Dijital Detoks Yaparak Kendinizi Nasıl Yenilersiniz

dijital-detoks-yaparak-kendinizi-nasil-yenilersiniz

Bazen sürekli gelen bildirimler, bitmek bilmeyen gönderiler ve sosyal medyanın yorucu temposu içinde kaybolabiliyoruz. Ekran sürelerinin sekiz saati aşması, birçok insan için oldukça normal bir durum haline geldi. Dağılan zihnimiz ve yorulan ruhumuz için bir sessizlik molası yaratmak adına “dijital detoks” uygulamak ise huzuru geri getirmenin en etkili yollarından biri.

Sabah rutininizde ekranlardan uzak durun

Uyandığınızda yaptığınız ilk şey telefonunuzu elinize alıp olup biteni kontrol etmek olabilir. Değişime tam da bu noktadan başlamanız gerekiyor, yeni güne başladığınız ilk anları sosyal medya ve dijital ekranlarla geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendirebilir, bir fincan kahve eşliğinde meditasyon ya da nefes egzersizi yapmaya ayırabilirsiniz. Böylece güne daha dingin bir ruh hali içinde başlayacaksınız.

Dış mekanlarda daha fazla zaman geçirin

Doğayla “tekrar bağlanmak”, dış mekanlarda ve temiz havada vakit geçirmek, dijital dünyanın yükünü azaltarak sizi gerçekliğe taşıyacaktır. Bir parkta yürüyüş yapmak, toprakla temas etmek veya sadece güzel bir hava almak bile ruhunuzu tazeleyebilir.

Analog alışkanlıklar geliştirin

Notlarınızı telefonunuz yerine bir deftere yazmak, hatta günlük tutmaya başlamak “dijital detoks” için çok iyi bir adım olabilir. Farklı aktiviteler denemek veya eski bir hobiye dönmek, dijitalden uzak kalmanıza yardımcı olabilir. Ekran sürenizden kıstığınız zamanı yeni yetenekler keşfetmek ve sevdiklerinize ayırmak için kullanabilirsiniz.

Günlük belirli saatlerde ekran molası verin

Her gün belli bir süre boyunca telefon, bilgisayar ya da televizyonu kapatmak için kendinize söz verin. Gerekirse ekranınızı kilitleyecek veya giriş yapmanızı engelleyecek uygulamalara başvurun. Bu molaları bir ceza yerine ödül olarak düşünün ve zihninizi boşaltacak aktiviteler yaparak enerjinizi tazeleyin.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Kendinizle kaliteli zaman geçirmek için yapabileceğiniz aktiviteler

Kapak: @lirisaw

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir