EVİN DESIGNS Tasarımlarına Yakın Bakış

evin-designs-tasarimlarina-yakin-bakis

EVİN DESIGNS markasının çıkış hikayesi aslında Şubat 2021 küresel salgın koşulları yüzünden evlerde daha çok zaman geçirme gerçeği ile başladı.

Modern hayatın koşuşturması içinde evlerimizde daha az zaman geçirir olmuştuk. Genel bir dekorasyon yaparak gündelik konforumuzun sağlanmış olması ile neredeyse yetiniyorduk. Ancak, EVİN DESİGN güzelliklerin detaylarda saklı olduğunu görmeye ve düşünmeye başladığında, birtakım objelerin hayatımıza bazı hoşluklar kattığının gerçeğini bizlere gösterdi. Üretilen objeler evin ihtiyaçlarını içerdiğinden Türkçe ve İngilizce kelime oyunu ile “in “kelimesini bir araya getirerek EVİN DESİGNS ortaya çıktı. Markanın logosu ise, Sevgi ve Suzan kardeşler olarak çift S ile elde edildi.

İnsanoğlu mağara hayatında ve ilk yerleşim yerlerinde yuvarlak formları kullandı. Hatta dinsel tören amaçlı tapınaklarda bunların etkilerini görebilmek mümkün. Semavi dinlerde de kubbe şeklinde tavanlar, aslında bizlerin dünya gibi yuvarlak bir gezegende yaşadığımız gerçeğini hatırlatan olgulardır.

EVİN DESİGN’in en dikkat çekici özelliklerinden biri ise ürünlerin porselen oluşu, peki neden porselen? Porselen, seramiğe göre daha sağlıklı bir üründür. Saydam ve sert bir yüzeye sahiptir. Kolay yıkanır ve lekeler kolaylıkla çıkar. Zariftir ve göz zevkimize hitap eder. Tasarımların arkasında yatan asıl amaç, doğadaki formları kendine özgü heykelimsi, dekoratif objeler şeklinde üretmek. Charles Petillion’un balon enstalasyonu ilham veren fikirlerden biri. Balon kupa üretimi ilk porselen obje olarak ortaya çıktı.

Daha sonra diğer tasarımlarda bunu takip etti. Porselenin beyaz sadeliğini mat olarak kullanarak, saflığı ve yaşamın sadeliğine vurgu yaptı. Beyaz renge destekleyici olarak, EVİN DESIGNS ‘ın simge rengi haline getirdiği yeşilli, yanan ormanlarımıza adadılar. Tüm dizayn aşaması sürecinde çeşitli sanatçılar ile bir araya gelerek hem estetik hem de ergonomik fonksiyonlar düşünülerek aşama aşama çizilerek, ortaya çıkan ön ürünler test edildi ve mükemmeli yakalamaya çabaladılar.

Bundan sonra yaşadığımız mekanlarda her bakımdan keyif alabileceğimiz, sürprizlere açık, özgürce tasarım yolculuğunda çeşitli objeler üretilmeye devam edilecek.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir