Sağlıklı Saçlar Için 7 Adımda Saç Yıkama Rehberi

saglikli-saclar-icin-7-adimda-sac-yikama-rehberi

Saçlarınızın sağlıklı, parlak ve güçlü görünmesi için saçlarınızı yıkama şekliniz ve elbette yıkama sıklığınız oldukça önemli. Önceki yazılarımızda saçlarınızı yıkama sıklığınıza değinmemizin üzerine, bu kez birlikte doğru yıkama tekniklerini inceliyoruz.

( Kapak: @romeestrijd )

1) Saçlarınızı iyice ıslatın

İlk olarak kullandığınız şampuanın etkisini görebilmek için saçlarınızı ılık suyla tamamen ıslatmalısınız. Dolayısıyla şampuan uygulamadan önce saç tellerinizi ıslatmak için birkaç dakikanızı ayırın. Saçlarınız ne kadar ıslanırsa saç derinizdeki gözenekler de o denli açılacak ve şampuan etkisi gösterecektir.

2) Şampuanı önce elinizde köpürtün

Saç yıkama esnasında yapılan en büyük yanlışlardan biri şampuanı saçlarınıza direk dökmek. Şampuanı önce avucunuza dökmeli, köpürtmeli ve daha sonra saçlarınıza uygulamalısınız.

3) İyice durulayın

Saçlarınızı durulama işlemini aceleye getirmeyin ve uyguladığınız şampuanın saçınızdan iyice arındığından emin olun.

4) İki kez şampuanlayın

Saç yıkama tekniklerinde dikkat etmeniz gereken bir diğer madde ise saçlarınızı iki kez şampuanlamanız gerektiği. Öyle ki, ilk şampuanlama saçtaki birikinti ve kalıntıları gidermeye yardımcı olurken, ikinci uygulama saça tam anlamıyla bir arınma sunar.

5) Saç derinize mutlaka masaj yapın

Sağlıklı saçlar sağlıklı saç derisinden geçer. Saç derinize masaj yaparak saç derinize giden kan akışını hızlandırabilir ve saç büyümesini teşvik edebilirsiniz. Dolayısıyla duş esnasında saç derinize masaj yapmayı ihmal etmeyin.

6) Saç derinize karşı hassas davranın

Masaj her ne kadar önemli bir adım olsa da, nazik hareketlerle yapmanız da bir o kadar önemli. Saç derinize masaj yaparken asla tırnaklarınızla sert bir şekilde yapmamalı, parmak uçlarınızla nazikçe masaj yapmalısınız.

7) Saç kremi uygulamayı unutmayın

Saç kreminin saçları döktüğüne dair farklı yorumlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu yanlış bilinen bir durum. Saç kremini saçlarınızın yalnızca boy ve uçlarına uygulamalı, diplerine değdirmemelisiniz. Saç kremini saçlarınızda 2-3 dakika bekleterek ardından durulamalısınız.

  • İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Makyaj tekniklerinde kaçınılması gereken uygulamalar

Ayben Yıldız Dijital İçerik Editörü

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim bölümü mezunu olan Ayben, habercilik sektöründeki deneyimlerinin ardından 2023’te InStyle bünyesine katıldı. Şu an da Dijital İçerik Editörü olarak yaşam, moda ve magazin üzerine içerikler üretiyor.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir