Kraliçe Elizabeth’in 50 Yıl Boyunca Vazgeçmediği 7 Güzellik Kuralı

kralice-elizabeth’in-50-yil-boyunca-vazgecmedigi-7-guzellik-kurali

Söz konusu güzellik rutinleri olduğunda, konuştuğumuz diğer konulara oranla merakımızın bir hayli arttığı gerçek. Özellikle bahsettiğimiz kişiler Kraliyet kadınlarıysa!

Kraliçe Elizabeth’in katılacağı davet veya toplantılar öncesinde makyajını çoğu zaman kendisinin yaptığını söylesek, tepkiniz ne olurdu? Bazıları için bu durum şaşırtıcı gelse de, kraliyet ailelerinin güzellik rutinleri söz konusu olduğunda katı oldukları bilinen bir gerçek. Özellikle Kraliçe Elizabeth, banyo rutininden beslenme alışkanlığına kadar aşırı kuralcı davranmasının yanı sıra güzellik rutininde bazı ürün ve rutinlere ömür boyunca bağlı olduğu, kullandığı ürünlerde ihtiyacı olan tek şeyin nicelik değil kalite olduğu da bilinen gerçekler arasında.

Kraliçe II. Elizabeth’in 50 yılı aşkın süredir uyguladığı güzellik rutinini inceliyoruz, hazırsanız başlayalım!

Kraliçe Elizabeth’in 50 Yıl Boyunca Vazgeçmediği 7 Güzellik Kuralı

Duş Rutini

Programı ne kadar yoğun olursa olsun, üzerindeki gerginliği atmak için her zaman lüks bir banyoya zaman ayıran Kraliçe Elizabeth; bol köpüklü banyo ürünleri ve uzun süre kalıcılığını koruyan parfümlerin yanı sıra, saç ürünleri ve duş sırasında yanan mumlara oldukça dikkat ediyordu. Özellikle portakal ve bergamot kokulu duş jellerini tercih eden Kraliçe’nin aşırı kuralcı banyo rutinini detaylı incelemek isterseniz,  Kraliçe Elizabeth’in Aşırı Kuralcı Banyo Rutini yazısını inceleyebilirsiniz.

El Bakımı

Majesteleri, saltanatı boyunca birçok kez el sıkıştı. Gününü nazik bir el sıkışmayla insanları selamlayarak geçirdiğine göre, ellerinin nemli ve yumuşak olmasını sağlamak zorundaydı. Sabahları uyandığında ve geceleri uyumadan önce farklı el kremleri kullanan Kraliçenin sevdiği el kremlerinin, ‘Sarayda hiç bitmediği’ paylaşılan bilgiler arasında.

Manikür

Yumuşak ellere sahip olmanın yanı sıra, Majestelerinin minimal manikürden hoşlandığı söyleniyor. Özellikle nüde tonları tercih eden Kraliçe, yıllar boyunca aynı manikürü radarında tutmayı başarmış.

Kraliçe Elizabeth’in 50 Yıl Boyunca Vazgeçmediği 7 Güzellik Kuralı

Kırmızı Dudak

Kraliçe Elizabeth’in ince kırmızı dudakları, bu listenin kesinlikle olmazsa olmazı. Genellikle halka açık etkinliklerde ince kırmızı dudak görünümünü tercih eden Majesteleri, asil görünümünü yıllar boyunca korumayı başardı.

Minimal Makyaj

Nötr tonlarda manikür ve ince kırmız dudakları, minimal makyaj görünümüyle tamamlayan Kraliçe, makyaj seçiminde seneler boyunca mütevazı kalmasıyla dikkat çekti. Saraydan çıkmadan önce dudaklarını hafif renklendiren kraliçe, güzellik görünümünü yüzüne uyguladığı az miktarda allık ile tamamladı.

Nemlendirici

Birçok cilt bakım uzmanına göre, her insanın bir güzellik rutini vardır. Bu durum tabi ki İngiltere Kraliçesi için de geçerliydi. Kraliçe’nin asil ve şık görünümünün arkasında yatan bir diğer sır ise her sabah ve akşam cildini nemlendirmek.

Parfüm

Kraliyet kadınları, kokulara olan bağlılıklarıyla tanınırlar. Örnek verecek olursak, Prenses Diana yasemin ve zambak esansı içeren kokuları severken; Prenses Kate, vanilya ve gardenya kokularını tercih ediyor. Söz konusu Kraliçe Elizabeth olduğunda ise gül notalarının ağır bastığı kokular kesinlikle birkaç adım önde.

İlgili Konular
  • carousel

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir