mesele şu ki, nasıl hissetmek istediğinizi ifade etmek bunu daha da kolaylaştırabilir, ancak bu tamamen bağlamla ilgilidir. İstediğinizi elde etmenin tek yolunun, kelimeleri küçümsemeden kullanmak olduğunu biliyorsanız, lütfen devam edin.

Nasıl hissetmek istediğinizi konuşmak ve cinsel ihtiyaçların konusunda açık olmak birbirinden çok farklı iki şey değil. Bu taktikleri birlikte kullanmak, partnerinize ne istediğiniz konusunda bilgilendirebilir ve bunu gerçekleştirmesi için ona bir yol haritası verebilir.

Ayrıca, anal seks ve BDSM gibi rıza, sınırlar ve güvenlik konusunda fazladan tartışma gerektiren bir şeyle ilgilediğiniz halde partnerinizin bunu anlamayacağını düşünüyorsanız, gerçekten net olmalısınız. Bu deneyimleri daha iyi hale getirmek ancak duygularınız konusunda belirli bir döngüye girmeyi başarırsanız gerçekleşecektir.

Cinsel bilgi boşluklarını ortadan kaldırabilir.

Birçoğumuz yatakta ne istediğimizi düzgün bir şekilde ifade edecek kelime dağarcığına sahip değiliz. Bu genellikle belirli cinsel teknikler isteyebilmekle doğrudan karşıtlık içindedir.

Bu ülkede seks eğitiminin ciddi şekilde eksik olduğu göz önüne alındığında, çoğumuzun bu noktada olması şaşırtıcı değil. Seks, çoğunlukla, açıkça tartışmamamız gereken utanç verici şey olarak görülüyor. Hatta çoğu kişi nasıl orgazm olunacağını tesadüfen buluyor.

Zevk almak için neye ihtiyacımız olduğundan emin olmadığımızda (veya korktuğumuzda), eylemlerden ziyade aradığımız duyguları tanımlamak daha basit olabilir. Ancak vücudunuz hakkında biraz bilgisiz hissediyorsanız, bu sadece nasıl hissetmek istediğinizi açıklamanız ve en iyisini ummanız gerektiği anlamına gelmez. Ayrıca kendiniz hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışmalısınız, ister anatomi bilgilerinizi tazeleyin ister daha fazla mastürbasyon yapın. Böylece neyi sevdiğinizi öğrenebilir, bir üst noktaya çıkabilirsiniz.

Cinselliğinizi keşfetmenize yardımcı olabilir.

Partnerinize nasıl hissetmek istediğinizi söylemeden önce, bunu kendiniz anlamalısınız. Sadece bu değil, arzularınızla rahat hissetmeyi de öğrenmelisiniz.

Öyleyse gerçekten biraz düşünün: Seks sırasında canınız ne çekiyor ? Partneriniz bu duyguları nasıl gerçeğe dönüştürebilir? Sen olsan nasıl yapardın?

Bu tür bir düşünce süreci, kendi başınıza bazı şeyleri deneyimlemek için bir kapı açar. Partnerinizle cinsel duygulardan bahsetmek, o kapıyı daha da açar. Nasıl hissetmek istediğinizi tartıştığınızda, partnerinize, cinsel iç yaşamınıza anlık olarak bakmasına izin vermiş oluyorsunuz. Bu merak uyandırabilir ve partnerinizin kendisine (ve belki de size) “Bunu nasıl gerçekleştirebilirim?” diye sormasını sağlayabilir. Bu şekilde, nasıl hissetmek istediğinizi açıklamak, ilişkinizde heyecan ve tatlı olasılıklar yaratacaktır. Cinsel ufkunuzu genişletmek için harika bir yöntem.

Partnerinize nasıl hissetmek istediğini sorun.

İlişki içinde olan kişilerin karşılıklı olarak birbiriyle ne hissetmek istedikleri hakkında konuşması, cinsel iletişim konusunda daha iyi olmanızı sağlar. İlk başta garip gelebilir, ama gerçekten tavsiye ediyoruz. Bu konuşmayı yapmak ve sürekli kılmak; vücudunuzu gerçekten anlamak, utançtan kurtulmak ve en güzeli de istediğiniz seks hayatını yaşamak için harika bir adım!

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir