Stil Sahibi Olmanın Altın Kuralları

stil-sahibi-olmanin-altin-kurallari

Stil sahibi olmak kolay değil ancak belirli nüanslara dikkat ederek olduğunuzdan çok daha iyi bir görünüme kavuşabilirsiniz. Nasıl mı? Kendinize, ruhunuza ve bedeninize uygun parçaları, doğru yerlerde ve zamanlarda kullanarak kendinize güçlü bir stil yaratabilirsiniz. Stil sahibi olmanın altın kurallarına birlikte bakalım.

1) Öncelikle kendinizi tanıyın

Kendinizi tanımadan güçlü bir stil yaratmanız mümkün değil. Dolayısıyla öncelikle kendinizi çok iyi tanımalı, nelerden hoşlandığınızı, hoşlanmadığınızı, nelerin dikkatinizi çektiğini ve neleri kendinize yakıştırdığınızı tespit etmelisiniz. Vücut tipinizi iyi tanıyarak bu konudaki ilk adımı atabilirsiniz. Öyle ki, doğru kombinler yapabilmek için öncelikle tarzınızı belirlemeniz ve buna uygun seçimler yapmanız gerekiyor.

2) Yaratıcılıktan ilham alın

Yaratıcı kombinleri yalnızca özel günlerinizde değil günlük yaşantınızda da yaratabilirsiniz. Bu noktada stilini beğendiğiniz kişileri takip etmeyi, trendleri incelemeyi, gardırobunuzda mutlaka bulunması gereken parçaları önemseyin. Özellikle farklı zevklere sahip moda ikonları bu noktada ilham kaynağınız olabilir. Elbette kendinize ait yatarıcı fikirler ve dokunuşları da ihmal etmeyin. Çünkü stilinizi yaratmanın en önemli püf noktası sizin kendinizi nasıl görmek istediğinizde.

3) Aksesuar kullanımına dikkat edin

Aksesuarlar stilinizi tamamlayan en önemli parçalar. Dolayısıyla aksesuarları doğru kullanmayı önemseyin. Örneğin, mücevher kutunuzda mutlaka bulunması gereken parçaları tespit edin ve hangi aksesuarı hangi kombinle tamamlayabileceğinizin üzerine düşün. Unutmayın, yalnızca bir aksesuar kombininizde çok şey değiştirebilir.

4) Bedeninize uygun parçalar seçin

Güçlü bir stil sahibi olmak için bedeninizi çok iyi tanımalı ve daima bedeninize uygun parçaları tercih etmelisiniz. Bu noktada çok zayıf ya da çok kilolu olmanızın bir önemi yok. Önemli olan vücut tipinizi iyi tanımak ve bu doğrultuda bir stil çizgisi yaratmak.

5) Doğru yerlerde doğru parçaları tercih edin

Tercih ettiğiniz parçaların ve kombinlerin bulunduğunuz ya da gireceğiniz ortamlara uygun olması çok önemli. Alakasız parçaları alakasız yerlerde giymeniz istemediğiniz bir görünüm ve enerji yaratacaktır. Dolayısıyla doğru parçaları doğru yerlerde kullanmaya özen gösterin.

Kapak: @haileybieber

  • İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Stilinize uygun aksesuar seçimi nasıl olmalı?

Ayben Yıldız Dijital İçerik Editörü

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim bölümü mezunu olan Ayben, habercilik sektöründeki deneyimlerinin ardından 2023’te InStyle bünyesine katıldı. Şu an da Dijital İçerik Editörü olarak yaşam, moda ve magazin üzerine içerikler üretiyor.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir