Romantik Ilişkide özür Dilemenin Doğru Yolları

romantik-iliskide-ozur-dilemenin-dogru-yollari

İlişkileri tamamen hatasız ve tartışmasız bir biçimde yaşamak neredeyse imkânsız. Ancak, yapılan hatalardan ve çıkarılan derslerden sonra gelen doğru bir özür, ilişkilerin belki de en kritik durağı. Hatalara yama yapmak yerine kırılanı tamamen onarabilmek için, romantik ilişkide özür dilemenin doğru yollarını konuşuyoruz.

Doğru frekansı yakalayın

Özür dilemek ve barışmak için acele etmeyin, ortamın enerjisini hissedin ve sabır gösterin. Duygular yoğunken ya da tartışmanın tam ortasında yapılan bir özür, yanlış çalınan bir nota gibi duyulabilir. Sessiz bir anda, biraz daha sakinleşmişken özür dilemeyi tercih edin.

Savunmayı kenara bırakmalısınız

İlişkilerde karşınızdaki kişiyi rakibiniz ya da düşmanınız olarak görmemelisiniz. Partnerinize karşı savunma moduna girmek ve hatanızı savunmak yerine, empati gözlüklerinizi takmalısınız. Bir özür, asla “ama” ile bitmemeli. Hatalarınızı yarıştırmamalısınız. Bahanelere sarılmak, özrü değersiz kılarak ilişkideki güveni sarsar.

Eylemlerle destekleyin

Bazen sözler tek başına yetmez, özrün davranışlarla mühürlenmesi gerekir. Eyleme dökülmeyen sözler boş bir yankıdan öteye gitmeyebilir. Bu nedenle içtenliğinizi hareketlerinizle de desteklemelisiniz.

Özür dilerken karşılık beklenmemeli

Özür, affedilmek ve “olsun bitsin” düşüncesiyle yapılmaz. Gerçekten pişmansanız, samimi bir şekilde kendinizi ifade etmeniz gerekir. Zaman tanıyın, karşı tarafın hislerinin dinmesini bekleyin. Affedilmenin ve kırılan duyguların onarılmasının bir süreç olduğunu unutmayın.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Aşk hayatında risk almayı seven 3 burç

Kapak: Pexels

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir