Diş Beyazlatma İşleminiz İçin 5 İpucu

dis-beyazlatma-isleminiz-icin-5-ipucu

Diş beyazlatma ile elde edilen ışıltılı dişlerin bu kadar güzel kalması için biraz özen gösterilmesi gerekiyor. İşte size yapılması gerekenlerden bahsediyoruz.

Zamanın geçişi, diyet, hijyenin ihmal edilmesi ve sigara içmek gibi bazı alışkanlıklar dişleri lekeleyebilir. Bu etkilere karşı koymak ve daha güzel bir gülüş sergilemek için diş beyazlatma giderek daha fazla kullanılan bir alternatiftir. Ancak, doğru yapılması çok önemlidir.

Bu işlemler genellikle diş hekiminin muayenehanesinde veya evde diş hekiminin gözetiminde profesyonel olarak gerçekleştirilir. Bununla birlikte, dişleri beyazlatmaya yönelik ev yöntemleri ve doğal ilaçlar da vardır.

Gerçek şu ki, istenen görünüm elde edildikten sonra sonuçlar sonsuza kadar sürmeyecektir. Dişlerinizin beyaz ve parlak görünmesini sağlamak için onlara iyi bakmanız gerekir. Bunun nasıl yapılacağı hakkında her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin.

Diş beyazlatma nedir?

Diş beyazlatma, diş renginin tonunu açmak için kullanılan bir işlemdir. Böylece dişler daha beyaz, daha parlak ve daha temiz görünür, gülümseme genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Bu, lekeli ve renksiz dişlerin görünümünü iyileştirmek için faydalı bir tedavidir. Ayrıca ağızlarının görünümünü iyileştirmek isteyenler için kozmetik bir alternatiftir.

İşlem, diş yüzeylerine belirli kimyasal maddelerin yerleştirilmesi ve makul bir süre etki etmesi için bırakılmasından ibarettir. En yaygın olarak kullanılanlar karbamid peroksit ve hidrojen peroksittir. Uygulama yöntemine bağlı olarak farklı konsantrasyonlarda kullanılırlar.

Ürünü ağza ulaştırmak için her hasta için özel tasarlanmış ateller kullanılmaktadır. Bu, ürünün ağız boşluğunun yumuşak dokularına zarar vermesini önler.

Bu tedaviye başlamadan önce diş hekiminin ağzınızın optimal koşullarda olduğunu doğrulaması önemlidir. Hastanın çürük, diş eti iltihabı, kırık, fissür veya başka herhangi bir oral patolojisi varsa önceden tedavi edilmeli ve çözülmelidir.

Profesyonel bir ortamda yapıldığında sonuçlar çok kısa sürede kendini belli eder. Öte yandan evde uygulanan yöntemler genellikle bu kadar etkili ve hızlı olmamakla birlikte ağız sağlığı açısından da riskli olabilmektedir.

Diş beyazlatma işlemini nasıl yapacağınıza bakmadan önce, bu tür tedavi seçenekleri hakkında size daha fazla bilgi vereceğiz.

Diş beyazlatma çeşitleri

Daha önce de belirttiğimiz gibi, dişleri beyazlatmanın birkaç tekniği ve yolu vardır. Seçilen yönteme bağlı olarak elde edilen sonuçlar, tedavi süresi ve değişiklikleri gözlemlemek için bekleme süresi değişmektedir. Spesifik olarak, aşağıdaki dört grupta sınıflandırılabilirler.

Diş hekiminde diş beyazlatma

Bu tedavi kendi ofisinde bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilir. Hekim, dişleri temizler, diş etlerini korur ve ardından dişlerin yüzeylerine beyazlatıcı bir jel yerleştirir.

Aktive olması için bırakılır ve bazen özel bir ışıkla etkinleştirilir. İlkinde değişiklikler zaten belirgin olsa da, iki seans gerekli olabilir.

Ayakta diş beyazlatma

Diş hekimi diş temizliği yapar ve hastanın ağzına göre özelleştirilmiş bir atel yapar. Daha sonra kişi evde profesyonel tarafından sağlanan beyazlatma jelini yerleştirmek için bunu kullanır.

Ağzına götürür ve diş hekiminin belirttiği süre kadar etki etmesi için bırakır. Ardından yine uzmanın belirttiği günlerde işlemi tekrarlarlar. Genel olarak, kullanılan ürüne göre değişmekle birlikte, genellikle bir hafta boyunca günde 3 saattir.

Bazen bu tedavi diş muayenehanesinde diş beyazlatma ile birleştirilir. Kişi tekniği evde uygular, ardından diş hekimi koltukta seans yapar ve son olarak hasta evde birkaç uygulama daha tekrarlar.

Ev yöntemleri

Evde diş beyazlatma ürünleri eczanelerde ve süpermarketlerde bulunabilir. Özel diş macunu çeşitleri, ağız gargaraları, beyazlatma şeritleri ve hatta diş boyama kalemleri mevcut seçeneklerdir.

Bu yöntemler o kadar etkili değildir ve sonuçların fark edilmesi uzun zaman alır. Ayrıca, düzgün kullanılmadığında ağız dokularına zarar verme riski vardır.

Ev yapımı ve doğal tarifler

Diş beyazlatma için ev yapımı formüllerin ve tariflerin uygulanması önerilmez. Çoğu zaman, diş minesine gerçekten zarar veren aşındırıcı (kabartma tozu, kil, aktif kömür) veya asidik (narenciye suları, çilek veya sirke ) maddelerin kullanılmasını önerirler.

Diş beyazlatma ne kadar sürer?

Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan ve istenilen parlak gülüşe ulaşıldıktan sonra birçok hasta sonuçların ne kadar süreceğini merak etmektedir. Bu gerçekten seçilen prosedüre ve sonraki bakıma bağlıdır.

Hem ofiste hem de evde profesyonel tedaviler en uzun ömürlü olanlardır. Çok dikkatli hastalarda, etkiler 1 ila 3 yıl arasında sürebilir.

Ev ve tezgah üstü yöntemler ise daha ince bir aydınlatma sağlar ve uzun sürmez. Bu, insanların onları aşırı kullanmasına ve dişlerine zarar vermesine neden olabilir.

Ve dediğimiz gibi, doğal aşındırıcıların veya asitlerin kullanımı emayeyi aşındırır. Bu, alttaki dentini açığa çıkararak dişlerin sararmasına neden olur. Bu nedenle sonuç genellikle beklendiği gibi olmaz ve bu durumda diş dokusunun kaybı geri dönüşümsüzdür.

Ancak seçilen tekniğin ötesinde, parlak gülümsemenin kalıcılığı, kişinin sonraki davranışlarına da bağlıdır. Diş beyazlatmanıza nasıl baktığınız, beyazlamış görünümün ne kadar süreceği ile ilgili olacaktır.

Diş beyazlatma bakımı için en iyi ipuçları

Diş beyazlatma işleminden sonra diş hekimi hastaya bakım sonrası nelere dikkat etmesi gerektiğini ve sonucun nasıl korunacağını açıklayacaktır. Elde edilen güzel gülümsemeyi korumak için bu talimatları takip etmek çok önemlidir. Peki, nelere dikkat etmelisiniz?

1. Uygun ağız hijyeni sağlayın

Ağız hijyenini ihmal etmemek, dişlerdeki beyaz etkiyi korumak için temel bir adımdır. Ağız temizliği yeterli değilse bakteri plağı, tartar ve lekeler dişleri tekrar koyulaştıracaktır.

Bu nedenle ağzınızı temiz tutmak için her yemekten sonra en az 2 dakika dişlerinizi fırçalamalısınız. Veya bunu günde en az 3 kez yapmalısınız. Doğru tekniğin uygulanmasına özen gösterilmeli ve diş etlerine zarar vermeyen yumuşak kıllı bir fırça kullanılmalıdır.

Ayrıca bu tedavilerden sonra bazen ortaya çıkan hassasiyeti azaltmak için florürlü diş macunu kullanmak gerekir. Günde bir kez diş ipi kullanmak, dişler arasında sıkışan bakteri ve yiyecek artıklarını ortadan kaldırdığı için temizliği tamamlar.

Diş hekiminiz tavsiye ederse, iyi bir gargara ile temizlik rutininiz tamamlanabilir. Bununla birlikte, dişleri lekeleyen pigmentler veya boyalar içermeyen bir gargara ve macun seçmek önemlidir.

2. Diş beyazlatmanızın kalıcı olması için beslenmenize dikkat edin

Bazı yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi dişlerinizin lekelenme olasılığını artırır. Bu yiyeceklerle teması önlemek veya en azından azaltmak, gülümsemenizi parlak tutmanıza yardımcı olur.

Tedavi sırasında ve sonrasında beslenmenize özellikle dikkat etmeniz önemlidir. Bu özellikle yapılırken ve tamamlandıktan sonraki ilk 48-72 saat içinde önemlidir.

Bunun nedeni, dişlerin farklı pigmentleri almaya ve daha kolay lekelenmeye daha yatkın olmasıdır.

Diş beyazlatma işleminden sonra dikkat etmeniz gereken ürünlerden bazıları şunlardır:

  • Kahve
  • Pigmentli çay, mate ve diğer infüzyonlar
  • Kırmızı şarap
  • Bitter çikolata
  • Çilek
  • Pancar ve ıspanak gibi sebzeler
  • Kırmızı biber, safran, zerdeçal, köri veya soya sosu gibi renkli çeşniler
  • Kırmızı ve yeşil soslar
  • Renklendirici içeren alkolsüz içecekler ve yapay meyve suları
  • Narenciye, kivi ve ananas gibi asidik meyveler ve ayrıca emayeyi aşındırma ve hassasiyeti artırma riski nedeniyle gazlı alkolsüz içecekler

İpucu, özellikle diş beyazlatmayı takip eden günlerde beyaz veya hafif yiyeceklere dayalı bir diyet sürdürmektir. Ve renkli ürünler tüketmeyi tercih ediyorsanız, yemekten sonra dişlerinizi fırçalamanız önemlidir.

Gülümsemenizi beyaz tutmanın ve listeden bir şey içmenin püf noktası pipet kullanmaktır. Bu şekilde içmek renkli maddenin diş yüzeyleri ile temasını azaltır.

3. Tütün tüketimini ortadan kaldırın

Sigara içmek kişinin sağlığını birçok yönden tehdit eden bir alışkanlıktır. Ağız üzerinde birçok zararlı etkisi vardır ve diş lekeleri bunların en dikkat çekenlerinden biridir.

Güzel bir gülüşü aramak için para ve zaman harcadıktan sonra, bu zararlı alışkanlıktan dolayı sonucu kaybetmemeniz önemlidir. Ne kadar az sigara içerseniz, diş beyazlatma o kadar uzun sürer. Bu nedenle, eğer önleyemiyorsanız, en azından tütün tüketiminizi azaltmalısınız.

Sigara içmeye devam etmeyi seçerseniz, tedavi tamamlandıktan sonra en azından ilk 48 saat sigara içmemeniz önemlidir. Size daha önce de söylediğimiz gibi, dişler o dönemde lekelenmeye daha yatkındır, bu nedenle bu alışkanlık tüm sonucu mahvedebilir.

Diş tedavisi bu zararlı alışkanlıktan vazgeçmek için çok iyi bir sebep olabilir. Faydaları sadece dişlerinizde değil, genel sağlığınızda da fark edilecektir.

Bu makaleyi de okumaktan keyif alacağınızı düşünüyoruz: Demans ve Diş Sağlığı Arasındaki İlişki

4. Diş hekimini sık sık ziyaret edin

Evde yaptırdığınız ağız bakımı dışında yine bir diş hekiminin katılımı gereklidir. Her 6 ayda bir düzenli kontroller, ağzınızın sağlıklı kalmasına ve gülümsemenizin harika görünmesine yardımcı olur.

Her 6 ila 12 ayda bir profesyonel temizlik, dişlerinizin parlak görünmesini sağlamanın harika bir yoludur. Bu prosedürle diş hekimi, ortaya çıkan tartar, plak ve yüzey lekelerini giderir.

Ek olarak, bakım beyazlatma tedavileri olasılığı vardır. Bu, dişlerin rengini ve parlaklığını daha uzun süre korur. Evde birkaç gün diş hekimi tarafından sağlanan hafif bir beyazlatma ürünü ile atellerin kullanılmasından oluşur.

Bu tam bir tedaviden daha ucuzdur ve yaklaşık olarak her 5 yılda bir yapılır. Bununla birlikte, görünüşleri konusunda daha seçici olan bazı insanlar, her 2 veya 3 yılda bir yaptırmayı tercih ederler.

Diş hekiminizi ziyaret etmek, diş beyazlatma tedavisinin ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

5. Diğer ipuçları

Diş beyazlatmanın etkileriyle ilgilenmenize ve ışıltılı gülümsemenizi sergilemenize yardımcı olabilecek başka numaralar da var. Örneğin, işte birkaçı:

  • Ağız gargaraları : Bazı özel gargaralar, tedaviden sonra rengin korunmasına yardımcı olur. Bu ürünleri ağız hijyeni rutininizin bir parçası olarak kullanmanın yararları hakkında diş hekiminize danışabilirsiniz.
  • Hassasiyet için diş macunları: Bazı kişiler diş beyazlatma işleminden sonra dişlerinde biraz rahatsızlık hissedebilir. Bunlar genellikle zamanla kaybolur, ancak hassas bir diş macunu kullanmak çok yardımcı olabilir.
  • Doğru ruj: Ruj kullanan kişiler söz konusu olduğunda, gülümsemeyi daha beyaz gösteren renklerin olduğunu bilmek önemlidir. Parlak dişleri vurgulamanın bir püf noktası da mor, menekşe, fuşya ve kırmızı çeşitlerini tercih etmektir.

Diş beyazlatmanıza özen göstererek muhteşem bir gülümsemenin keyfini çıkarın.

Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra dişler eskisinden daha hafif kalacaktır. Ancak, biraz dikkatle, bu sonuç uzatılabilir. Burada paylaştığımız ipuçlarını takip ederseniz, gülümsemenizin temiz ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Ancak gülüşünüzün görünümüne özen göstermek sadece kendinizi daha çekici ve özgüvenli hissetmenizi sağlamakla kalmaz; aynı zamanda ağız sağlığınıza da dikkat etmenize yardımcı olacaktır çünkü bir ağzın güzel görünmesi için öncelikle sağlıklı olması gerekir. İlginizi çekebilir …

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir