Artakalan Patates Püresi Nasıl Kullanılır?

artakalan-patates-puresi-nasil-kullanilir?

Size artakalan patates püresi için en iyi tariflerden bazılarını göstereceğiz – lezzetli sonuçlara bayılacaksınız!

Artakalan patates püresini kullanmak için bilinmesi iyi olan ve yemek israfını önlemeye yardımcı olacak bir dizi tarif var. Herkesin seveceği hızlı ve sağlıklı alternatiflerdir ve aynı zamanda harika besin alımı sağlarlar. Size bunlardan en iyi şekilde nasıl yararlanacağınızı göstereceğiz ama unutmayın: en iyi patates püresi her zaman ev yapımıdır!

Başlamadan önce, sağlıklı bir diyetin çeşitli ve dengeli olması gerektiğini belirtmek önemlidir. Temel besinlerin eksikliğinden kaçınmak önemlidir, aksi takdirde insan fizyolojisinin verimli işleyişini tehlikeye atabilir.

İşte artık patates püresinden en iyi şekilde yararlanmak için bazı tarifler. Öyleyse, bir kağıt kalem veya cep telefonunuzu alın ve bu harika tarifleri not edin!

1. Patates püresi köfte

Artakalan patates pürenizi boşa harcamayın: bunlardan en iyi şekilde yararlanmak için birçok seçenek var.

Bu tarifle önemli miktarda lif elde edeceksiniz. Bu maddenin iyi bağırsak işleyişini sürdürmede anahtar olduğu kanıtlanmıştır. Sadece kabızlık insidansını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda sindirim süreçlerini optimize ederek mikrobiyotanın bakteri yoğunluğunu da koruyabilir.

İçindekiler

Gerekli bileşenler aşağıdaki gibidir:

  • Yarım kilo haşlanmış patates
  • 1 büyük çırpılmış yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ufalanmış beyaz ekmek

Adım adım talimatlar

  1. Patates püresini bir kaseye koyun.
  2. Yumuşak bir hamur oluşturmak için yumurta, tuz ve unu karıştırın. Çok sert olacağı için çok yoğurmaya gerek yok.
  3. Büyük bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın.
  4. Aynı zamanda hamurdan bir silindir oluşturun ve küçük parçalar halinde kesin.
  5. Her parçayı tencerede 3 veya 4 dakika pişirin.
  6. Köfteler hazır olduğunda, bir kevgir içine koyun.
  7. Tereyağı ve ekmek kırıntıları ile bir sos hazırlayın. Ekmek altın rengi olduğunda sos hazırdır.
  8. Patates köftelerini sosla birlikte servis edin.

Buradaki başka bir harika tarife göz atın: Patates Diyete Uygun Mu?

2. Fırında peynirli patates püresi

Bu tarif, birçok biyolojik değeri yüksek protein sağlayabilir. Nutrition Research dergisinde yayınlanan araştırmayla kanıtlandığı gibi, yağsız kütle ile ilgili sorunlardan kaçınmak için bunlar gereklidir .

Sadece doku katabolizmasını önlemekle kalmazlar, aynı zamanda güç kaybını önlemek için fiziksel efordan sonra iyileşmeyi de geliştirirler.

İçindekiler

Bu tarif için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı dilimlenmiş kereviz
  • 1 su bardağı doğranmış soğan
  • 3 su bardağı doğranmış jambon
  • 1/2 su bardağı süt
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 4 su bardağı patates püresi
  • 2 büyük yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı doğranmış yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz
  • 1 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Adım adım talimatlar

  1. Bir fırın tepsisini yağlayın
  2. Fırını 170 santigrat dereceye önceden ısıtın
  3. Yağın geri kalanını bir tavada orta ateşte eritin ve kereviz ve soğanı ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar sık sık karıştırmak önemlidir.
  4. Sonra jambonu ekleyin ve kızarana kadar pişirmeye devam edin.
  5. Çorbayı, bir bardak sütü ve tadına göre tuz ve karabiberi ekleyin.
  6. Karıştırmadan önce patates püresini hafifçe ısıtın.
  7. Bu noktada patates püresini, yumurtaları ve sütü yeşil soğan ve maydanozla birlikte tavaya ekleyin, ancak ocaktan alın.
  8. Malzemeler birbirine karıştığında, karışımı jambonla birlikte bir fırın tepsisine koyun.
  9. Üzerine rendelenmiş peynir serpin, biraz karabiber serpin ve rengi alltın kahverengiye dönene kadar 40 dakika pişirin.

3. Vegan patates püresi burgerleri

Son olarak, size bu sefer pazıdan elde edilen yüksek kaliteli fitokimyasalları yoğunlaştırmasıyla dikkat çeken bir tarif sunacağız. Bu maddeler, serbest radikallerin oluşumunu ve daha sonra vücut dokularında birikimlerini nötralize eder.

European Journal of Medicinal Chemistry’de yayınlanan bir araştırmaya göre, yukarıdaki etki, kronik ve karmaşık patolojiler geliştirme riskinin daha düşük olmasıyla ilişkilidir.

Lezzetli vegan burgerler yapmak için artakalan patates püresini kullanın.

İçindekiler

Bu tarif için gerekli ürünler:

  • 2 su bardağı patates püresi
  • 3-4 pazı yaprağı
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/8 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı un
  • Bir tutam soya içeceği
  • 1 yemek kaşığı yemeklik yağ
  • 1 çay kaşığı İtalyan baharatı
  • Un

Adım adım

  1. Önce pazıyı bir tencerede pişirin.
  2. İyice süzün ve patates püresi ile bir kapta karıştırın.
  3. Bu noktada sarımsak, tuz, karabiber ve 3 yemek kaşığı unu ekleyin.
  4. Gerekirse biraz sebze içeceği ekleyin.
  5. Unu İtalyan baharatlarıyla birleştirin ve yağı bir tavada ısıtın.
  6. Hamuru top şeklinde ayırıp elinizle köfteler yapın.
  7. Üzerlerini un ve baharatlarla kaplayın ve her iki yüzünü de 3’er dakika kızartın.

Artakalan patates püresi ile tarifler hazırlayın

Gördüğünüz gibi, başka tür tarifler yapmak için patates püresi kullanmak kolaydır. Bu sayede hem çok faydalı hem de besleyici olabilecek bir malzemeyi israf etmekten kaçınacaksınız. Kaliteli karbonhidratlar ve iyi bir lif oranı da içerir.  This might interest you…

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir