5 Dakikada Pratik Makyaj Tüyoları

5-dakikada-pratik-makyaj-tuyolari

Yoğun tempoya uyum sağlamaya çalıştığımız günlerde, uykumuzdan fedakarlık ederek makyaj yapmaya zaman ayırmak bazen zor gelebilir. Aceleyle hazırlanırken bile canlı ve sağlıklı bir cilt görünümüne ulaşmak, adım adım kolayca uygulayabileceğiniz bir makyaj rutini sayesinde mümkün. 5 dakikada nasıl mı taze, canlı ve enerjik bir makyaj yapabiliriz? En pratik makyaj tüyolarını paylaşıyoruz!

Cilt tonunu hızlıca dengeleyin

İlk adım, cildinize hafif bir dokunuşla tazelik ve ton eşitliği kazandırmak. Ağır fondötenlere hiç dokunmadan renkli bir nemlendiriciye yönelin. BB veya CC kremler kullanabilirsiniz. Aynı şekilde ton eşitleyici bir güneş kremi de kurtarıcı olacaktır. Parmak uçlarınızla bu ürünleri hızlıca uygulayabilir ve kolayca doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Cildinizi hem nemlendirecek hem de hafif bir kapatıcılık sağlayacaksınız.

Göz altlarını aydınlatın

Göz altlarındaki yorgunluk izlerini kapatmak makyajınızı başka bir boyuta taşıyacaktır. Minik kapatıcı darbeleriyle ve hızlı bir dokunuşla göz altınızı aydınlatarak bakışlarınızı anında daha canlı gösterebilirsiniz. Bu sayede yüzünüz daha berrak görünecektir. Göz altınızdan arta kalan kapatıcıyı, yüzünüzde gizlemek istediğiniz noktalara stratejik olarak uygulayabilir ve zaman kazanabilirsiniz.

Kaşlarınızı ve kirpiklerinizi belirginleştirin

Kaşlar ve kirpikler, yüz ifadesini anında güçlendirir. Kaş jeli kullanarak kaşlarınızı hızlıca tarayın, doğal bir şekil verin ve sabitleyin. Ardından, kirpiklerinize maskara uygulayın. Daha doğal bir görünüm için kahverengi rimel tercih edebilirsiniz. Gözlerinizi öne çıkardığınız bu uygulama sayesinde bakımlı ve çekici bakışlara sahip olacaksınız.

Allık ve dudak balmı ile cildinize renk katın

Makyajınızı noktalarken yanaklarınıza krem allık uygulayarak yüzünüze sağlıklı bir canlılık ekleyin. Hem dudaklarınıza hem yanaklarınıza uygulayabileceğiniz ürünler de tercih edebilirsiniz. Hafif kırmızı ya da pembe bir tint işinize yarayabilir. Dudaklarınızı ten renginize uygun bir kalem ile çerçeveleyin ve sonrasında da parlak bir dudak balmı ile nemlendirin. Bu uygulama, hem dudaklarınızı taze tutacak hem de doğal bir renk verecektir. Böylece makyajınızı 5 dakikada tamamlamış olacaksınız.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Cilt tipinize göre fondöten seçme rehberi

Kapak: @pdm.clara

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir