Zamana Meydan Okumak Isteyenlerin Aradığı çözüm Balık Kolajeninde Olabilir

zamana-meydan-okumak-isteyenlerin-aradigi-cozum-balik-kolajeninde-olabilir

Zamana meydan okuyarak sağlıklı ve dinç bir şekilde yaş almanın çözümü denizin derinliklerinden geldi. Shiffa Home’un yeni takviye ürünün lansmanına katılan iyi yaşam ve beslenme uzmanı Dilara Koçak, balık kolajeninin faydalarını Marie Claire okurları için açıkladı.

Yaşlanmanın etkilerini yavaşlatmak ve daha sağlık bir yaşam sürmek bir hayal gibi dursa da, denizin derinliklerinden gelen cevapla mümkün görünüyor. Cildinizin ve eklemlerinizin gençlik sırrı, balık kolajeninde saklı olabilir. Balık derisi, pulları ve kemiklerinden elde edilen balık kolajeni, vücudumuzda doğal olarak bulunan ve yaş aldıkça azalan kolajen proteinini takviye ederek içten dışa doğru gençleşme deneyimi sunarken, eklemleri güçlendirerek genel sağlığı destekliyor. Siz, gençliğin ve dinçliğin anahtarını aramak için denizin derinliklerine doğru yüzmeye başlamadan önce Shiffa Home, çözümü ayağınıza getiriyor. Aksuvital’in bünyesindeki Shiffa Home’un %80 oranında balık kolajeni içeren yeni takviye ürünlerinin 7 Eylül’deki lansmanına katılan İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak’tan balık kolajeninin faydalarını dinliyoruz.

Diğer kolajenlere göre 1,5 kat daha fazla biyoyararlanım sağlıyor

Geçtiğimiz yıldan bu yana %4,8 büyüyerek 2024’te küresel çapta 1,4 milyar dolarlık pazara ulaşan balık kolajeni, sağlıklı yaşamın güzellik ve sağlık dünyasında en sık tercih edilen takviyeler arasında yer alıyor. Bu doğal proteinin ciltten genel vücut sağlığına kadar birçok olumlu etki barındırdığını belirten Dilara Koçak, balık kolajeninin faydalarını sıralıyor. Buna göre balık kolajeni diğer kolajenlere göre 1,5 kat daha fazla biyoyararlanım sağlarken, cilt problemlerini çözmeye yardımcı oluyor ve kemikleri güçlendiriyor.

Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, Shiffa Home’un yeni balık kolajeni ürününün de C vitamini, L-arjinin, hyaluronik asit, çinko, glutatyon, taurin, D3 ve K2 vitamini içeren bir şekilde özel olarak geliştirildiğine dikkat çekiyor. Peki bu bileşenler başka hangi özellikleri içeriyor?

  • Yüksek emilim özelliği ile vücuda kolayca etki ediyor.
  • Kas, kemik, tendon, eklem ve bağ dokuların yapımını ve onarımını destekliyor.
  • Hücre içi oksidatif dengeyi koruyan temel bir antioksidan olan glutatyon sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
  • C vitamini, yara iyileşmesini hızlandırıyor, cildin onarımına katkıda bulunuyor.

Zamana meydan okumak isteyenlere müjde! Bu takviye, yaşlanma belirtilerini geciktiriyor.

Yapılan araştırmalar da proteinlerin yapısını oluşturan 20 aminoasitten biri olan arjinin takviyelerinin ciltteki yaraların iyileşmesi üzerindeki etkisini olumlu yönde değerlendiriyor. Öyle ki balık kolajeni, cilt hidrasyonu ve elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini geciktiriyor. Vücutta oksidatif DNA hasarını önemli ölçüde azaltmaya olumlu etki ediyor. Doğal güzelliğini korumak ve sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenleri yeni balık kolajeni ürünüyle destekleyen Aksuvital Yönetim Kurulu Başkanı Yunis Aksu ürünleri hakkında şu değerlendirmeleri paylaşıyor:

“Uluslararası alanda kabul gören ve endüstri standardı olan GMP (İyi Üretim Uygulamaları) belgesini gururla taşıyoruz. Tüm ürünlerimizi tüketicilere yüksek kalite standartlarında sunarken, yeni balık kolajenimizle de onların yaşam kalitesini artırıyoruz.”

400 çeşit gıda takviyesiyle sağlıklı yaşamı destekliyor

36 yıllık tecrübeleriyle gıda ve gıda takviyeleri alanlarında yaklaşık 400 çeşit ürünlerinin olduğuna dikkat çeken Aksuvital’in Yönetim Kurulu Başkanı Yunis Aksu’dan edinilen bilgilere göre marka, gıda takviyesi alanında Türkiye’nin bir ilk olan Ar-Ge merkeziyle şu ana kadar yarısından fazlası TÜBİTAK tarafından onaylanan 42 projeye imza attı. Yılda 40 bin analiz gerçekleştiren şirket, sağlıklı formülleri bir araya getirmeye devam ediyor. Sağlıklı bir yaşam için doğayı ve doğallığı hayatın içine katmak gerektiği felsefesiyle tablet, kapsül, softjel, şurup, sıvı ekstrakt, doğal yağlar ve bitkisel çaylar üretiyor.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir