Gardıroplarımızı Sonbahar Düzenine Geçiriyoruz

gardiroplarimizi-sonbahar-duzenine-geciriyoruz

Yazdan sonbahara geçerken ruh halimiz, tempomuz ve rutinlerimiz değişim gösterirken bu akış kombinlerimize de yansıyor. Mevsimler arası geçiş, yeni başlangıçların heyecanını aşılarken dolaplarımız da bizimle birlikte yeniliğe dönük olan bu sürece uyum sağlıyor. Yazlık kıyafetler dolabın arka tarafına yerleşmeye başlıyor ve daha kalın kumaşları rahatça ulaşabileceğimiz bölmelere alınıyor. Bu bağlamda işlevsel ve düzenli bir sonbahar gardırobunun nasıl oluşturulacağını birlikte konuşuyoruz.

Parçaları kategorize ederek başlayabilirsiniz

Yaz sıcağının keyfini çıkardığımız hafif kumaşlı giysilerimizi sezon sonu kutularına yerleştirip, dolabın arka raflarına veya üst kısımlarına kaldırmak iyi bir başlangıç olabilir. Düzenli bir sistem yaratmak gelecek yaz için işinizi kolaylaştıracağı gibi fazladan kalabalık da ortadan kalkacaktır. Havalar soğudukça gerekli olan uzun kollu üst giyimler, ceketler ve pantolonlar ise açılan alanlara rahatça yerleşerek elinizin altında bulunacaktır.

sonbahar için elinizdeki kıyafetleri gözden geçirerek hızlı bir ön eleme yapabilirsiniz

Sonbahar düzenine geçiş yaparken hem yazlık hem kışlık kıyafetlerinizi göz önüne çıkarmanızla pratik bir inceleme fırsatı yakalıyorsunuz. Bu fırsatı bir temizliğe dönüştürerek uzun zamandır giymediğiniz, kendinizi içinde iyi hissetmediğiniz ve tekrar giyeceğinizi düşünmediğiniz parçaları ayırabilir ve dolabınızdan kaldırabilirsiniz. Bu sayede gardırobunuzda hem temiz bir başlangıç yapmış hem de fazladan yer yaratmış olacaksınız.

Düzeninizi kurarken pratik düşünün

Sık sık giydiğiniz ve rahat hissettiğiniz parçaları en kolay erişebileceğiniz yerde tutmak size zaman ve enerji kazandıracaktır. Ancak yazlık kıyafetlerinize veda etmeden önce sonbaharın sürpriz hava durumlarını da aklınızda bulundurmalısınız. Tüm ince kumaşları dolabınızdan kaldırmayı hedeflemek yerine, bu parçaları gömlekle, ceketle ve hırkayla katmanlayarak sonbahar için de kullanışlı bir hale getirebileceğinizi unutmayın. Bu noktada günlük giyebileceğiniz kıyafetleri önceliklendirirken, tarzınızı yansıtabileceğiniz ve ilgi çekici bir derinlik oluşturabileceğiniz kıyafetleri de atlamamakta fayda var.

Kapak: @hoskelsa

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir