Audrey Hepburn’ün Moda Mirası Emily In Paris’te

audrey-hepburn’un-moda-mirasi-emily-in-paris’te

Moda, romantizm ve saygı duruşu… Emily in Paris dizisindeki Audrey Hepburn göndermelerini farkettiniz mi? Lily Collins’in ince yüz hatları ve koyu renk, belirgin kaşlarıyla Audrey Hepburn’e olan benzerliği, Emily in Paris’in kostüm ekibinin dokunuşlarıyla daha da vurgulanıyor. Dizideki Audrey referansları ikinci ve üçüncü sezonlarda ince nüanslarla sınırlıyken, dördüncü sezonla birlikte bir moda mirasını yeniden sahneye çıkarıyor. Emily in Paris kostüm tasarımcısı Marylin Fitoussi’nin ana karakter için yarattığı Audrey Hepburn gardırobunu birlikte inceliyoruz.

Netflix
Getty

Emily, 1. sezonda Audrey Hepburn’un ikonik tarzını birebir yansıtmasa da, 1957 yapımı “Funny Face” filminde Hepburn’un Palais Garnier merdivenlerinde verdiği pozu çağrıştıran bir silüet yarattı.

Netflix
Getty

Emily’nin Roma tatiline çıktığı 4. sezon 2. bölüm, Audrey Hepburn’un, Gregory Peck ile başrolünü paylaştığı “Roman Holiday” filminin yeni bir yorumu gibi. Emily, bol midi etek, beyaz gömlek ve küçük fuları ve romantik Vespa turuyla 1953 yapımı filmdeki Audrey Hepburn ile koordine anlar veriyor.

Netflix

Dizinin maskeli balo bölümünde kostüm ekibiyle birlikte çalışan tasarımcı Harris Reed, Emily’nin stiline ilham kaynağı olarak Truman Capote’nin ikonik Siyah & Beyaz Balosu’nu aldı. Ancak, Hepburn’ün 1964 yapımı “My Fair Lady” filmindeki unutulmaz kostümünden esinlendiğinin de altını çizdi.

Netflix
Getty Images

Yeni sezonun ikinci yarısında Emily’nin giymesi için hazırlanan suni kürk şapka, kazak ve Pierre Marly imzalı büyük güneş gözlüklü “Après-Ski” kostümü, Audrey’nin 1963 yapımı “Charade” filmini izleyenlerin hemen hatırlayacağı bir görünüm.

Netflix
Getty Images

Sebla Tanık Dijital Yayın Koordinatörü

Radyo Tv eğitimini tamamladıktan sonra, sosyoloji okurken bir yandan da kültür & sanat editörü olarak uzun yıllar çalıştı. 2024’te Marie Claire ekibine katıldı. Burada, modadan güzelliğe, kadın sorunlarından gündeme dair birçok farklı konuda görsel ve editoryal içerik üretti. 2024 Ağustos ayı itibarıyla Marie Claire’in dijital yayın koordinatörü olan Sebla, Marie Claire’in sosyal medya hesaplarından, internet sitesindeki içeriklerinden ve dijital yayın akışından sorumlu.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir