Kıvırcık Ve Dalgalı Saçlar Için Etkili Bakım önerileri

kivircik-ve-dalgali-saclar-icin-etkili-bakim-onerileri

Kıvırcık ve dalgalı saçların bakımı düz saça göre daha zor olabiliyor. Ancak doğru bakım rutinleriyle şekil vermeniz ve kontrol altına almanız zor değil. İşte kıvırcık ve dalgalı saçlara özel etkili bakım rutinleri…

( Kapak: @hoskelsa )

Saçlarınızı doğru şekilde kurutun

Kıvırcık ve dalgalı saçlar, düzle saçlara nazaran daha kuru ve elektriklenmeye yatkındır. Bu nedenle size önerimiz saçlarınızı duruladıktan sonra doğal olarak kurutmanız. Eğer kurutmak isterseniz saçlarınıza zarar vermeyecek ve yüksek ısılı olmayan bir kurutma makinesi tercih edebilirsiniz.

Doğru tarağı kullanın

Bir diğer önerimiz ise saçlarınızı doğru tarak ile taramanız. Saçlarınızı tararken nemli olmasına dikkat etmeli, ince dişli tarak ya da fırçaların yerine kalın olanları tercih etmelisiniz. Eğer saçlarınız çok dolanıyor ve tararken zorlanıyorsanız, saçlarınızı koparırcasına taramak ve hasar vermek yerine öncesinde saçlarınızı yumuşatan ve kolay taranmasını sağlayan nemlendirici bir saç bakım ürünü kullanabilirsiniz.

Saç şekillendiricinizi ıslakken kullanın

Kıvırcık saçlar kurudukça elektriklenir ve kabarır. Dolayısıyla size tavsiyemiz saç şekillendiricileri bakım ürünlerini henüz saçlarınız ıslakken kullanmanız. Bunun için saçlarınızı besleyen, nemlendiren ve istediğiniz gibi bukleler yaratan bir ürün kullanabilirsiniz.

Sülfat içeren ürünlerden kaçının

Kıvırcık ve dalgalı saçların en son ihtiyaç duyacağı şey sülfat ve alkol. Dolayısıyla içeriğinde yoğun tuz olan şampuanlar ve spreylerden uzak durmalısınız. Bununla birlikte saçlarınızı her gün yıkamak yerine araya bir ya da iki gün koyabilirsiniz.

  • İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Sağlıklı saçlar için 7 adımda saç yıkama rehberi

Ayben Yıldız Dijital İçerik Editörü

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim bölümü mezunu olan Ayben, habercilik sektöründeki deneyimlerinin ardından 2023’te InStyle bünyesine katıldı. Şu an da Dijital İçerik Editörü olarak yaşam, moda ve magazin üzerine içerikler üretiyor.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir