Hamilelikte Ortaya Çıkan Bel Ve Kemik Ağrıları Neden Olur?

hamilelikte-ortaya-cikan-bel-ve-kemik-agrilari-neden-olur?

Hamile kadınların yüzde 60’ından fazlasında büyüyen rahim veya hormonal değişiklikler nedeniyle bel ağrısı görülür. Ağırlık çalışması, germe, yüzme, yürüme ve pelvik tilt gibi egzersizler yardımcı olabilir. Duruşunuz üzerinde çalışmak, sıcak veya soğuk ve doğum öncesi masaj da ağrıyı hafifletebilir. Ağrı devam ederse, şiddetliyse, ateş veya vajinal kanama gibi başka semptomlarınız varsa hemen doktorunuzu arayın.

Hamilelikte sırt ağrısı ne zaman başlar ve biter?

Ne yazık ki, sırt ağrısı hamileliğinizde oldukça erken başlayabilir. Bazı kadınlar bunu ilk üç aylık dönemde yaşar, ancak birçok kadın için sırt ağrısı, ikinci üç aylık dönemin başlarında, 18. hafta civarında başlar. İkinci üç aylık dönem ilerledikçe ve özellikle üçüncü üç aylık dönemde, siz doğum yapana kadar devam edebilir veya bazen daha da kötüleşebilir.

Hamilelikte sırt ağrısı neden olur?

Hamileliğiniz boyunca, gevşeme adı verilen bir hormon salınır ve doğum sırasında bebeğinizin daha kolay geçmesine izin vermek için pelvisinizdeki normalde sabit olan eklemlerin bağlarının gevşemesine neden olur. Buna büyüyen rahminizin ağırlığını ekleyin ve ağırlık merkeziniz öne doğru kayarken dengeniz bozulur. Buna karşılık, beliniz yükü karşılamak için normalden daha fazla kıvrılır bu da kasların gerilmesine ve tahmin ettiğiniz gibi ağrı, sertlik ve ağrıya neden olur.

Hamilelik sırasında bel ve kemik ağrısını nasıl önleyebilir veya en aza indirebilirsiniz?

Sırt ağrısı tamamen önlenemeyebilir, ancak şiddetini veya sıklığını azaltmak için yapabileceğiniz şeyler vardır. Yaşadığınız sırt ağrısını azaltmak için atabileceğiniz

birkaç adım vardır:

  • Sırtınızı ve karnınızı destekleyen ve güçlendirmeye yardımcı olan sağlık uzmanınız tarafından onaylanan egzersizleri kullanın.
  • Eğilmek yerine bir şeyi almak için çömelin.
  • Yeterli desteği sağlamayan yüksek topuklu ayakkabılardan ve diğer ayakkabılardan kaçının.
  • Sırt üstü uyumaktan kaçının.
  • Alt karnınızın altına bir destek kemeri takın.
  • Bol bol dinlenin. Ayaklarınızı yüksekte tutun.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir