Karında Ve Rahimde Batma Ve Ağrı Hissi Normal Midir?

karinda-ve-rahimde-batma-ve-agri-hissi-normal-midir?

Hamilelikle birlikte pek çok yeni duyum gelir ve bunların hepsi hoş değildir. Yaşayabileceğiniz acılardan biri de karın ağrısı ve batma hissidir. Hamilelik sırasında rahminiz büyüyen bebeğinize uyum sağlamak için genişler, bu da bazı karın ağrılarının beklendiği anlamına gelir.

Hamilelikle ilişkili karın ağrısı, donuk, ağrıyan, zonklayan veya keskin hissedebilir ve kısa patlamalar halinde olabilir veya uzun süre devam edebilir. Ayrıca midenizin kenarları gibi vücudunuzun bir bölgesinde daha kötü olabilir.

Hamilelikle birlikte ortaya çıkabilecek karın ağrısı birkaç farklı şekilde olabilir. Karnınızın yanlarında, altında veya karnınızın her yerinde ağrılar yaşayabilirsiniz. Ağrı donuk, ağrıyan, zonklayan, nabız atan veya batma gibi hissedilebilir, kısa süreli ya da uzun süreli olabilir. Ayrıca midenizin kenarları gibi vücudunuzun bir bölgesinde daha kötü olabilir. Ancak, hamilelikle ilişkili karın ağrısının komplikasyonları gösterebilecek birkaç nedeni vardır. Karın ağrısına ağır kanama, sırt ağrısı, vücut şişmesi, ateş, sürekli kusma, ağrılı idrara çıkma dahil olmak üzere başka olağandışı semptomlar eşlik ediyorsa veya ağrı çok şiddetliyse ve güçten düşüyorsa, sağlık uzmanınıza başvurun.

Bu rahatsız edici hislerin birkaç farklı nedeni vardır. Hamilelik sırasındaki çoğu karın rahatsızlığının tahmin edilebilir nedenleri vardır. Bu tür ağrıların yaygın bir nedeni, karnınızın her iki tarafında bulunan ve rahminizi destekleyen yuvarlak bağların gerilmesidir. Bu bağlar karın bölgesinden başlar ve kasık bölgesine kadar uzanır. Bebeğinizin rahminizde büyüdükçe, bağ dokusu gerilir ve bu bağların sinir liflerini ve pelvisin diğer kısımlarını çekmesine neden olarak keskin ağrılara neden olur.

Hamilelikle ilişkili karın ağrısının komplikasyonları gösterebilecek birkaç nedeni vardır. Karın ağrınıza vajinal kanama, sırt ağrısı, vücut şişmesi, ateş, kusma veya ağrılı idrara çıkma gibi belirli semptomlar eşlik ediyorsa veya ağrı keskinleşirse, şiddetliyse, doktorunuza başvurmalısınız.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir