Allık Uygulamasında Dikkat Etmeniz Gereken 5 Teknik

allik-uygulamasinda-dikkat-etmeniz-gereken-5-teknik

Allık, şüphesiz cildinizi canlandırmak için makyaj çantanızdaki en dönüştürücü ürünlerden biri. Makyajınızın tamamlanmasını sağlayan ve yüzünüzü en iyi şekilde ortaya çıkaran allıklar pudra, likit ve krem formülleriyle öne çıkarken, uygulama aşamanızda işinize yarayabilecek önemli püf noktaları sizin için derledik.

( Kapak: @nikki_makeup / @daisyedgarjones )

Çok amaçlı kullanın

Allığınızı tek bir bölgeye değil birden fazla bölgeye uygulayabilir ve çok amaçlı uygulayabilirsiniz. Yani allığınızı yalnızca yanaklarınıza değil, aynı zamanda gözlerinize ve dudaklarınıza da renk katmak için kullanabilirsiniz. Uygulama yaparken parmak uçlarınızı kullanabilir ve cildinize daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz.

Alt tonunuza uygun olmalı

Cildinizin alt tonuna uygun bir allık seçmeniz makyajınızda iyi sonuçlar elde etmeniz için çok önemli. Örneğin, cildinizin sıcak bir alt tonu varsa, mavi tabanlı pembe ya da böğürtlen rengine şans verebilir, soğuk alt tonu dengelemek için de turuncu-kırmızı tonları kullanabilirsiniz.

İkisi bir arada: Hem renk hem bronzluk

Bronz ya da canlı bir görünüm arasında seçim yapmanız gerek yok. Çünkü her ikisini de makyajınızda kullanabilirsiniz. Bunun için bronzlaştırıcı uyguladıktan sonra, allığınızı güçlendirmek için elmacık kemiklerinizin ortasına ve burun köprünüze uygulayabilirsiniz.

Kalıcılığını artırabilirsiniz

Özellikle yağlı ciltler için nemli bir makyaj kalıcılık konusunda sorun yaratabilir. Bu noktada krem allık kullandığınızda makyajınızın kalıcılığını artırabilir ve daha yoğun bir görünüm sağlamak için toz allık kullanabilirsiniz.

Yeni renkler yaratmaya ne dersiniz?

Göz alıcı bir makyaj için yeniliklere daima açık olun! Eğer farklı renklerde likit allığınız varsa, iki ya da üç tanesini karıştırarak ortaya yeni renkler çıkartabilirsiniz.

  • İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Daha canlı ve dinamik görünmenizi sağlayacak makyaj tüyoları

Ayben Yıldız Dijital İçerik Editörü

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim bölümü mezunu olan Ayben, habercilik sektöründeki deneyimlerinin ardından 2023’te InStyle bünyesine katıldı. Şu an da Dijital İçerik Editörü olarak yaşam, moda ve magazin üzerine içerikler üretiyor.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir