Cilt Tipinize Göre Fondöten Seçme Rehberi

cilt-tipinize-gore-fondoten-secme-rehberi

Makyajın en temel ürünlerinden biri olan fondöteni seçerken cilt tipinizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız çok önemli. Kullanacağınız ürün, cildinizin doğal parlaklığını desteklemeli ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmalı. Cilt tipinizi doğru anlamadan seçtiğiniz fondötenler, cildinizde ağır ve rahatsız edici bir his bırakabilir. Peki, size en uygun fondöteni nasıl seçersiniz?

Kuru ciltler nasıl bir fondöten kullanmalı?

Kuru ciltler, nem eksikliğinden dolayı sık sık mat ve donuk bir görünüme sahip olur. Uyguladığınız makyajda pürüzler ve soyulmalar oluşabilir, “cakey” bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden seçtiğiniz fondötenin, nemlendirici etkili bir formüle sahip olması gerekir. İçeriğinde hyaluronik asit veya gliserin gibi nem tutucu bileşenler bulunan fondötenler, cildinizin nem dengesini korumaya destek olacaktır. Krem ya da sıvı yapıda fondötenler, kuru cildinizde daha iyi dağılırak pul pul dökülme riskini en aza indirecektir.

Yağlı ciltler için fondöten önerisi

Yağlı ciltler, gün içerisinde fazla sebum üreterek makyajın hızlı bir şekilde bozulmasına yol açabilir. Kullandığınız fondöten ve makyaj gün içerisinde “akabilir”. Bu durumu engellemek için matlaştırıcı etkili fondötenler tercih etmelisiniz. Toz fondötenler ya da yağ dengeleyici sıvı formüller, makyajınızı kontrol altına alır ve kadifemsi bir dokunuş katar.

Karma ciltlerin fondöten tercihi

Karma ciltlerde genellikle T bölgesinde yağlanma ve yanaklarda kuruluk görülür. Bu nedenle, karma ciltlerde denge sağlayan fondötenler kullanmak yerinde bir karar olacaktır. Hem mat hem de nemlendirici özellikleri bir arada sunan formüller, cildinizdeki bu iki farklı ihtiyacı karşılayabilir. Dilerseniz iki ayrı özellikteki fondötenleri de bu bölgelere özel olarak uygulayabilirsiniz. T bölgesinde yağ kontrolü yaparken, yanaklarınızı nemlendirerek daha dengeli bir görünüm elde edebilirsiniz.

Hassas ciltler fondöten kullanabilir mi?

Hassas ciltler genellikle dış etkenlere karşı çok daha duyarlıdır ve yanlış fondöten seçimi ciltte tahrişe ve alerjiye yol açabilir. Bu yüzden, parfümsüz ve hipoalerjenik ürünler tercih etmeniz gerekiyor. Dermokozmetik ürünlere yönelmeniz sizin için daha faydalı olabilir. Ayrıca cildinizi rahatlatan ve yatıştırıcı özellikler taşıyan fondötenler, kızarıklık ve tahrişin önüne geçebilir.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Allık uygularken dikkat etmeniz gereken noktalar

Kapak: kate_motovilova

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir