Olumlama Yaparak Hayatınızı Nasıl Değiştirebilirsiniz?

olumlama-yaparak-hayatinizi-nasil-degistirebilirsiniz?

Söylediğiniz her kelimenin hayatınızda çok büyük etkileri olduğunu biliyor muydunuz? Sevdikleriniz tarafından güzel sözler duyduğunuzda ya da kendinizi takdir ettiğinizde kendinizi nasıl hissettiğinizi düşünün. İşte duygular ve enerji bir araya geldiğinde hissettiklerinize yansıması bu şekilde oluyor. Öyle ki, daima olumlu sözler söylemenin ve duymanın hayatımıza etkisi oldukça fazla. Bunu yapmanın en etkili yolu ise “olumlama yapmaktan” yani pozitif konuşmaktan ve düşünmekten geçiyor. O halde olumlama yapmanın hayatımıza etkilerine detaylı şekilde bakalım.

Olumlama nedir ve nasıl yapılır?

Olumlama, aklınızdan ve kalbinizden geçen iyi düşünceleri ve beklentileri içten bir şekilde söylemeniz anlamına geliyor. Ancak bu dua etmek ya da dilek dilemek anlamına gelmiyor. Çünkü olumlama, istediğiniz şeylerin gerçekleştiğini farz ederek söylediğiniz sözler demek. Yani ağzınızdan çıkan söz konusu pozitif cümle zihninize yerleşiyor. Zihne yerleştirilen bu pozitif imge de bakış açınızı buna göre şekillendiriyor ve olayları daha pozitif bir tavırla karşılamanızı sağlıyor. 

Olumlama nasıl yapılır?

Olumlama yapmak için belirli bir kural ya da metoda ihtiyacınız yok. Önemli olan cümlelerinizi söylerken, hissederek ve kalpten isteyerek söylemeniz. Günlük hayatınızda istediğiniz her eylemde olumlama yapabilirsiniz.

21 gün kuralı

Bir davranışı 21 gün boyunca tekrarladığımızda, bu sürecin sonunda onu alışkanlık edinmiş olursunuz. Bu süreç, bilinçaltınızda yeni ve yapıcı düşünce şablonu oluşturmanıza yardımcı olur. Siz de olumlama cümlelerini 21 gün boyunca her gün tekrarlayabilirsiniz. 

Meditasyonla birlikte yapabilirsiniz

Uzmanlar olumlamaların meditasyonla yapıldığında daha çok işe yaradığını ve sonuç verdiğine dikkat çekiyor. Siz de günde 10-15 dakikanızı ayırarak yapabilirsiniz. 

Meditasyonla yapabileceğiniz örnek bir olumlama yöntemi:

  • Sessiz ve sakin bir ortam yaratın.
  • Sizi huzurlu hissettiren bir müzik açın ve cümlelerinizi kalbinizden geldiği gibi dışarı aktarın. 
  • Cümlelerinizi tekrarlarken, sözlerinizin kalbinizde, ruhunuzda yarattığı etkiyi zihninizde görselleştirin ve onları hissetmeye çalışın.
  • Bu kısa meditasyon sonrası, kendinizi hafiflemiş, rahatlamış ve daha güçlü hissedeceksiniz.

Kapak: @gisele

-İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>>  Enerjinizi yükseltecek sabah rutinleri

Ayben Yıldız Dijital İçerik Editörü

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim bölümü mezunu olan Ayben, habercilik sektöründeki deneyimlerinin ardından 2023’te InStyle bünyesine katıldı. Şu an da Dijital İçerik Editörü olarak yaşam, moda ve magazin üzerine içerikler üretiyor.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir