İlişkilerde En Sık Yapılan 5 Hata

iliskilerde-en-sik-yapilan-5-hata

Sağlıklı, mutlu ve uzun ömürlü bir ilişki birçok kişinin hayali. Peki bir ilişkide olması gereken saygı, sevgi ve sorumluluk denklemine baktığımızda, sizce ilişkilerde en sık yapılan hatalar neler? Sizin için derledik.

( Kapak: @realbarbarapalvin )

1) Partnerinizi değiştirmeye çalışmak

Partnerimizi kafamızdaki ideal erkek/kadın şablonuna uydurmaya çalışmak, bunun için kendisinden değişmesini beklemek ya da zorla değiştirmeye çalışmak ilişkiye verilen en büyük zararlardan biri. Dolayısıyla partnerinizi değiştirmeye çalışmak yerine, karakterini ve zevklerini kabul etmelisinz. Ne siz partnerinizi değiştirmeye çalışın ne de o sizi değiştirmeye çalışsın.

2) Beklenti

İlişkide insanları en mutsuz eden kavramlardan biri beklenti. Maalesef ilişkilerde en sık yapılan hatalardan biri de bu. Maalesef diyoruz çünkü, bu durum çoğu zaman hayal kırıklığı ve mutsuzlukla sonlanabiliyor. İlişkide beklentiye girmeden anda kalmaya çalışmak daha sağlıklı olacaktır.

3) Kontrolcülük

Partnerinize karşı devamlı kontrolcü olmak ilişkinize ve aranızdaki güven duygusuna zarar verir. İlişkilerde sıkça yapılan bu hataya düşmemek için aranızda güven bağı kurmaya ve bunu korumaya dikkat edin.

4) Sert ve kaba davranışlar

Sağlıklı bir ilişki ve iletişim için saygı oldukça önemli. Ancak çiftler bazen tartışma esnasında istenmeyen davranışlar ve sözler sergileyebiliyor. Bu gibi durumların yaşanmaması için partnerinize karşı davranışlarınıza ve sözlerinize daima dikkat etmeli, kırıcı olmaktan kesinlikle kaçınmalısınız.

5) Sürekli birlikte vakit geçirmek

Son olarak ilişkilerde en sık yapılan hatalara, çiftlerin devamlı birlikte vakit geçirmesini söyleyebiliriz. Kendi bireysel alanlarınızın olması sağlıklı bir ilişki için çok önemli. Birlikte vakit geçirmenin yanı sıra, kendi alanlarınızın olmasına ve farklı aktivitelerde bulunmaya özen gösterin. Böylece paylaşacaklarınızın da çoğalacağını fark edeceksiniz.

  • İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> İlişkinizi canlandırmanın 5 etkili yolu

Ayben Yıldız Dijital İçerik Editörü

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim bölümü mezunu olan Ayben, habercilik sektöründeki deneyimlerinin ardından 2023’te InStyle bünyesine katıldı. Şu an da Dijital İçerik Editörü olarak yaşam, moda ve magazin üzerine içerikler üretiyor.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir