Bodrum’dan İstanbul’a, Alaçatı’dan Datça’ya: Lezzetli Yaz Rotaları

bodrum’dan-istanbul’a,-alacati’dan-datca’ya:-lezzetli-yaz-rotalari

Hazırlayan: Senem Bal Ay

Bodrum’dan İstanbul’a, Alaçatı’dan Datça’ya; bu yaz sezonunda hem lezzetleri hem de manzara ve atmosferleriyle radarınıza alabileceğiniz lezzet rotaları…

KITCHEN

The Bodrum EDITION’da bulunan ünlü şef Osman Sezener yönetimindeki KITCHEN geleneksel lezzetler arayanların Bodrum’daki favori lezzet rotalarından. 2024 yılında Michelin yıldızı alarak popülerliğini daha da artıran restoran yeni sezonunda yine nefis lezzetlerle konuklarını ağırlıyor. Osman Sezener’in otelin bahçesinden ve yerel çiftliklerden topladığı malzemelerle hazırladığı özel menüsünü radarınıza alın. Manzarası, dekorasyonu ve atmosferi, servisi de çok başarılı bir restoran.

@kitchenbodrum

YAZZ RESTAURANT

Yazz Collective içinde konumlanan Yazz Restaurant, yeni sezon için daha fazla sebzenin ve deniz mahsulünün olduğu bir menüyle konuklarını ağırlıyor. Şef Mustafa Otar. Yerel ve doğal ürünler konusunda çok hassas ve özenli olan mekanın ambiyansı ve denizle kucaklaşan konumu da enfes.

@yazzcollective

MİTU LOKANTA

Mitu Lokanta, Alaçatı’da Alavya Otel’de bulunan bir mekan. Restoranın mutfağında başarılı şef Hüseyin Pancar var. Her mevsim menüsünün lezzetleri ayrı güzel olan mekanda, 2024 yazında balık şiş ve tiftik dana kaburga, mantarlı erişte ve balkabaklı ravioli gibi lezzetler tadabilirsiniz.

@mitulokanta

LUCCA BEACH

Lucca Beach, Mandarin Oriental, Bodrum’da 1 Haziran’da kapılarını açıyor. Cennet Koyu’nda bulunan mekanda deniz, doğa, müzik eğlence bir araya geliyor. Alışılmış beach club konseptinin dışına çıkarak dünyaca ünlü DJ’ler ile partilere de imza atıyor. Bu sezon da her hafta sonu dünya çapında önde gelen DJ’leri konuk edecek. Leziz yemekleri, spor programları, alışveriş deneyimleri ve partileri ile de öne çıkan mekan, 2024 sezonunda da, yenilenen restoran ve DJ set up’ı ile iddialı. Restoran menüsüne ek olarak plaja servis edilen taş fırında yapılan pizza seçenekleri, lezzetli burgerler ve yazın vazgeçilmezi ferahlatıcı dondurma seçenekleri de Lucca Beach’in vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

@luccabeachbodrum

DIVIA BY MAKSUT AŞKAR

Datça Yarımadası’nda yer alan D Maris Bay’de Michelin Yıldızlı Neolokal’in şefi ve kurucusu Maksut Aşkar’ın tariflerinin bir araya getirildiği yeni pop-up restoran deneyimi DIVIA by Maksut Aşkar kapılarını açtı. Mekan, doğayla iç içe, çam ormanlarının manzarası eşliğinde bir gastronomi deneyimi vadediyor. DIVIA menüsündeki lezzetler Şef Aşkar’ın liderliğinde geleneksel reçetelerden ilham alınarak modern teknikler ile yeniden yorumlanmış.

@divia.dmarisbay

ZUMA BODRUM

Yalıkavak Marina’da yer alan çağdaş Japon mutfağı restoranı Zuma Bodrum, Izakaya tarzını şık bir atmosferde sunuyor. Bu yaz sezonunda yine Bodrum’da lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. Klasikleşmiş imza tabakları ve menüsüne yeni eklediği lezzetleri ile seyahat tutkunlarının da favorisi olmaya devam ediyor. Etkileyici Bodrum manzarası eşliğinde, gün batımıyla buluşan akşam yemekleri için aklınızda olsun. Zuma Bodrum menüsünde; Japon robata grillleri, lezzetli ızgaraları, Zuma’nın suşi ve sashimi çeşitleri gibi klasikleşen tabaklarının yanı sıra Bodrum’a özel olarak menüsüne eklediği Ponzu Lime ve Tereyağlı Kral Yengeç ile lezzet şöleni sunuyor. Zuma Bodrum’un mutfağı, Zuma İstanbul’un da Executive Chef’i olan Emrah Orak’a emanet.

@zumabodrum

ELEOS BODRUM

Bir lezzet üssü… İstanbul’da Yeşilköy, Beyoğlu, Göktürk’te şubeleri bulunan Eleos; nefis lezzetlerini ve beyaz rengin hakim olduğu ambiyansını bu sezon da yine Bitez’e taşıyor. Yaz akşamlarında, ferah avlusunda lezzet dolu akşam yemekleri için radarınıza alın. Menüsünde bölge ürünleri, otları, deniz mahsulleri ağırlıklı olarak yer alıyor. Artık klasikleşen yemekleri de sizi bekliyor.

@eleosbodrum

Haziran-Temmuz 2024 sayısından

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir