Valentino 2025 İlkbahar/Yaz

valentino-2025-ilkbahar/yaz

Mart ayında Valentino ile çalışacağını duyuran Alessandro Michele, maison için hazırladığı ilk koleksiyonu Paris Moda Haftası’nda sundu. Valentino’nun kreatif direktörlüğüne geçerken şahsi stilini de beraberinde getiren Michele, modaevinin 60’lar, 70’ler ve 80’ler dönemini dikkatle inceleyerek “Pavillon des Folies” adını verdiği eklektik bir 2025 İlkbahar/Yaz sezonu ortaya koydu.

Gösteri, Paris’de dün öğleden sonra gerçekleşti. Defile, İtalyan tasarımcının Gucci’den ayrılmasının ardından modaya dönüşünü simgeliyordu. Michele, Gucci’de geçirdiği süre boyunca hem eleştirmenlerin beğenisini kazanan hem de ticari olarak başarılı olan bir dönem geçirmişti.

Koleksiyon Michele’in Gucci’de geliştirdiği romantik ve eklektik tasarım kodlarının bir evrimi. Michele, “Güzellikten bahsettiğimde, açıkça onun evrenselci, dogmatik ve normatif mitolojisinden bahsetmiyorum” dedi ve ekledi “Daha çok, derin bir şekilde hissetme ve bir şeyle bağlantı kurabilme yeteneğine atıfta bulunuyorum”

Michele’nin eklektik, mücevherci ruhu, Valentino arşivinin salaş ve romantik silüetleriyle birlikte, Valentino Garavani’nin 1960’larda evi kurduğu Roma’nın burjuva giyim kurallarının bir yansıması olarak ortaya çıktı. Koleksiyonda volanlı elbiseler, puantiyeli takım elbiseler ve zengin bir şekilde süslenmiş kaftan tarzı üstler yer alıyordu. Ayrıca, dalgalanan çiçekli elbiseler, dantel çoraplar ve kurdele süslemeli sütyenler gibi iç çamaşırını anımsatan parçalar da dikkat çekiyordu.

Michele’nin Gucci’deki Midas dokunuşunu kanıtladığı aksesuarlar özellikle etkileyiciydi; ister kurdele ile bağlanan yüksek topuklular, ister vintage, hanımefendi stillerine gönderme yapan çantalar olsun, hepsi oldukça dikkat çekiciydi.

Fotoğraflar: Valentino

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Dior 2025 İlkbahar/Yaz

Sebla Tanık Dijital Yayın Koordinatörü

Radyo Tv eğitimini tamamladıktan sonra, sosyoloji okurken bir yandan da kültür & sanat editörü olarak uzun yıllar çalıştı. 2024’te Marie Claire ekibine katıldı. Burada, modadan güzelliğe, kadın sorunlarından gündeme dair birçok farklı konuda görsel ve editoryal içerik üretti. 2024 Ağustos ayı itibarıyla Marie Claire’in dijital yayın koordinatörü olan Sebla, Marie Claire’in sosyal medya hesaplarından, internet sitesindeki içeriklerinden ve dijital yayın akışından sorumlu.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir