• 5 Temmuz 2022
  • 1 görüntüleme
  • 3 dakikada okunabilir
  • Fiona Malki

DIVARESE x DCEY koleksiyonu hakkında DCEY Kurucu Ortakları Eda Franci ve Seda Aksoy ile tasarım sürecini konuştuk.

DCEY markasının tasarımcıları olarak sizleri biraz tanıyabilir miyiz, kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Eda: İkimiz de Saint Pulcherie Lisesi’ni bitirdikten sonra ilk başta kariyer olarak birbirimizden farklı alanlara yönelsek de modaya karşı tutkumuz ve ilgimiz kesinlikle en büyük ortak noktamızdı. Ben daha önceki iş hayatımda Ralp Lauren gibi global markaların pazarlama uzmanlığını yaparken Seda’nın birçok bankada çalışarak finans alanında geniş bir tecrübe edinmesi bizi bir noktada kendi işimizi kurmaya hazırladı. Yıllarca yakın çevresi tarafından stil ve trendler konusunda sık sık fikri alınan iki kadın olarak, oldukça keyif aldığımız ve dinamiklerine hakim olduğumuz moda dünyasında daha sürdürülebilir bir anlayış geliştirmek istedik ve DCEY’i kurduk. Tüketmek yerine dönüştüren bir alışveriş modeli olan kiralama sistemi ile modanın nabzını tutarken, sezonun trend ve favori parçalarını bir araya getirmeye devam ediyoruz.

İki marka ortaya rengarenk bir koleksiyon çıkarmış. Koleksiyonu tasarlarken nelerden ilham aldınız?

Eda:
Hepsi birbirinden özel beş parçalık kapsül koleksiyon için sezonun trend renklerine odaklandık. Yaz dinamizmini yansıtan turuncu, lila gibi canlı renkleri, anın tadını çıkarmasını bilen kadınların ışıltılı stiliyle birleştirdik. Yeni koleksiyondaki parçaları Day&Night konseptine uyarlayarak her adımıyla parlayan kadınların enerjisini yansıtan bir koleksiyon hazırladık. Daha önceki koleksiyonlarda olduğu gibi biz şehirli, şık, özgüveni yüksek kadınlardan ilham alıyoruz. 

2022 yazını bomba renklerle açıyoruz! Koleksiyonunuzda yer verdiğiniz parçaları giymek için stil önerileriniz nelerdir?

Seda:
Bildiğiniz gibi bu yazın trendleri arasında geometrik desenler veya ışıltılı işlemelerin altından bize çarpan turuncu, lila gibi canlı renklerin yanı sıra birçok pastel ton kullanımı yer alıyor. Neredeyse giydiğiniz her parça ile sizi tamamlayabilecek ayakkabı tasarımlarımızı, renkli elbiseler, iki parçadan oluşan iddialı takımlar veya tek renk elbiselerle kombinleyerek bütünlük yaratabilirsiniz. Kesinlikle fazlasına ihtiyacınız olmayacak!

Koleksiyonun tasarım ve yapım aşamasından bizlere biraz detay verebilir misiniz? Nelere özellikle dikkat ettiniz?

Seda: Divarese ile birlikte çalıştığımız üçüncü sezonda artık karşılıklı birbirimizi çok iyi tanıdığımız için çok daha hızlı bir tasarım/yapım aşamasından geçtik. Tabii ki daha önceki sezonlarda olduğu gibi öncelikle uzun ve detaylı bir araştırma süreci yürüttük. Sezonun trend renkleri ve stillerini analiz ettikten sonra bir moodboard oluşturduk. Hem şık hem de konforlu ürünler ortaya çıkarmak için uzman Divarese ekibinden materyal konusunda aldığımız bilgilerle birlikte 2022 yazının nabzını tutacak, iddialı bir çizgi yaratacak aksesuarlar ve detaylar üzerine bir çalışma yaparak ürünlerimizi oluşturduk.

DIVARESE x DCEY İlkbahar/Yaz Koleksiyonundan favori parçanız hangisi? Eda: Tabii ki biz tüm koleksiyonu çok seviyoruz. İlla seçmem gerekirse; gündüzden geceye her anınızda ışıltınızı yansıtırken yazın canlılığını hissettirecek lila renkli Amelia ve turuncu Maya sandaletler favorilerim diyebiliriz. 

Önceki Yazı

Sonraki Yazı

Bunlar da hoşunuza gidebilir