Satürn Döngüsü Nedir Ve Burçları Nasıl Etkiler?

saturn-dongusu-nedir-ve-burclari-nasil-etkiler?

Hayatımızın üç döneminde üç önemli dönüm noktasını yöneten Satürn döngüsüne ve hayatımıza etkilerine bu yazımızda detaylı bakacağız.

Satürn hakkında daha çok bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam edin.

Öncelikle Satürn’ün en bilge gezegen olarak bilinmesinin elbette bir nedeni var. Hayatımızın üç önemli döneminde dönüm noktamızı yöneten bu gezegen, ortalama 29.5 yılda bir döngüsünü tamamlıyor ve ilk etkilerini 27-30 yaş aralığında hissettiriyor.

Örneğin, 20’li yaşlarımızın sonu zor, yenileyici ve değişime açık bir dönem olabiliyor. Hayatımızı sorguladığımız, varoluşsal düşüncelere daldığımız, hayatımızla ilgili önemli kararlar aldığımız ve değişimler yaşadığımız bir dönem olabiliyor. İşte bu durumun nedeni Satürn döngüsü ile evrenin bize sunduğu öğretiler sonucu ortaya çıkıyor. Eğer 27-30 yaşlarındaysanız ve kendinizi sıkışmış, kaybolmuş ya da değişmiş hissediyorsanız ilk Satürn döngünüzü yaşıyor olabilirsiniz.

Öte yandan Satürn insan hayatında tam üç kez tamamlanırken, ilk döngü 29 yaşlarında, ikincisi 50’li yaşların ortasından sonuna kadar ve 80’lerin sonlarında gerçekleşir. Satürn döngüsünün bu kadar etkili olması kulağınıza biraz korkutucu gelebilir ancak Satürn, hayatınızı bir araya getirmenizi, değişim ve gelişim ile büyümenizi destekler.

Satürn’ün doğum haritanızda hangi burçta olduğu döngünüzün temasını belirler. Nasıl mı? İşte yanıtları…

Ateş elementinde Satürn: Koç, Aslan, Yay

Doğum haritanızda Satürn Koç, Aslan ya da Yay burcundaysa, Satürn döngünüz durup biraz yavaşlamanız gerektiğini vurguluyor olabilir. Döngünüzün amacı size, bir şeyler için acele etmemenizin ve yapmak istediklerinizi akışa bırakmanız gerektiğini vurgular.

Toprak elementinde Satürn: Boğa, Başak, Oğlak

Satürn’ünüz Boğa, Başak ya da Oğlak burcundaysa, sizi konfor alanınızdan çıkmaya ve yeni bir şey denemeye cesaretlendirmeyi amaçlıyor olabilir. 

Hava elementinde Satürn: İkizler, Terazi, Kova

Satürn döngüsü İkizler, Terazi ya da Kova’da olanlar hayatı hızlı ve dağınık yaşama eğiliminde olabilir. Birçok konuya odaklanmak, birçok alanda olmak ve birden çok insanla iletişim halinde olmak isteyebilirler. Satürn ise bu kişilere, eyleme geçmeden önce plan yapma ve düşünme becerisi kazandırarak bilgelik kazandırmayı hedefler.

Su elementinde Satürn: Yengeç, Akrep, Balık

Satürn’ünüz Yengeç, Akrep ya da Balık burcundaysa, Satürn döngünüzün tamamlanması sizin için tamamen duygusal olgunlukla ilgili olabilir. Bu dönemde kendinizi ağır ve derin duygularla sarmalanmış hissedebilirsiniz. Satürn döngüsü bu kişilere duygusal disiplini nasıl elde edeceklerini öğretmeyi amaçlar.

  • İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Burcunuz makyaj zevkiniz hakkında ne söylüyor?

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir