Çocuklara Mektuplar

cocuklara-mektuplar

Çocuk şarkılarıyla tanınan, her notasında daha yaşanılabilir bir dünyayı hatırlatan Banu Kanıbelli, bu kez bir çocuk kitabıyla karşımıza çıkıyor. Müzisyen Kanıbelli, Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Çocuklara Mektuplar kitabıyla çevre sorunlarına dikkat çekiyor. Bu kitap, iklim değişikliğini çocuklara yüreklendirici ve yalın bir dille anlatıyor, dünyayı iyileştirmenin mümkün olduğunu hatırlatıyor.

Maceracı köpek Kara bir gün en sevdiği ormana gider ama yapraklar solmuş, hayvanlar kaybolmuştur. Mevsimler uyuyakaldığı için yaz günleri uzadıkça uzamıştır. Kara’nın bir an önce mevsimleri bulması ve iklim değişikliği denen bu sorunu çözmesi gerek. Çocukların yardımıyla dünyayı adım adım iyileştirecekler…

Çocuk şarkılarıyla tanınan, müzikle birlikte ekoloji temelli eğitim ve etkinlik içerikleri üreten Banu Kanıbelli, bu kez kaleme aldığı öykü ile yaşadığımız dünyanın sorunlarına dikkat çekiyor. Kanıbelli’nin resimli kitabı Çocuklara Mektuplar, Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlandı. Çevre temalı şarkılar besteleyen Kanıbelli, çocuklar için kaleme aldığı kitabında yine dünyayı iyileştirmenin yollarını arıyor. Maceracı köpek Kara, mevsimler ve çocuklar, iklim değişikliğine karşı, daha yeşil bir dünya için el ele veriyor. Kanıbelli iklim krizini gözler önüne sererken, bir yandan da çocuklara umut aşılamayı ihmal etmiyor.

KİTAP İÇİN ÖZEL BESTE

Banu Kanıbelli, kitabının sonunda okurlara bir de sürpriz yapıyor! ‘Çocuklara Mektuplar’ için bestelediği “Haydi O Zaman” şarkısını, çocuklardan oluşan Müzik Seven Çocuklar grubuyla birlikte seslendirdi. Okurlar kitaptaki karekod ile şarkıya yönlendiriliyor. Bunun için kitabın üzerinde yer alan karekodu telefonunuz ya da tabletinizle okutmanız yeterli oluyor.

Öykünün bitiminde ayrıca başkahraman Kara’dan meraklı okurlar ve anne babalar için ek bilgiler de yer alıyor. Bu bölümde adım adım çevreyi nasıl iyileştirebileceğimiz anlatılırken, ilk adımı nasıl atacağını bilemeyenlere fikirler veriliyor.

Yazan: Banu Kanıbelli

Resimleyen: Öykü Akarca

Yayınevi: Redhouse Kidz

Türü: Resimli Öykü

Yaş Grubu: 5 yaş ve üzeri

Konu: İklim Değişikliği, Küresel Isınma, Çevre, Mevsimler

Tema: Doğa ve Evren, Birey ve Toplum

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir