Şimdi Tam Mevsimi: Kağıtta Zencefilli Palamut Tarifi

simdi-tam-mevsimi:-kagitta-zencefilli-palamut-tarifi

Sezon açıldı ve hem ağlar hem de tezgahlar palamut ile şenlenmeye başladı. Bu sevilen lezzeti sofraya taşımak istiyor ama “Acaba palamutlar taze mi, güvenilir mi” sorusunu bir türlü aklınızdan çıkaramıyor musunuz?

Palamut bolluğu ile devam eden sezonda denizlerimizden gelen bu eşsiz değerin tadını doyasıya çıkarmak mümkün.

Lezzetli eti ve besleyici özellikleriyle mutfaklarımızda önemli bir yere sahip olan palamut, özellikle omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olmasıyla dikkat çekiyor. Üstelik palamut, tavada kızartılarak, fırında, pilaki veya buğulama şeklinde pişirilebilme özelliğiyle her damak tadına hitap edebiliyor. Palamudu özel bir tarifle denemek ister misiniz? İşte size Metro Türkiye’den Gastronometro şeflerinin özenle hazırladığı, sofralara lezzet katacak bir palamut tarifi:

KAĞITTA ZENCEFİLLİ PALAMUT TARİFİ

4 porsiyon

Malzemeler                    

  • 800 g Palamut Fileto
  • 10 g Taze Zencefil
  • 60 g Metro Chef Seyit Domates
  • 80 g Limon
  • 60 g Metro Chef Arpacık Soğan
  • 40 ml Metro Chef Bio Naturel Zeytinyağı
  • 8 g Metro Chef Sarımsak Diş
  • 4 g Tuz
  • 4 g Metro Chef Taze Tarhun

Hazırlanışı

Fileto palamutların kılçıkları temizlenir, derisi ayıklanır ve kurulanır. Zencefil ve sarımsaklar soyulup rendelenir. Domatesler ve arpacık soğan halka dilimler şeklinde doğranır. Limon kabukları soyulduktan sonra halka şeklinde doğranır. Yağlı kağıtlar zarf şelinde katlanır ve içerisine fileto palamut, doğranan ve rendelenen tüm malzemeler eşit olarak paylaştırılır. Tuz, tarhun ve zeytinyağı ilave edilerek yağlı kağıtlar hava almayacak şekilde kapatılır. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirilerek servis edilir.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir