Türk Tasarımcıları Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı Kapsamındaki “The Core Istanbul”da Yeniden Bir Araya Geliyor

Avrupa’nın en büyük hazır giyim ve moda fuarı olan Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı’nda büyük bir ilgiyle karşılanan Türk tasarımcıları, 7-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı kapsamındaki The Core Istanbul’da yerli ve yabancı ziyaretçilerle 6. kez buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) iştiraki İTKİB Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen 6. Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı (IFCO), 7-9 Ağustos 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Önceki sezonda 545 katılımcı firmayı, 159 farklı ülkeden 38 binden fazla yerli ve yabancı ziyaretçiyle buluşturarak bir rekora imza atan Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı, Avrupa’nın en büyük hazır giyim ve moda fuarı olma özelliğini koruyor. 

Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı’nda neler olacak?

Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı’nın şüphesiz en kreatif alanı olan, Türk modasının dünyaya tanıtıldığı ve sektörün gurur kaynağı haline gelen The Core Istanbul; yine değerli Türk tasarımcıları ve tasarımlarını ağırlayacak. The Core Istanbul alanında, tasarımcılar, bir sonraki yılın koleksiyonlarını stantlarında satın alma temsilcileri, basın mensupları ve moda severlerle buluşturacak. Türkiye’nin önde gelen moda tasarımcılarını ve hazır giyim markalarını bir araya toplayan Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı ve The Core İstanbul’un, her zaman olduğu gibi uluslararası satın alma sorumluları ve basın mensuplarıyla dolup taşması bekleniyor.

Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı’nda özellikle dijital dönüşüm, akıllı giyim, teknik tekstiller ve sürdürülebilirlik konularında tasarım, etkileşim ve deneyimi bir araya getirecek trend alanları, seminerler ve defileler yer alacak.

“İstanbul sektör için ideal bir merkez

İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan yaptığı değerlendirmede, “Bugün Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı gibi bir marka yaratmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu sezon 6.’sı düzenlenecek olan Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı, Avrupa’nın en büyük Hazır Giyim ve Moda Fuarı oldu. İlkini düzenlememizin ardından hemen yüzde 50 devlet desteği kapsamına alınan Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı, uluslararası fuarlar takviminde ilk sıralarda yer alma başarısını gösterdi. 

Türkiye’nin moda başkenti olan İstanbul; trendleri, modayı, tasarımı, markaları, ticareti ve iş birliklerini bir araya getirmek için ideal bir merkez. Hatta modanın başkenti olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. İHKİB’de, bu canlı merkezi tüm dünyaya tanıtacak olan Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı ile hazır giyim sektöründe yeni bir dönem açmayı hedefliyor. Toplam 30 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek olan Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı’nın katılımcıları; özellikle AB Ülkeleri, İngiltere, Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu, Kuzey Afrika ve Orta Doğu olmak üzere çok sayıda ülke ve bölgeden gelen binlerce firmanın satın alma heyetleri ile bir araya gelecek’’ dedi.

The Core Istanbul kapsamında tasarımlarını sergileyecek olan Türk moda tasarımcıları ve markaları şöyle: 2be4a – Ayşegül Konukoğlu, A Piece of Work – Ezgi Karayel, Arzu Kaprol, Aylin Çetinkaya, Be Oz – Sinem Özusta, Bianco e Nero – Gamze Satgan, Essin Barış, EynaCo, Helin Aydoğan, HEVA, Meltem Aybar, Meltem Özbek, Mert Erkan, Nazlı Terzioğlu, Özlem Erkan, Safarah World – Ece Erigi, Ryder Act, Selin Küçüksöz, SHYZ Wear – Seydullah Yılmaz, SYGA – Gönül Altunışık, Tuba Ergin, Urban Muse, Viola & Vesper.

Istanbul Fashion Connection Hazır Giyim Moda Fuarı ile ilgili detaylı bilgi almak için  www.ifco.com.tr ’yi ziyaret edebilir, fuar giriş kartınızı hemen oluşturarak hızlı geçiş avantajına sahip olabilirsiniz.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir