Rekabetçi ürünler: Bronzer Mı, Kontür Mü? Farkı Nedir?

rekabetci-urunler:-bronzer-mi,-kontur-mu?-farki-nedir?

Bronzer ve kontür ürünleri benzer görünse de aslında kullanım amaçları ve teknikleri birbirinden farklı. Zaman zaman kafa karışıklığına yol açan bu iki üründen nasıl yararlanabileceğinizi anlatıyoruz.

BRONZER MI, KONTÜR MÜ?

Kontür ve bronzer’ın tam olarak neye hizmet ettiğini bilmek, yüzünüzde istenilen görünümü yakalamak için önemli. Bronzer, yüze sıcaklık ve parlaklık katmak için sık tercih edilen bir ürün. Toz ve krem formunda mevcut olup mat ve ışıltılı bir yapıda da olabiliyor. Bronzer’ı elmacık kemiklerinize, şakaklarınıza, çene hattınıza ve burnunuza uygulayıp yüzünüzü şekillendirebilirsiniz ancak ürünün asıl amacı bu değil. Sıcak tonları ve ışıltılı formülü sayesinde güneşin yüzünüze doğal olarak vurduğu bölgelere, parlak bir ışıltı katmak için bu üründen yararlanılabilir.

Kontür ise yüz hatlarının daha belirgin olması için uygulanan bir makyaj tekniği. Bu teknik, yüzdeki gölgeleri taklit edip soğuk tonlara sahip bir renkle yüzün yapısını tanımlamak, boyutunu genişletmek ve şeklini vurgulamak için uygulanıyor. Bu yüzden bronzer’a göre daha hassas bir şekilde uygulanmalı. Aksi halde “çamur” bir görünüm yakalanabilir. Likit, krem ve toz formunda kullanılabilen kontür, daha keskin elmacık kemikleri veya belirgin bir burun etkisi yaratmanıza olanak sağlar.

BRONZER VE KONTÜRÜN FARKI NEDİR?

Her iki ürün yüze derinlik katsa da birçok açıdan farklılık gösteriyor. Bronzer’lar sıcaklık katıp güneşin doğal olarak yüze yansıyacağı yerleri taklit ederken, kontür ürünleri de yüzü şekillendirip belirginleştiriyor. Bronzer, kontüre göre biraz daha fazla sıcak tona sahip, bu yüzden yaz aylarında bronz ve parlak bir görünüm yakalamanızı kolaylaştırıyor. Bronzer’ların hem mat hem de parlak olarak birden fazla seçeneği bulunuyor ancak kontür ürünleri mat içeriklerle öne çıkıyor. Ayrıca kontür ürünleri yüzdeki gölgeleri yansıtacağından daha soğuk tonlardaki renklere sahip. Bronzer ayrıca, allık ve far olarak kullanılabilecek çok çeşitli bir ürün.

Bu ikisi hakkında en çok merak edilen ise görünüşte benzer olarak algılanan ama farklı işlevleri olan bu ürünlerin aynı amaç için kullanılıp kullanılmayacağı. Bronzer’lar, kontür yerine yüzü şekillendirmek için kullanılamaz diye bir kural yok. Sadece bu görünümü uygulamak istiyorsanız ışıltılı veya parlak herhangi bir bronzer’dan uzak durun çünkü bu yapıdaki ürünler istenilen kontürleme etkisini vermez. Krem bazlı bronzer’lar, kolayca karıştıklarından kontür yapmak için iyi bir tercih olur. Sert çizgiler olmadan temiz bir görünüm yaratmak istendiğinde de geniş bir kontür fırçası veya makyaj süngeri kullanmakta yarar var.

Bronzer için ipuçları

Bronzer’ları korkusuzca yüzünüze uygulayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta, ürünü hem cilt tonunuza hem de tipinize göre seçmek. Doğal görünüm yakalamak için cilt tonunuzdan bir veya iki ton daha koyu bir bronzlaştırıcı edinin. Yağlı ciltliyseniz toz bronzer’ı, kuru ciltliyseniz de krem veya likit bronzerları kullanmaya özen gösterin. Güneşin yüzde en çok yansıyacağı yerlere, saç çizgisine, alın kenarlarına, elmacık kemiklerine ve burun köprüsü üzerine geniş bir fırçayla uygulayın.

Missha likit bronzer 269,90 TL

Bobbi Brown bronzer fırçası 1.240 TL

Deborah Milano toz bronzer 329,90 TL

Adım adım kontür

Kontür teknikleri yüz şekline göre değişiklik gösterse de bunu uygulamanın bazı genel kuralları var. Gölgelerin yüzünüzde düşeceği elmacık kemiklerine, çene çizgisinin altına, saç çizgisi boyunca ve alın ile burun kenarlarına uygulayın. Ürünü üst kısımdan başlayarak saç çizgisi boyunca ve şakaklara doğru kaydırın. Daha sonra yanaklarınızı içeri çekin ve makyajı elmacık kemiklerinizin çukurları boyunca saç çizginize doğru, gözlerinizin üstüne çıkmayacak şekilde uygulayın. Son olarak, çene çizginizin hemen altına uygulayın. Sert görünümü yok etmek için küçük bir kontür fırçasıyla iyice karıştırmayı unutmayın.



Tom Ford kontür paleti 3.120 TL

LYKD stick kontür 199 TL

Alix Avien kontür fırçası 499 TL

Haziran-Temmuz 2024 sayısından

Hazırlayan: İrem Naz Güvel

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir