Tüy dökücü ağda sıcak, ılık veya soğuk olabilir. Doğru olanı seçmek için cilt tipi ve ağda yapılacak bölge dikkate alınmalıdır.
Doğru tüy dökücü ağda seçimi cilt tipine, ilişkili koşullara, ağda yapılacak alana, evde veya güzellik salonunda yapılıp yapılmadığına ve istenen sonuçlara bağlıdır.
Tüy dökücü ağda çeşitli şekillerde gelir. Bu nedenle cilt tipine göre ideal olanı seçmeden önce karşılaştırma yapmak için farklı seçenekleri denemeniz önerilir.
Sıcak ağda, ılık ağda ve soğuk ağda arasında bir fark vardır. Hassas cilt ve maddenin herhangi bir bileşenine karşı alerji öyküsü olması durumunda dikkatli olmak her zaman önemlidir.
Tüy dökücü balmumu genellikle reçine (çam kalıntısı) ve balmumu (elastikiyet kazandıran) bazıyla formüle edilir. Ayrıca antioksidanlar ve pigmentler içerir.
Diğer bileşenler üreticiye bağlı olabilir. Şeker, limon suyu ve su ile ev yapımı bir balmumu hazırlanabilir.
Sıcak tüy dökücü ağda
Sıcak tüy dökücü ağda, özellikle güzellik salonlarında en sık kullanılanıdır. Erimesi için ısıtılması gereken katı mum çubukları veya tabletler kullanırlar. Bazıları mikrodalga veya benmari için de uygun olsa da özel bir cihaz kullanılır.
En ucuzu olması, etkisinin daha uzun sürmesi (4 haftaya kadar), alanın büyüklüğüne göre şekillendirilebilmesi ve uygun bir filtre ile tekrar kullanılabilir olması nedeniyle güzellik salonlarında en çok tercih edilen seçenektir.
Etkisi daha uzun sürer çünkü yüksek sıcaklıklar gözenekleri açarak tüyleri kökünden çekmenizi sağlar. Ancak sıcak tüy dökücü ağda kullanmak hazırlık ve zaman gerektirir.
Tecrübe ve teknik fark yaratır. Çok yüksek sıcaklıklarda kullanılırsa yanıklara veya tahrişe neden olabilir.
Roll-on kartuşlar
Buna sıcak tüy dökücü ağda denir çünkü ne sıcak ne de soğuktur. Ağda kartuşları bir rulo veya spatula ile uygulanır.
Kullanmadan önce özel bir taban üzerinde ısıtılmaları gerekir. Ancak cilde uygulandığında soğudukları için yanıklara neden olmazlar.
Sıcak tüy dökücü ağda ile karşılaştırıldığında, kalıplanabilir olmaması dezavantajına sahiptir ( roll-on kartuşlar, silindir boyutunda düz şeritler halinde gelir). Bu nedenle kol ve bacak gibi geniş alanlarda kullanılır.
Aynı gözenek genişletme etkisini üretmez, bu nedenle tüyleri kökünden çekmez.
Aşağıdaki avantajlara sahiptir:
- Evde yapılabilir
- Hızlıdır
- Kişisel olduğu ve tekrar kullanılamadığı için daha hijyeniktir.
Soğuk tüy dökücü ağda
Bu, en iyi bilinen türü olduğu için şerit mum olarak bilinen formdur. Ağda, ayırmak için ellerin sürtünmesiyle üretilen ısıyı gerektiren iki şerit arasındadır. Ayrıldıktan sonra cilt üzerine yerleştirilir ve tüylerin çıkış yönüne karşı kuvvetli bir çekme ile çıkarılır.
Bir önceki gibi, kalıplanması kolay değildir, gözeneklerin genişlemesine neden olmaz ve düzgün yapılmazsa sorunlara neden olabilir. Tahrişe en yatkın yöntemdir.
Ancak, ev için çok hızlı ve kolay bir alternatif. Kişisel ve tek kullanımlık olduğu için de hijyeniktir.
Tüy dökücü ağdalar arasındaki en belirgin fark nedir?
Aşağıdaki durumlarda sıcak tüy dökücü ağda önerilir:
- Daha uzun süreli bir sonuç gerektiğinde.
- Tüyler uzun olduğunda.
- İyi bir ağrı toleransı olduğunda.
- Küçük veya sınırlı bölgelerin tüylerinin alınması gerektiğinde.
Ayrıca koltuk altları, kasık bölgesi ve bikini bölgesi gibi hassas ve kalın, inatçı tüylü bölgeler için de ideal bir tekniktir. Kaş veya bıyık gibi daha ince tüylü daha küçük alanlarda da tercih edilir.
En ucuz seçenek olduğunu belirtmekte fayda var.
Roll-on kartuşlar ise daha geniş alanlarda, hızlı olması gerektiğinde ve daha hassas ciltlerde kullanılmaktadır. Soğuk tüy dökücü ağdada olduğu gibi. Her ikisi de basittir ve evde uygulanabilir.
Ağda öncesi öneriler
Sıcak tüy dökücü ağda kullanırken, uygun sıcaklıkta olduğundan ve yanıklara neden olmayacağından emin olmak için bileğe bir kısım yerleştirilmelidir. Koltuk altları, kasık bölgesi ve bikini bölgesi için daha düşük bir sıcaklık kullanılmalıdır.
Roll-on kartuşlarda mum, birlikte verilen rulo ile uygulanır. Sıcak ağda, tahta bir spatula kullanır ve soğuk ağda, cilalanacak yüzeye yerleştirilen şeritler halinde gelir; sonra sertleşmesini beklersiniz.
Sıcak ağda soğuduktan sonra sertleşir.
Ağda, tüylerin çıkış yönüne doğru yerleştirilmeli ve ters yönde çıkarılmalıdır. Ardından temizleyin ve nemlendirin.
Ağda yapmadan önce, bölgenin temiz ve kuru olduğundan emin olun. 1 veya 2 gün önce peeling yapılması önerilir. Ağdadan önce deodorant, krem veya herhangi bir kozmetik ürünü kullanmayın.
Ağda sonrası öneriler
Ağdadan hemen sonra ılık veya soğuk suyla duş almanız ve ağda kalıntılarını temizlemeniz önerilir. Genellikle ağda temizleyici adı verilen özel bir çözünen ürün kullanılır.
Temizledikten sonra, hafif bir masajla nemlendirici losyon uygulayın. Aloe vera jeli iyi bir seçenektir.
Sonradan en az 48 saat güneşe maruz bırakmayın veya tuz veya klorlu suya daldırmayın.
Önemli hususlar
Çok hassas ciltlerde ılık veya soğuk ağda önerilir. Sıcak balmumu kontrendike olduğunda bacaklarda veya varisli damarlarda dolaşım problemleri olduğu gibi.
Yaralı (örneğin güneş yanığı olan) ciltlerde veya sedef hastalığı veya egzama gibi hastalıklarda hiçbir tür tüy dökücü ağda kullanılamaz. Ne de lazer cilt tedavilerinden sonra veya tazaroten alırken.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Ponza Taşı Kullanımının Faydaları
Tüy dökücü ağda, bıçaklara kıyasla basit ve uzun ömürlü bir yöntemdir. Doğru araçlara sahip olduğunuzda ve prosedürü bildiğinizde evde yapılabilir.
Tüy dökücü ağdanın ana etkisi, tüyleri derinlemesine çekmektir, bu nedenle yeni folikülün yenilenmesi daha uzun sürer. Ne kadar çok ağda yaparsanız, foliküller o kadar zayıflar; bu, frekansın azaltılabileceği anlamına gelir.
Tüy dökücü ağda tüyleri inceltir, yenilerinin büyümesini yavaşlatır, eksfoliye eder, daha az tahrişe neden olur ve dokunuşta daha hoş bir his verir. İlginizi çekebilir …