Kar Melekleri

kar-melekleri

Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan, Zeynep Alpaslan’ın yazdığı Kar Melekleri, farklılıkları kabul etme ve empati kurma becerilerinin önemini vurgulayan sıcacık bir dostluk öyküsü anlatıyor. İstanbul’da lapa lapa yağın kar tanelerinin büyüleyici güzelliğinin eşliğinde anlatılan Ceren ile Gaye’nin arkadaşlık öyküsünü hiç unutmayacak, bu sihirli dostlukta kendinizden de bir parça bulacaksınız.



Ceren ile Gaye aynı okula gidiyor, aynı sınıfta okuyor, hatta aynı sokakta yaşıyorlar. Ceren çizgi roman okumaya bayılan, utangaç, kabarık saçlı bir kız. Gaye ise okulun en güzel, en havalı kızı ve saçları hep şampuan reklamlarından çıkmış gibi görünüyor. Dışarıdan bakıldığında birbirlerinden çok farklı görünüyorlar, oysa o kadar çok ortak noktaları var ki. Bunu keşfetmeleri ise bir mucize sayesinde mümkün olacak: Hem de mis kokulu bir mucize!

Bazen bir mucize olur ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığının farkına varırız! Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Tokyo ve Kaktüs Çiçekleri kitaplarının yazarı Zeynep Alpaslan, yeni kitabı ‘Kar Melekleri’nde sıcacık bir dostluk öyküsünü anlatırken farklılıkları kabul etmenin ve empati kurmanın önemini vurguluyor. Yaşlı ve gizemli bir kadının Gaye ile Ceren’e verdiği sihirli çörekle iki kızın ruhunun yer değiştirmesini ve gelişen olayları anlatan bu dostluk öyküsü, zorbalığı, yalnızlığı, ergenliği ve anlaşılma isteğini de akıcı bir kurguyla aktarıyor.

KAR TANELERİ GİBİ BİRİCİK, KAR TANELERİ GİBİ BİRLİKTE!

Sihirli çörekle artık kendilerini birbirlerinin yerine koymayı öğrenen kitabın kahramanları sayesinde hem yakımızdaki farklı hayatları hem de kendimizi iyi tanımanın önemini kavrıyoruz. “Çocukken okumayı hayal ettiğim kitabı yazdım” diyen Alpaslan, tanınmış çizer Elif Yemenici’nin resimlediği ‘Kar Melekleri‘ romanıyla hepimize “Kar taneleri gibi biricik, kar taneleri gibi birlikte olalım!” diye sesleniyor.

KAR MELEKLERİ KÜNYE:

Yazan: Zeynep Alpaslan

Resimleyen:
Elif Yemenici

Yayınevi: Redhouse Kidz

Türü: Resimli Öykü

Basım Tarihi: Eylül 2024

Konu: Arkadaşlık, kendini tanımak, empati, farklılıklara saygı

Tema: Duygular ve Hayaller, Kavramlar ve Çağrışımlar

Raf Bilgisi: 6-12 Yaş

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir