Araştırma: Partneriniz Seksten Sonra Size Karşı İlgisini Neden Kaybeder?

arastirma:-partneriniz-seksten-sonra-size-karsi-ilgisini-neden-kaybeder?

Seksten sonra uykuya dalan partneriniz çoğu zaman canınızı sıkabilir. Yatak oyunlarından sonra karşınızdaki kişi hayal dünyasına dalıyorsa veya arkadaşlarıyla mesajlaşma maratonuna başlıyorsa, bahsedeceğimiz konular ilginizi çekebilir.

Duyguları Kontrol Eden Hormonlar

Partnerinizle seks yaptıktan sonra size karşı ilgisinin kaybolmasının birden çok nedeni olabilir. Ancak ilişkinizde güçlü bir güven ilişkisi varsa, bu tepkiyi bilimsel bir bakış açısıyla açıklayabiliriz.

Cinsel ilişki sonucunda hem erkek hem de kadın zevk alır. Bu da demek oluyor ki iki tarafında vücudunda duygu yoğunluğundan sorumlu dopamin hormonu salgılanır. Bir süre sonra vücutta dopamin seviyesi düşerek, sizi gevşeten serotonin hormonu artar. Kadınlarda bu süreç östrojen tarafından bastırılır, bu yüzden de kadınların seksten sonra iletişim kurma arzuları çok daha yüksektir.

Araştırma: Partneriniz Seksten Sonra Size Karşı İlgisini Neden Kaybeder?

Seks sonrası duygu durumumuzu etkileyen bir diğer hormon ise oksitosindir. Özellikle kadınların hassas duygularının artmasına sebep olan hormon, seks sonrası iki tarafta da artışa geçer. Ancak belirtmekte fayda var; oksitosin, testosteron seviyesi yüksek olan tarafta hayal ettiğimiz kadar belirgin davranış farklılıklarına sebep olmayabilir. Partnerinizin size karşı cinsel arzusunu kaybetmesinin sebebi de vücudundaki testosteron seviyesinin seks sonrası yavaş yavaş azalması.

Karşınızdaki kişinin seks sonrası ilgisizliğini açıklayan fizyolojik faktörler de mevcut. Sekste aktif tarafın genellikle karşısındaki kişiye oranla çok daha fazla enerji harcadığını hatırlamakta fayda var. Bu durumda da partnerinizin yorgun hissetmesi aslında normal diyebileceğimiz nedenler arasında yerini alıyor.

Araştırma: Partneriniz Seksten Sonra Size Karşı İlgisini Neden Kaybeder?

Peki, Bu Durumu Konuşmak İsterseniz…

İlk olarak, karşınızdaki kişiyle aranızda duygusal bir bağ yoksa, içerisinde onun olduğu gelecek planları yapmamalı, hissettiğiniz derin duyguları paylaşmamalısınız. Bu tür konuşmalar istenmeyen tepkilere neden olabilir.

Partneriniz seksten sonra düzenli olarak uykuya dalıyorsa ve gerçekten bu konu üzerine konuşmak istiyorsanız, bu konu için farklı bir zaman ve ortam seçmenizi öneririz. Örneğin, beraber pozitif başladığınız bir güne romantik bir film izleyerek devam edebilir; karşılıklı papatya çayınızı yudumlarken güvene dayalı bir iletişim kurabilirsiniz.

Bunun dışında, bu konu sizin için önem arz ediyorsa, partnerinizle restoran veya kafede buluşabilir; duygu, düşünce ve gelecek planlarınızı paylaşabilirsiniz. Karşınızdaki kişinin dürüst olmasını sağlamanın birçok yolu vardır fakat seks sonrası bu konuyu masaya yatırmak, aranızdaki ilişkiye hayal ettiğinizden çok daha fazla zarar verebilir.

Partnerinizin fizyolojisine anlayış ve saygı gösterin, seksten sonra duygusal iletişime ihtiyacınız varsa bu konuyu doğru bir zamanda konuşmak, aranızdaki ilişkinin devamlılığı için oldukça önemli.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir