ACİL ÜLKE ARANIYOR

acil-ulke-araniyor

Çoğumuzun her şeye yeni başlamak için başka diyarlarla taşınma istediği giderek büyüyor. Sizi bilmiyoruz ama biz, bu tip düşüncelerin hemen ardından içimizdeki olumsuz sesten kurtulamıyoruz:

“Gideceksin de, nasıl olacak? İşiydi, eviydi, vizesiydi?”

“Ailen ve arkadaşların olmadan, tamamen yabancı bir yerde yeniden başlamak ne kadar zor, senin haberin var mı?”

“Orada yaşayan onlarca insan varken, istediğin işlere seni seçecekleri nereden belli?”

“Ya gereken süre içinde iş bulamaz da, en kötüsü, bir de buraya geri dönmek zorunda kalırsan?”

Ve daha niceleri, çünkü insanın duyabileceği en kötü şeyler çoğunlukla kendi iç sesinden geliyor. Bu yazıyı tam da o sesi susturmak ve heyecanla baktığımız gelecekle ilgili, motivasyonumuzu artırmak için yazıyoruz. Hatta her şeyi alıp gitmek isteyen ve alıcı gözle, kendine yeni bir ülke bakan herkes için! Bu süreç aslında yeterli hazırlığı yaparsanız, o kadar da zor değil. Hatta dünya genelinde şu sıralar onlarca insan aynı şeyi yapıyor. İşlemi kolaylaştırmak için yapabileceklerinizi bir araya getirdik:

Gitmeden önce enine boyuna araştırmanızı yapın. Birçok vize çeşidi var ve kimi, başka bir yerde yaşamanızı diğerinden daha da kolay yapabiliyor. Gitmeyi düşündüğünüz ülkenin bu konulardaki yasa vesairelerini iyi inceleyip; öğrenci mi, çalışma vizesi mi veya çift vatandaşlık mı almanın sizin için daha iyi olacağına karar vermeniz gerek.

Korkmak ve endişe etmek sizi sadece atmak istediğiniz cesur adımlardan alıkoyacaktır. Özellikle yeni bir hayata başlamanın bazı adımları zorlayıcı olacak ki; orasını siz de biliyorsunuzdur. Ama öyle olacağı kesin diye, baştan caymak gibi bir hataya sakın düşmeyin. E, hayatın düzeni de böyle değil mi zaten? Hem, yıllar sonra almadığınız risklerden dolayı pişman olmak ister misiniz?

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir