Amber Heard Ve Johnny Depp’in Davası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

amber-heard-ve-johnny-depp’in-davasi-hakkinda-bilmeniz-gerekenler

Uyarı: Bu makale cinsel saldırı iddialarıyla ilgilidir ve bazı okuyucular için tetikleyici olabilir.

Yeni iftira davaları ABD’nin Virginia eyaletinde başlarken tüm gözler Johnny Depp ve Amber Heard’de. 58 yaşındaki Depp, Washington Post için yazdığı 2018 tarihli bir makalenin ardından 35 yaşındaki Heard’ı  50 milyon dolar karşılığında dava etti.

Heard, ayrıca Depp’e 100 milyon dolar tutarında bir karşı dava açtı. Duruşmanın ilk günü, Heard’ın avukatı Ben Rottenborn; 2012 ve 2016 yılları arasında süren ilişkileriyle ilgili bazı şok edici iddiaları detaylandırmış ve Depp’in “intikam peşinde koşan saplantılı bir eski koca” olduğunu iddia etti.

Açılış konuşmasında, “Yıllardır Bay Depp’in tek yapmak istediği Amber’ı aşağılamak, ona musallat olmak, kariyerini mahvetmek” şeklinde konuştu.

Bu sırada Depp’in avukatları, Heard’ın kendisini yalan yanlış tanıttığını, vermek istediği “masum kadınların erdemli temsilcisi” imajının doğru olmadığını iddia etti.

“Kanıtlar bunun yalan olduğunu gösterecek.”

Duruşmanın detayları için okumaya devam edin!

Arka plan

2016 yılında Heard, Depp ile 15 aylık evliliğin ardından boşanma ve yasaklama emri davası açmıştı. Deep’in şiddet uyguladığını, cep telefonunu yüzüne fırlattığını hatta yüzünde morluklara sebep olduğunu belirtilerek Los Angeles mahkemesine çıkmıştı.

Ayrıca Depp’in “kızgın, düşmancıl, aşağılayıcı ve tehdit edici” olduğunu nitelendirerek duygusal, sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiğini iddia etmişti.

Depp, o sırada istismarı reddetmişti ve yargıç geçici kısıtlama emri vermişti. Çift saatler sonra bir anlaşmaya varmıştı.

Ortak bir açıklamada,  “İlişkimiz yoğun bir şekilde tutkulu ve zaman zaman değişkendi, ancak her zaman sevgiyle bağlıydı. Her iki taraf da maddi kazanç için yanlış suçlamalarda bulunmadı. Ortada fiziksel veya duygusal zarar verme niyeti yok.”

Yeni hakaret davası

Duruşma, iki Washington Post ofisinin  bulunduğu Virginia’da yapılıyor.

12 Nisan Salı günü, Heard’ın avukatı Ben Rottenborn açılış konuşmasında “Hiç şüpheniz olmasın, Johnny Depp’in itibarı gerçekten zedelendi. Kariyeri serbest düşüşte.” 

“Ama bu, yarattığı sorunlar yüzünden… Amber’ın suçu değil. Yaptığı seçimlerin sonucu.” diye ekledi. 

Mahkemede daha sonra Depp’e karşı, Heard’ın kıyafetlerini soyduğu, şişeleri fırlattığı, yumrukladığı ve öldürmekle tehdit ettiği iddiaları da dahil olmak üzere şok edici taciz iddiaları duyuldu. Avukatları ayrıca Depp’in 2015’te “ona bir içki şişesiyle saldırdığını” iddia etti. 

“Yıllardır bu yalanı yaşıyor ve bu davada hayatının performansını vermeye hazırlanıyor.”

Duruşmada, Elon Musk ve James Franco da dahil olmak üzere birçok tanınmış ünlü tanıklık edecek. Heard ve Depp de ifade verecek. 

Dava devam ediyor. 

Yeni dava’dan gelişmeler!

19 Nisan Salı günü jüriye konuşan Depp, artık kendisi için önemli olan tek şeyin gerçek olduğunu söyledi.

“Amber Heard’a asla bu şekilde vurmadım, hayatımda hiçbir kadına vurmadım” diye ifade vererek, “suçlamalarının sektöre bir nevi nüfuz ettiğini” de sözlerine ekledi.

Heard’ın operasyonundan sonra insanların ona karşı tutumlarının nasıl değiştiğini anlatırken, “Altı yıl zorlu zamanlar oldu – tabiri caizse bir gün Cinderella ve sonra 0,6 saniyede Quasimodo olmanız çok garip” dedi.

Duruşma şimdiye kadar Depp’in tavrına ve Heard’a sözlü veya fiziksel olarak tacizde bulunup bulunmadığına odaklandı. Depp’in avukatları, aktris olan eski karısını taciz iddialarını “hayatının performansını” sergilemekle suçladı.

Depp ifadesine Bayan Heard’ın iddialarının “gerçeğin hiçbir türüne dayanmadığını” söyleyerek başladı.

Avukatı ondan Kentucky’deki çocukluğunu ve annesinden gördüğü tacizi anlatmasını istedi.

“Annesinin ne zaman kızacağı ve birinin onu alacağı bir duruma girmek üzere olduğunu görebiliyordum. Ve genellikle bendim” dedi.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir