Manikür Sonrası Tırnak Dayanıklılığını Artırma Yolları

manikur-sonrasi-tirnak-dayanikliligini-artirma-yollari

Yeni manikürden çıkmış tırnaklarınız, o an için kusursuz bir görünüme sahip olabilir. Ancak sürekli oje ve asetona maruz kalan tırnaklar zamanla zayıflayabilir ve kırılgan bir hale gelebilir. Manikür güzelliğini uzun süre korumak ve tırnak dayanıklılığı artırmak için takip edilmesi gereken birkaç adım var.

Ojenize koruyucu katlar ekleyin

Manikür sonrası sadece oje sürmek yeterli değildir, koruyucu bir bakım şarttır. Güçlü bir baz ve ardından sabitleme ve koruma için üst kat uygulaması yapabilirsiniz. Bu, tırnaklarınızı dış etkenlerden korurken, ojenizin de hem bozulmamasını hem de daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Asetonun gücünü azaltın

Sert kimyasallar içeren aseton bazlı oje çıkarıcılara veda edin. Tırnaklarınızı kurutup, zayıflatan asetonlar yerine daha doğal içerikli çıkarıcıları tercih edin.

Tırnaklarınızı güçlendirmek için biyotin takviyesi alabilirsiniz

Her ne kadar dışardan yaptığımız bakımlarla tırnak dayanıklılığımızı artırsak da, tırnakları güçlendirmenin en etkili yollarından biri içeriden destek almaktır. Biyotin (B7 vitamini) takviyesi tırnak sağlığına katkıda bulunarak, tırnakların daha kalın ve sağlam çıkmasına yardımcı olur.

Sıcak sudan uzak durmalısınız

Manikürden sonra ellerinizi sıcak suya maruz bırakmak tırnaklarınızın esnekliğini kaybetmesine ve kırılmasına neden olabileceği gibi ojenizin de yapısını bozacaktır. Ojelerinizi kuruturken soğuk sudan destek alabilirsiniz. Ellerinizi yıkadıktan sonra mutlaka nemlendirmeyi unutmayın.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> “Dirty martini” nail art trendi

Fotoğraflar: Pexels

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir