3 Adımda Ilişkinizde Güvensizlik Hissinden Kurtulun

3-adimda-iliskinizde-guvensizlik-hissinden-kurtulun

Yaşadığımız bu dönemde ilişkilerin en büyük düşmanlarından biri de şüphesiz, güvensizlik duygusu. Sevgiliniz mesajlarınıza veya aramalarınıza birkaç saat boyunca dönmediğinde ya da ufacık bir soğuk tavrında “kesin beni aldatıyor” veya “ayrılmak isteyecek” gibi düşüncelere dalıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu anlarda sizi sarıp sarmalayan ilişkinizdeki güvensizlik duygusunu aşmanıza yardımcı olacak üç önerimize kulak verin.

İşte ilişkinizdeki güvensizlikle başa çıkmanın yolları:

İlişkinizde güvensizliğin kaynağı siz misiniz, yoksa o mu?

Belli bir yaşta insanlar olarak herkesin tecrübeleri, yaşanmışlıkları var. Geçmiş ilişkilerinizde yaşadığınız güvensizlik yaratıcı olaylar bu yeni ilişkinizde etkilerini gösterebilir. Yani güvensizliğin kaynağı sizseniz, aslında yapabileceğiniz tek şey duygularınızla değil mantığınızla hareket etmek olacak. Size yıllar önce ihanet eden kişiyle şuan ilişki yaşadığınız insan apayrı kişiler. Aslında siz bile yıllar önceki kişiyle aynı değilsiniz. Unutmayın: Eski bagajlar nedeniyle hissettiğiniz her duygu ancak şimdiki huzurunuzdan çalar.

Güvensizliğinizin kaynağı olarak sevgilinizi mi görüyorsunuz? Özellikle flörtöz bir erkekle birlikteyseniz bu durum sık sık canınızı sıkabilir. Genellikle her kadın bunu partneriyle konuşmak için can atar. Ancak bu konuşma yüksek oranda kavgayla sonuçlanır. Mutlaka konuşmak istiyorsanız bunu yapıcı bir dille, katiyen suçlamadan ve kendinizi güçsüz bir şekilde konumlandırmadan yapmalısınız.

İlişkinizi daha özel yaşayın

Evet, ilişkinizde küçük bir problem dahi olduğunda Sex and The City kadınları gibi kız arkadaş grubunuzla toplanıp saatlerce içeceklerinizi yudumlayarak sohbet etmek şahane bir etkinlik. Ancak bunun dozunu ayarlamakta fayda var. Özellikle bunu yapacağınız arkadaş grubunuzla yakınlığınız ve yaklaşım tarzları oldukça önemli.

Direkt olarak sizi daha da olumsuz düşüncelere sevk eden kişilerle özel hayatınızı konuşmamaya gayret edin. Yapıcı olan, size bambaşka bakış açıları sunarak objektif olabilecek kişilerle fikir alışverişinde bulunun. Ve her ne olursa olsun, başkalarının cümleleriyle değil, kendi cümlelerinizle konuşun.

Kendinize zaman ayırın

Kendi hayatınızın farkında olmak. Aslında hemen her ilişki problemlerinin tek çözümü bu maddede yatıyor. Çünkü kendinize zaman ayırdığınız, bir şeyler ürettiğiniz, emek harcadığınız anlarda odak noktanız ilişkileriniz değil, kendiniz oluyor. Ne zaman ki uğraşacak bir şeyleriniz kalmıyor, o noktada en değer verdiğiniz sonradan edinilmiş bağı, yani sevgilinizi kaybetmekten korkuyor ve İLİŞKİNİZDE güvensizlikle yüzleşiyorsunuz.

Bunun için hobiler edinin, sevdiğiniz şeyleri yaparak vakit geçirin. Üretin, ürettiklerinizi paylaşarak ilham olun. Çünkü zamanınız kendi kendinize bir şeyler kurarak canınızı sıkmaktan çok daha kıymetli.

  • İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> İlişkide sağlıklı sınırlar çizmenin yolları

kapak görseli: Netflix

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir